man blij op het werk

Stress aanpakken met hypnose

Stress is een belangrijke factor voor ziekteverzuim. Terwijl de directie van een bedrijf vaak in samenwerking met de HRM manager het ziektepercentage zo laag mogelijk wil houden, hebben zieke werknemers tijd nodig om te herstellen en om succesvol weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces. Hypnose kan krachtig bijdragen aan een goed herstel en het snel weer kunnen terugkeren op de werkvloer in situaties van depressie, burn-out en andere mentale problemen.
Een burn-out is voor een werknemer een intense periode, die om goed lichamelijk en geestelijk herstel vraagt. Een succesvolle terugkeer op de werkvloer lukt alleen als het re-integratietraject zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dit kost veel tijd én geld.
In het boek ‘Hypnose de sleutel tot eigen kracht’ wordt uitvoerig stilgestaan bij ziekteverzuim veroorzaakt door stress, mede gebaseerd op ruime praktijkervaring.

Stresshormonen

“Bij langdurige en overmatige stress hopen bepaalde stresshormonen zich op in de bloedbaan. Denk aan adrenaline en cortisol. Deze stresshormonen veroorzaken gezondheidsproblemen, die zich uiten in verschillende mentale en lichamelijke ziekten, zoals een burn-out. Wat we moeten leren is hoe we afkomen van ongewenst veel stress. Daar zijn verschillende manieren voor, zoals goed slapen, bewegen, mediteren én hypnose.”

Weg met negatieve emoties

Hypnose is een snelle methode om stress te verminderen. Dit kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door de werknemer te helpen van oude negatieve emoties af te komen die de stress veroorzaken. Dit geldt ook voor de negatieve gevoelens als gevolg van trauma, woede, verdriet, etc. De andere manier is dat de werknemer zelfhypnose leert om mentale en fysieke ontspanning in zijn mind en lichaam te brengen.
“Als ons systeem uit balans is door stress, helpt hypnose deze te verminderen, waarna ons lichaam weer zijn evenwicht vindt. Het is bewezen dat werknemers sneller herstellen met hypnotherapie en toepassing van zelfhypnose. Met een kortere en succesvolle re-integratie als gevolg; kostenbesparend dus. Wij raden HR-managers aan de optie voor hypnotherapie als mogelijkheid aan te bieden aan zieke werknemers ten behoeve van een vlotte en succesvolle re-integratie,” aldus Oostrom.
Misvattingen de wereld uit