OMNI hypnose en hypnotherapieopleiding

Vanaf 2.990 -

Bekijk startdata
gelukkige klas na afstuderen hypnose opleiding

visual van iemand in hypnose brengen met quote

Algemene informatie

Overweeg je een carrière als hypnotherapeut, of wil je hypnose leren ter aanvulling op je huidige beroep? Dan is de OMNI Hypnose (Basis) opleiding een uitstekend startpunt. Wij zijn verbonden aan het OMNI Hypnosis Training Center®, een internationaal vooraanstaand opleidingsinstituut met een wereldwijde vertegenwoordiging. In het eerste deel (basis) opleiding leert je personen in hypnose te brengen met wetenschappelijk onderbouwde methoden, gericht op twee specifieke hypnosestaten: de somnambulisme staat en de Esdaile staat. Je leert het belang van veranderingen vanuit het onderbewustzijn voor duurzame resultaten en hoe je met directe suggestietechnieken effectief gedragsverandering bij je cliënten teweeg kunt brengen. Na afronding ben je bekwaam in het behandelen van gedragsverslavingen, zoals stoppen met roken, aanpassing van eetgewoontes, het verbeteren van sport- en leerprestaties, stressmanagement en het bevorderen van betere slaappatronen. In het tweede deel, het gevorderden deel leer je hoe met behulp van hypnose-analysetechnieken de oorzaak van tal van mentale en fysieke problemen kunt achterhalen en oplossen.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor zowel beginnende als gevorderden hypnotherapeuten, en professionals zoals coaches, therapeuten en andere professionals die hun expertise willen verbreden. Het curriculum is op HBO-niveau en vereist geen voorkennis van hypnose.

Wetenschappelijke basis

Het OMNI Hypnosis Training Center® draagt actief bij aan wetenschappelijk onderzoek, waarbij onze inductie methoden gebaseerd op het werk van Dave Elman en Gerald Kein wetenschappelijk zijn gevalideerd in samenwerking met de Universiteit van Zurich.

Hypnose als aanvulling of als carrière

Of je nu hypnose zoekt als aanvulling op je huidige beroep, zoals coach, therapeut, sportprofessional, onderwijzer, of HRM-manager, of als je wilt starten als hypnotherapeut; deze opleiding biedt een solide basis. Deze opleiding stelt je in staat om direct aan de slag te gaan als hypnotherapeut, erkend door de beroepsvereniging CATcollectief. Voor professionals in de gezondheidszorg bieden we ook gespecialiseerde medische hypnoseopleidingen.

Wat biedt deze opleiding

 • Je leert diverse technieken om een persoon veilig en effectief in een staat van hypnose te brengen. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het faciliteren van therapeutische veranderingen.
 • Je krijgt kennis over hoe je directe suggesties kunt gebruiken om positieve veranderingen bij cliënten te bewerkstelligen, van het verbeteren van zelfvertrouwen tot het aanpakken van specifieke uitdagingen zoals stoppen met roken of stressmanagement en pijnmanagement.
 • Deze opleiding biedt je de eerste stappen om als hypnotherapeut te werken, door je te leren hoe je met cliënten moet omgaan, inclusief intakegesprekken, het stellen van doelen en het meten van voortgang.
 • Door de nadruk op ‘learning by doing’ zul je de opgedane kennis direct kunnen toepassen, wat cruciaal is voor het ontwikkelen van vertrouwen in je eigen vaardigheden.
 • De technieken en inzichten die je verwerft, zijn niet alleen waardevol in een professionele context maar kunnen ook bijdragen aan je eigen persoonlijke groei en welzijn.
 • Praktische tips bij het opzetten van je eigen praktijk bereidt het je voor op een professionele praktijk, met inzichten in hoe je je diensten kunt aanbieden en hoe je verder kunt groeien in het vakgebied.

Praktijkgericht leren

Je leert hypnose door direct in de praktijk aan de slag te gaan. Onze opleiding benadrukt niet alleen het ‘wat’ en ‘hoe’, maar ook het ‘waarom’, met theoretische onderbouwingen en wetenschappelijke inzichten.

Begeleiding na de opleiding

Na afronding krijg je toegang tot een exclusieve specialistengroep, waar je aanvullende hulpbronnen, informatie, en wetenschappelijke onderzoeken vindt. Hier kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Erkend certificaat

Na de opleiding ontvang je een door diverse beroepsverenigingen erkend certificaat. In combinatie met de OMNI-hypnotherapieopleiding (gevorderd) kun je starten als OMNI-hypnotherapeut.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit 72 klassikale uren en 135 uur zelfstudie (120 uur online training voor herziening na de training) met een totaal van 227 uur (8 ECT’s).

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor de OMNI-hypnose (basis)opleiding

Binnen onze OMNI-hypnose (Basis) opleiding gaat het leren verder dan enkel de technieken om iemand in hypnose te brengen. Wat ons onderscheidt, is de nadruk op het begrijpen van het ‘waarom’ achter elke methode. Het is deze diepgang in kennis die onze opleiding zo waardevol maakt voor deelnemers. Bij ons ontdek je niet alleen hoe je hypnosetechnieken toepast, maar krijg je ook inzicht in de onderliggende principes die deze technieken effectief maken. Dit begrip is cruciaal voor het ontwikkelen van flexibiliteit en zelfvertrouwen in je hypnosepraktijk, waardoor je beter in staat bent om in diverse situaties te navigeren en succesvolle resultaten te behalen.

Hoe maak ik een keuze uit de grote hoeveelheid hypnoseopleidingen?

Wij adviseren om van de betreffende instituten de studiegidsen te downloaden en een vergelijking te maken op grond van het inhoudelijke aanbod en daarnaast ook een vergelijking te maken ten aanzien van reputatie, kwaliteit, verdiepingsmogelijkheden en ondersteuning na de opleiding.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoeveel studenten passen datgene dat ze geleerd hebben succesvol toe?
 • Hoe effectief zijn ze in hun werk?
 • Hebben ze hetgeen ze geleerd hebben kunnen toepassen in hun praktijk en zijn ze ook financieel succesvol?
 • Hoe goed zijn de docenten/instructeurs opgeleid en over hoeveel ervaring beschikken ze?
 • Kan ik in contact komen met studenten die de opleiding hebben gevolgd. Je kunt onze hypnotherapeuten vinden op de internationale OMNI-Finder.
 • Is er kwaliteitscontrole ten aanzien van de docenten?
 • Welke feedback geven de studenten? Wordt deze gepubliceerd en zijn de reviews geverifieerd, dat wil zeggen onafhankelijk geregistreerd?
 • Zijn er ook medische professionals zoals artsen, tandartsen, psychologen en psychiaters die de opleiding volgen en aanbevelen?
 • Is de opleiding erkend en kun je naderhand ook aansluiten bij beroepsverenigingen?
 • Wij kunnen op al deze vragen positief antwoorden. Desgewenst geven we je nog meer specifieke informatie hierover.
Kan ik er direct mee werken?

De opleiding heeft een praktische inslag. Na de praktijk kun je er direct mee aan de slag. We leggen tijdens de opleiding uit met welke uitdagingen je kunt starten en hoe je dat geleidelijk aan uitbouwt. Voor diegenen die de opleiding als aanvulling op hun huidige beroep overwegen, of andere persoonlijke overwegingen hebben, hangt de toepasbaarheid van de opleiding af van specifieke factoren zoals vooropleiding en professionele doelstellingen. Neem gerust contact met ons op mocht je ergens over twijfelen.

Kan ik met de OMNI-hypnose (basis) in combinatie met de  OMNI-hypnotherapie (gevorderd) aan de slag als hypnotherapeut?

Je kunt je aanmelden bij de beroepsvereniging CATcollectief en aan de slag als hypnotherapeut (niet-vergoedbaar).

Kan ik aan de slag als vergoedbaar hypnotherapeut?

Om als vergoedbaar hypnotherapeut aan de slag te gaan heb je een 2-3 jarige beroepsopleiding nodig. Dat is een geheel ander traject dan dat wij met onze opleidingen bieden. We raden je aan om contact op te nemen met de beroepsvereniging. Met name het Catcollectief kijkt naar je eerdere werkervaring en CV waarna je een ontwikkelingspad kunt uitzetten naar vergoedbaar hypnotherapeut. We maken het regelmatig mee dat iemand al voldoende opleiding heeft en ervaring om meteen als vergoedbaar hypnotherapeut ingeschreven te worden (dan kun je denken aan een achtergrond als psycholoog, orthopeed of iets dergelijks). Soms wordt gevraagd om onze vakopleiding af te ronden. 

Aan welke uitdagingen kun je werken met deze opleiding

De mogelijkheden van hypnotherapie zijn uiterst divers en krachtig, en bieden hulp bij een breed scala aan klachten en uitdagingen. Mensen kunnen dankzij hypnotherapie effectief ondersteund worden bij het overwinnen van angsten en fobieën, ademhalingsproblemen zoals astma, gewichtsissues, eetstoornissen zoals anorexia en boulimia, emotionele schommelingen, bedplassen, stotteren, dwanghandelingen, aandachtsstoornissen, seksuele dysfuncties, vruchtbaarheidsissues, het bevorderen van een pijnloze bevalling, het verbeteren van sportieve en academische prestaties, stressmanagement, burn-out preventie en herstel, het stoppen met roken, zelfvertrouwen versterken, traumabehandeling, het prikkelbare darm syndroom, ADHD, pijnmanagement, migraine, het toepassen van hypno-anesthesie, en nog veel meer.

Inhoud

Wat is hypnose?

 • Hoe hypnose werkt
 • Geschiedenis van hypnose
 • Hoe breng je iemand in hypnose (inductiemethoden)?
 • Staten van hypnose (met wetenschappelijke onderbouwing)
 • Misvattingen rond hypnose en hoe daarmee om te gaan
 • De zeven regels voor een geslaagde transformatie
 • Intensieve technieken van hypnose
 • Live demonstraties en zelf oefenen
 • Zelfhypnose leren voor jezelf en hoe het te leren aan cliënten
 • Hoe werk je met cliënten die komen om te stoppen met roken of om af te vallen, stress en meer?
 • Hoe begint u uw eigen praktijk?
 • Contra-inducties van hypnose en veiligheidsmaatregelen
 • En meer (zie voor het volledige overzicht de opleidingsbrochure)
 • Inleiding tot pijnbestrijding (acuut en chronisch)
 • Esdaile staat van pijnbestrijding
 • Regressietherapie
 • Gerald Keins “Universele Therapie
 • Innerlijke Kind Therapie
 • Werken met angsten en fobieën
 • Het belang van therapeutische vergeving
 • Techniek voor het oproepen van diepgewortelde emoties
 • De grijze kamer techniek voor het elimineren van problemen
 • Ultra Height®, geavanceerde metafysische hypnose
 • Onderdelen therapie – (extra ochtend na de training)

Resultaat

 • Na de OMNI hypnose training ben je in staat om mensen in hypnose te brengen, weet je hoe je de staat van hypnose kunt verdiepen, weet je hoe je de staat van hypnose kunt testen en kun je werken met krachtige directe hypnose technieken voor stoppen met roken, de gedragsproblemen rondom afvallen, stressmanagement, sportverbetering, slapeloosheid, angst, focus en concentratie, creativiteit, werken met stressklachten en nog veel meer.
 • Daarnaast weet je hoe je je eigen praktijk kunt beginnen, krijg je methoden aangereikt om je praktijk organisatorisch te stroomlijnen.
 • Na de opleiding kun je direct aan de slag met diverse geestelijke en lichamelijke klachten.
 • Je leert te werken aan het oplossen van klachten vanuit de oorzaak, niet vanuit de symptomen

Wat krijg je

 • De totale training bestaat uit 8 dagen live training
 • Opleidingshandleiding in het Nederlands of Engels
 • Diploma OMNI-hypnotherapeut
 • Gratis opname in de OMNI Finder, de wereldwijde database van Omni-hypnotherapeuten.
 • Mogelijkheid tot aansluiting bij de National Guild of Hypnotists USA(NGH)
 • Mogelijkheid om lid te worden van de SBVH – Zwitserse Beroepsvereniging voor Hypnotherapie
 • Toegang tot de opgenomen 120 uur lessen via de OMNI academy.
 • Het recht om het OMNI-logo te gebruiken

Kosten

 • De totale kosten bedragen € 3140. (Op factuur). De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Bij Ideal betaling tot een maand voorafgaand aan de eerste opleidingsdag krijg je € 150 vroegboekkorting.
 • Betalen in termijnen is mogelijk. De totale kosten dien wel voorafgaand aan de start van de opleiding te zijn voldaan. Het aantal termijnen kan afhangen van hoever van te voren wordt aangemeld. Vlak voor de opleiding heeft betalen in termijnen geen zin meer.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan vier deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • Examen: Om het diploma te kunnen uitreiken wordt op de een na laatste dag een examen afgenomen. Het examen bestaat uit 50 vragen. Als een vraag goed beantwoord wordt, worden er twee punten aan toegekend. Bij een totaal van 70 punten slaagt de student. Als er onvoldoende punten worden behaald kan de student een herkansing krijgen. Het examen wordt afgelegd door het invullen van een online toets met meerkeuzevragen. De uitslag is onmiddellijk na invulling bekend. Van de student wordt tevens gevraagd om alle dagen aanwezig te zijn en daarbij actief mee te doen met de oefeningen. Dit examen valt onder de ISO 9001 certificering van OMNI Hypnosis Training Center en valt onder toezicht van het IBHEC.
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent en OMNI Hypnosis Training Center®.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen ten aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Vrijstelling

Wij krijgen vaak verzoeken om vrijstelling voor deze opleiding van hypnotherapeuten die reeds elders zijn opgeleid. Deze eis is begrijpelijk. Er zijn echter een aantal redenen waarom OMNI Hypnosis Training Center heeft besloten geen vrijstelling te verlenen. Om te voldoen aan de ISO 9001 certificering moet de opleiding op de door OMNI Hypnosis Training Center in Zwitserland bepaalde wijze worden afgerond, wij hebben geen inzicht in de kwaliteit van andere opleidingen, daarnaast is de inhoud van de hypnose opleiding (basis) volledig afgestemd op de hypnotherapie opleiding (gevorderd). We hebben veel aanmeldingen van mensen die elders een andere hypnoseopleiding hebben gevolgd en zich willen verdiepen en na de opleiding aangeven dat ze tevreden zijn dat ze met deze basisopleiding zijn begonnen.

Accreditaties

Logo accreditatie permanente educatie KTNO

Combinatie van de OMNI hypnose (basis) en de OMNI hypnotherapie (gevorderden) opleidingDit is de combinatie van de OMNI hypnose (basis) en de OMNI hypnotherapie (gevorderd). Wil je liever eerst starten met de OMNI hypnose opleiding (basis), klik dan hier.

Praktische informatie

Docent(en)
Ayla Oostrom, Ina Oostrom

Duur van de opleiding
8 dagen klassikaal

Bijzonderheden
Je krijgt toegang tot de opgenomen lessen (Engelse taal). Je kunt je abonneren op live opgenomen therapiesessies in diverse talen.

Taal
De opleiding wordt in de Nederlandse en Engelse taal gehouden. Je krijgt een manual in de Nederlandse of Engelse taal.

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout en Amsterdam gehouden

Startdata Prijs Locatie Plekken beschikbaar Taal
Startdatum: 27 mei 2024 tot 20 jun. 2024 Prijs: 2.990 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 16 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 27 mei 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 2 di. 28 mei 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 3 wo. 29 mei 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 4 do. 30 mei 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 1 ma. 17 jun. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 2 di. 18 jun. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 3 wo. 19 jun. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 4 do. 20 jun. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Startdatum: 12 sep. 2024 tot 19 sep. 2024 Prijs: 2.990 Locatie: Amsterdam Plekken beschikbaar: 6 Taal: Engels Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 do. 12 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Basis dag 2 vr. 13 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Basis dag 3 za. 14 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Basis dag 4 zo. 15 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Gevorderd dag 1 ma. 16 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Gevorderd dag 2 di. 17 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Gevorderd dag 3 wo. 18 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
 • Gevorderd dag 4 do. 19 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Amsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam
Startdatum: 23 sep. 2024 tot 28 nov. 2024 Prijs: 2.990 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 22 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 23 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 2 di. 24 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 3 wo. 25 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Basis dag 4 do. 26 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 1 ma. 25 nov. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 2 di. 26 nov. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 3 wo. 27 nov. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Gevorderd dag 4 do. 28 nov. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout