OMNI hypnotherapieopleiding

OMNI hypnotherapie-opleiding

Driedaagse gevorderden opleiding

29 juni t/m 1 juli
16 t/m 18 juli
14 t/m 16 september 2020
26 t/m 28 oktober 2020
30 november t/m 2 dec. 2020
15 t/m 17 februari 2021

Van 09.00 - 17.00/18.00 uur
Locatie: Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Docenten: Ina Oostrom
Ayla Oostrom

Meer informatie

ACCREDITERINGWAT KRIJG JEVOOR WIEVRIJSTELLINGTIJDSINVESTERINGRESULTAATTOEPASSINGENINHOUDKOSTEN WANNEER – AANMELDEN

OMNI hypnotherapie – een begrip

De OMNI hypnotherapieopleiding staat bekend als een van de meest complete hypnose- en hypnotherapieopleidingen wereldwijd en leid je op tot OMNI hypnotherapeut.

ISO 9001 gecertificeerd

Deze opleiding staat kwalitatief hoog aangeschreven en wordt door meer dan 1000 studenten per jaar wereldwijd gevolgd. Het lesmateriaal (curriculum) is over de gehele wereld hetzelfde. De opleiding en ook het geleerde hypnotherapieproces zijn ISO 9001 gecertificeerd.

Evidence-based

De technieken om in hypnose te brengen zijn evidence-based. Vanwege de eenvoud van de herhaalbare processen in het hypnotherapieproces worden de OMNI methodes en technieken gebruikt voor uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar hypnose door de Universiteit van Zürich (een van de meest vooraanstaande universiteiten in de

Accreditering

KTNO geaccrediteerde hypnotherapieopleiding

De OMNI hypnotherapieopleiding is gecertificeerd op HBO niveau door KTNO. Er worden 2 EC’s voor toegekend, dat betekent in combinatie met de OMNI hypnoseopleiding 4 EC’s.

Deze opleiding is in combinatie met de OMNI medische hypnoseopleiding geaccrediteerd door de AVIG (Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde) als praktijkgerichte nascholing.

Wat krijg je

 • 3 dagen klassikale lessen
 • Opgevolgd met 1 ochtend partstherapie/EFT
 • 4 online bijeenkomsten (1 uur) vrijwillige deelname
 • Diploma OMNI hypnotherapeut
 • Gratis toegang tot de OMNI Finder de wereldwijde database met Omni hypnotherapeuten.
 • Mogelijkheid tot aansluiting bij de National Guild of Hypnotists
 • Je leert cliëntgecentreerde, resultaatgericht hypnose 
 • Toegang tot het wereldwijde OMNI forum, een database met meer dan 20.000 berichten over de toepassing van hypnotherapie
 • Het recht om het OMNI logo te voeren
 • Aansluiting bij diverse beroepsverenigingen. 

Tijdens de opleiding

 • OMNI opleidingsmateriaal in de Nederlandse taal
 • Het boek “Hypnotherapy” van Dave Elman (wordt uitgereikt tijdens de OMNI hypnoseopleiding).
 • Gerald Kein scriptboek (hypnotherapie) in de Nederlandse taal (wordt uitgereikt tijdens de OMNI hypnoseopleiding)
 • Tijdens de opleidingsdagen zijn koffie, thee inbegrepen
 • Videolessen van Gerald Kein
 • Alle video’s in het Engels zijn ondertiteld in de Nederlandse taal

Vrijstelling

Om deel te kunnen nemen aan de OMNI hypnotherapieopleiding dient eerst de OMNI hypnoseopleiding of de OMNI medische hypnoseopleiding te zijn gevolgd. Er wordt geen vrijstelling verleent voor hypnoseopleidingen die bij andere opleidingsinstituten zijn gevolgd.  Om aan de ISO 9001 certificering te voldoen, dient de opleiding te worden doorlopen op de wijze die door OMNI Hypnosis Training Center in Zwitserland is bepaald.

Wij hebben veel inschrijvingen van mensen die elders een andere hypnoseopleiding hebben gevolgd en op zoek zijn naar verdieping van de kennis die na de opleiding aangeven tevreden te zijn dat ze gestart te met de basis via de OMNI hypnoseopleiding.

.

Voor wie

Vereiste vooropleiding

Om de OMNI hypnotherapieopleiding te kunnen volgen dient eerst de OMNI hypnoseopleiding te zijn gevolgd. Je kunt via het aanmeldingsformulier tegelijk opgeven voor beide opleidingen.

HBO-niveau

Deze hypnoseopleiding wordt gegeven op HBO niveau. Van de deelnemers wordt een denk- en werkniveau op HBO niveau verwacht. Vooropleiding MBO-4, HBO of hoger, dan wel aantoonbare ervaring op dit denk- en werkniveau door middel van een CV.

Tijdinvestering

Voorafgaand aan deze opleiding volg je de OMNI hypnoseopleiding met een tijdsinvestering van in totaal 45 docentcontacturen (4,5 dagen klassikaal en 5 online contacturen) alsmede 15 uren zelfstudie.

Het gevorderden deel OMNI hypnotherapieopleiding heeft een tijdsinvestering van in totaal 30 docentcontacturen (3,5 dagen klassikaal, 10 uren zelfstudie en 5 uren praktijkopdracht.

Studiebelasting 105 uur/4 EC.

Resultaat

Je leert in deze opleiding om diepliggende problemen op te lossen vanuit de oorzaak. 

De kern van OMNI

Tijdens de OMNI opleiding leer je hoe je met behulp van regressietherapie, Universele Therapie, Inner Child Work, Stoeltherapie (vergeving), Ultra Height® hypnose, Grijze Kamertechniek  diepliggende oorzaken kunt opsporen en oplossen. 

Hypnose kent een bijzonder breed werkveld en is toepasbaar bij vrijwel alle maatschappelijke terreinen zoals gezondheidszorg, onderwijs, sport en nog veel meer. Voor veel toepassingen kan gebruik gemaakt worden van directe suggestie hypnose, maar voor het echt aanpakken van veel problemen is hypno-analyse nodig, dat wil zeggen op zoek gaan naar de oorzaak en het dan vervolgens oplossen.

 

 Inhoud

 • Gerald Keins ‘Universele Therapie’
 • Inner Child Therapie
 • Regressie naar een vorig leven
 • Gestalt hypnotherapie
 • Oplossen van angsten en fobieën
 • Pijnbestrijding
 • Het belang van therapeutische vergeving
 • Stoeltherapie voor vergeving
 • Esdaile staat – diepe hypnose voor o.a. pijnbestrijding
 • Stems, oproepen van emotie om diepgewortelde problemen op te lossen
 • De grijze kamer techniek voor eliminatie van problemen
 • Hypnotische zegel, wat is het en hoe kun je het verwijderen
 • Ultra Height hypnose, geavanceerde metafysische hypnose
 • Partstherapie – (extra ochtend na de opleiding)
 • Een inleiding in Emotional Freedom Technique (EFT) – (extra ochtend na de opleiding)

 

Toepassingen 

OMNI hypnotherapeuten wereldwijd werken met problematieken zoals angsten en fobieën, diabetes, anorexia, bulimia, burn-out, i.e. insomnia, bedplassen/enuresis, nagelbijten, PDS Prikkelbaredarmsyndroom, PTSD – Post Traumatic Stress Disorder, pijnbestrijding, tandenknarsen/bruxism, allergieën, migraine en hoofdpijn, Ondersteunende technieken bij anker, ALS en andere uitdagende problemen, vruchtbaarheidsproblemen / fertiliteit, verslavingen, forensische hypnose, verbeteren bloeddruk, spraakproblemen/stotteren, regressie naar vorige levens, metafysische hypnose, etionele stress, depressie, nerveuze tics en beperkingen, alcoholverslaving, palliatieve zorg hypnose

Kosten

De meeste deelnemers kiezen voor de combinatie OMNI hypnose- en OMNI hypnotherapieopleiding, omdat dit de meest complete opleiding is ten aanzien van hypnose- en hypnotherapie. Deze OMNI  opleiding staat wereldwijd hoog aangeschreven.

Kosten combinatie OMNI hypnose- en hypnotherapieopleiding samen

De kosten bedragen € 2415,- plus € 275 inschrijfkosten. Na aanmelding ontvang je eenmalig een factuur voor de inschrijfkosten van € 275.
Ca. 3 weken voorafgaand aan de 1e opleidingsdag van de hypnoseopleiding ontvang je een factuur voor de kosten van de hypnoseopleiding € 1095.
Ca. 3 weken voorafgaand aan de 1e opleidingsdag van de hypnotherapieopleiding ontvang je een factuur voor de kosten van de hypnotherapieopleiding van € 1320.
De facturen hebben een betalingstermijn van 14 dagen. De facturen dienen telkens vóór de 1e opleidingsdag te zijn overgemaakt. 

Kosten voor de OMNI hypnotherapieopleiding apart

Heb je eerder al de OMNI hypnoseopleiding of de OMNI Hypnomed medische hypnoseopleiding gevolgd, dan kun je apart inschrijven voor de OMNI hypnotherapieopleiding. Bij inschrijving ontvang je een factuur van € 275- als aanbetaling op de kosten.
Ca. 3 weken voorafgaand aan de 1e opleidingsdag ontvang je een aanvullende factuur voor de resterende kosten van € 1175,-.

Voor particulieren en bedrijven met btw-vrijstelling wordt zonder btw gefactureerd. 

Kosten bij betaling in termijnen 

Bij aanmelding voor de OMNI-hypnose en -hypnotherapieopleiding : Na inschrijving wordt € 275 inschrijfkosten geïncasseerd. Vanaf de daarop volgende maand wordt gedurende negen maanden  per maand € 295 geïncasseerd voor de kosten rond de 25ste van de maand.

Bij aanmelding voor de OMNI-hypnotherapieopleiding: Na inschrijving wordt € 275 inschrijfkosten geincasseerd. Vanaf de daarop volgende maand wordt gedurende vijf maanden  per maand € 295 geïncasseerd voor de kosten rond de 25ste van de maand.

Let op: Betaling in termijnen kost meer.

Voucherkorting

Het loont de moeite om deel te nemen aan een informatieavond of instapcursus in verband met het verkrijgen van voucherkorting.