Vakopleiding Integraal Hypnotherapeut

6.700 -

Inschrijven
Integraal hypnotherapeut

Stap binnen in de fascinerende wereld van hypnotherapie, waar de kunst van hypnose en de wetenschap van therapeutisch inzicht samenkomen om levens te transformeren.

Voor wie

De vakopleiding Integraal Hypnotherapeut richt zich zowel op beginners als gevorderden in hypnose, en wordt op HBO-niveau gegeven. Of je nu jouw eerste stappen zet in de wereld van hypnose of je bestaande kennis wilt verdiepen, deze opleiding biedt een solide basis en een pad naar professionele groei. Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven en staat open voor deelnemers met een MBO-4 diploma of voor diegenen die over een HBO-werk- en denkniveau beschikken.

Wat biedt deze opleiding

Deze opleiding leidt je op tot all-round hypnotherapeut met een veelzijdige kennis op tal van onderwerpen.

Je start met de OMNI-hypnoseopleiding en vervolgt je reis met de OMNI-hypnotherapieopleiding. Na deze fundamenten kun je je specialiseren in verschillende gebieden naar keuze en je vaardigheden aanscherpen met kerncompetentievakken zoals missie, visie, strategie, leiderschap, ethiek, en argumenteren. De opleiding omvat in totaal 17 EC’s, waarmee je wordt opgeleid tot een all-round hypnotherapeut die in verschillende disciplines kan werken.

Studiebelasting

De vakopleiding vergt een investering van 198 uren klassikaal onderwijs, 228 uur zelfstudie, circa 20 praktijkuren (inclusief rapportage, 20 uur intervisie (inclusief rapportage), en een aantal examens. Een toewijding van minimaal een jaar is vereist, met sommige specialisaties die slechts eenmaal per jaar worden aangeboden. Het gaat in totaal om 17 ETC’s (studiepunten)

Erkend certificaat

Bij afronding ontvang je een erkend certificaat dat jouw bekwaamheid als Integraal Hypnotherapeut bevestigt, een bewijs van je harde werk en toewijding aan het vak.

Veelgestelde vragen

Is de opleiding geschikt voor mij als ik nieuw ben in hypnose?

Ja, de opleiding is ontworpen om zowel beginners als gevorderden te begeleiden naar meesterschap in hypnotherapie.

Hoe lang duurt de opleiding?

De vakopleiding duurt minimaal een jaar, afhankelijk van je studietempo en keuze van specialisaties.

Wat als ik al ervaring heb?

We waarderen je bestaande kennis en ervaring en bieden geavanceerde modules en specialisaties aan die je verder zullen uitdagen. Echter om het vakdiploma te krijgen zijn er een aantal verplicht vakken.

Hoe meld ik mij aan voor de vakopleiding?

Je meld je via de knop inschrijven aan voor de vakopleiding. Je kunt op rekening (14 dagen betaaltermijn) of in 12 termijnen verspreid over een jaar betalen. 

Om jezelf daarna bij de OMNI hypnose (basis) en OMNI hypnotherapie (gevorderd) in te schrijven ga je naar de opleidingspagina. Je schrijft je via de betaalkeuze op rekening en je schrijft in het opmerkingen veld dat je deze opleiding volgt vanuit de vakopleiding. Dan wordt er geen factuur meer verstuurd. Datzelfde kun je doen voor de keuzes van de specialisatieopleidingen. Wij hebben namelijk vanwege de specifieke voorwaarden een online inschrijving nodig. Je keuze voor een of meer specialisatieopleidingen kan op een later moment zodat je wellicht al beter weet welke keuze je wilt maken.  

Kan ik tussentijds stoppen?

Je kunt tussentijds stoppen met de opleiding. Je betaalt dan het bedrag bij naar rato van wat je nog niet betaald hebt van de reeds gevolgde opleidingen volgens de kosten zoals ze op de website staan vermeld. Mocht je al ingelogd hebben op een e-learning omgeving dan ben je ook verantwoordelijk voor de kosten van die opleidingen en deze worden ook verrekend op grond van hetgeen je nog niet hebt afgelost ten aanzien van de termijnen. Bij het verrekenen van de kosten met de termijnbetalingen wordt bij aangemelde opleidingen welke voortijdig zijn geannuleerd gekeken naar de annuleringsvoorwaarden van de NRTO. 

Wat krijg ik voor de totale investering?

Deze vakopleiding is inclusief:

 • De OMNI hypnoseopleiding (basis) en OMNI hypnotherapieopleiding (gevorderd)
 • Een aantal specialisatie opleidingen die in totaal 4 EC’s opleveren tot een maximaal bedrag van € 2800. Afhankelijk van de keuze voor bepaalde specialisaties kan het voorkomen dat je wat bij moet betalen.
 • Deelname aan de kerncompetenties en de eindopdracht (Ethiek in de therapeutische praktijk, Argumenteren: van logica tot overtuiging, Leiderschap in therapie: van theorie tot praktijk, Missie- en Visievorming, alsmede de eindopdrachten).

Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de gratis introductie van de vakopleiding Integraal Hypnotherapeut, bezoek onze website of neem direct contact met ons op. Jouw pad naar het meesterschap in hypnotherapie begint hier bij HypnoseMentor en het OMNI Hypnosis Training Center®.

Inhoud

De vakopleiding Integraal Hypnotherpeut bestaat uit een aantal verplichte onderdelen voor in totaal 13 EC’s (studiepunten), keuze uit specialisaties tot in totaal 4 EC’s.

 • OMNI hypnose (basis) en OMNI-hypnotherapie (gevorderd) 8 studiepunten
 • Specialisatieopleidingen naar keuze tot minimaal 4 studiepunten behaald zijn (Let op: er kan bij een bepaalde keuze voor een specialisatieopleiding bijbetaling nodig zijn)
 • De afrondende kerncompetenties: Ethiek in de therapeutische praktijk, Argumenteren: van logica tot overtuiging, Leiderschap in therapie: van theorie tot praktijk, Missie- en Visievorming, alsmede eindopdrachten en eindexamen voor 5 studiepunten

Voor meer informatie over de inhoud van deze vakken, verwijzen wij naar de op deze website afzonderlijk opgenomen opleidingen.

Resultaat

Na voltooiing van deze intensieve opleiding, sta jij klaar om een verschil te maken. Als Integraal Hypnotherapeut ben je niet alleen een begeleider van verandering, maar ook een facilitator van groei en transformatie. Je hebt de vaardigheden om te werken in verschillende maatschappelijke contexten en je kennis van hypnose en hypnotherapie is je paspoort naar betekenisvol werk.

 • Na deze opleiding mag je je Integraal Hypnotherapeut noemen
 • Je kunt een bijdrage leveren aan verschillende maatschappelijke disciplines met je kennis over hypnose en hypnotherapie.

De vakopleiding Integraal Hypnotherapeut is niet zomaar een opleiding, het is een transformatieve reis die je vaardigheden, begrip en zelfvertrouwen vergroot. Als een waardevolle toevoeging aan je professionele gereedschapskist, breid je je kennis uit met stevige fundamenten in OMNI-hypnose en -hypnotherapie. Daarnaast ga je dieper met specialisatieopleidingen, waardevolle kernvakken en betekenisvolle praktijkervaring. Jouw diepgaande begrip van hypnose en hypnotherapie stelt je in staat om anderen te begeleiden in hun reis naar zelfontdekking en transformatie.

Kosten

De totale kosten bedragen € 6700

Inbegrepen in de kosten van deze opleiding:

 • Deelname aan de OMNI-hypnose (basis) en OMNI-hypnotherapie (gevorderd)
 • Deelname aan specialisatieopleidingen tot 4 EC’s tot een maximaal bedrag van € 2800. Het kan zijn dat je bij de keuze voor bepaalde opleidingen bij moet betalen.
 • Deelname aan de kerncompetentievakken, eindopdrachten en eindexamen.

Voorwaarden

 • Het gaat om een mix van klassikale opleidingen, online opleidingen, opdrachten en examens. Voor deelname aan een bepaalde opleiding gelden de daarbij vermelde specifieke voorwaarden.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal wordt je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen en aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal .
 • Je persoonlijke gegevens worden gedeeld met de docent(en) en de verbonden instituten
 • Het is niet toegestaan om tijdens de opleiding foto’s, video’s of audio opnamen te maken.
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Praktische informatie

Docent(en)
Ayla Oostrom, Ina Oostrom, diverse docenten, afhankelijk van de gekozen inschrijvingen.

Duur van de opleiding
Minimaal een jaar

Taal
De verplichten onderdelen worden de Nederlandse taal gehouden. Er zijn voldoende specialisaties in het Nederlands om uit te kiezen.

Niveau
Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven.

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout en Amsterdam gehouden