Wetenschap van mindbody eenheid

Masterclasses

 

Locatie:  Let op locatie kan afwisselend in Oosterhout en Boxmeer zijn
Docent: Ina Oostrom

 

Body & Mind relatie; de werking van gedachten, emoties, overtuigingen en de relatie ervan met hypnose; de werking van het bewustzijn en onderbewustzijn en de relatie ertussen; de invloed van de gedachten en emoties op de gezondheid; materie-energie relatie; wetenschappelijk onderzoek hierna In deze bijzondere masterclass leer je over de belangrijke rol die het hart daarbij speelt. Verder leer je hoe je je client vanuit een slachtofferrol kunt begeleiden naar eigen verantwoording nemen en bewuster leven.

Dag 1

 • Oude wetenschap versus nieuwe wetenschap
  De opbouw van de wetenschap heeft duidelijk zijn stempel gelegd op het (dagelijkse) leven van het individu, op het inrichten en leiden van zijn leven.
 • Van deelwerking naar systeem- oftewel samenwerking
  De transitie van het deel naar het geheel op micro- en macroniveau brengt significante veranderingen in het leven van het individu.
 • Mindbody relatie als synoniem voor psychosomatiek
  Verschillende fysieke klachten met of zonder duidelijke vindbare oorzaak zijn het resultaat van het emotionele patroon waar het individu in leeft.
 • Emotionele intelligentie en de neuroplasticiteit
  Wat is er nodig om de stap te zetten van de slachtofferrol oftewel het overlevingsmechanisme naar eigen verantwoordelijkheid oftewel bewust leven.
 • Een bijzonder huwelijk tussen de wetenschap en spiritualiteit
  Evidence-based gegevens leveren het bewijs op dat de levensprincipes die door de duizenden jaren oude oosterse wijsheden en tradities aan ons zijn doorgegeven waar zijn oftewel het leven dienen en de mens kracht en levensvreugde verschaffen.
 • Het wetenschappelijke bewijs voor hypnose
  De laatste decennia hebben groeiend wetenschappelijk bewijs opgeleverd voor de effectieve werking van hypnose en hypnotherapie op medisch gebied.

 

Dag 2

 • Hart energie test
  Welke gedragseigenschappen vertoon jij en wat hebben ze te zeggen over je hart-brein communicatie.
 • De besturende functie van het onderbewustzijn
  Wat maakt dat het onderbewustzijn een doorslaggevende rol speelt in het levenspatroon van het individu.
 • Het hart-brein onderzoek
  De rol van het hart als het gaat om de relatie hart-brein en als het gaat om de relatie hart-lichaam.
 • Emoties en emotionele intelligentie oftewel emotioneel intelligent zijn
  Een wederzijdse conditionering – mind lichaam, lichaam mind – wordt een program dat het dagelijkse leven van het individu bepaalt.
 • Energie beïnvloedt materie oftewel de geest beïnvloedt het lichaam
  De relatie tussen lichaam en geest oftewel de materie en energie en de invloed van de geest op het lichaam oftewel de energie op materie zijn er al bewezen feiten binnen een aantal vakken van het wetenschap.
 • Gedachten en emoties zijn bepalend voor de gezondheid
  De nieuwe wetenschap staat ten dienste van de mens door kennis over zijn eigen potentieel en capaciteiten door te geven en zeer toegankelijke en toepasbare methodes om zijn leven in alle opzichten positief te veranderen.
 • Tweedaagse masterclass
 • Een volle dag opleiding inclusief koffie, thee en lunch
 • Certificaat mind-body relatie
 • Manual in de Nederlandse taal.
 • Deze masterclass is geschikt voor ieder die meer wil leren over de sterke relatie tussen lichaam en mind. De rol die het hart hierbij inneemt en hoe emoties de gezondheid kunnen beïnvloeden. Het geeft hypnotherapeuten en andere therapeuten een verbreding en verdieping van hun kennis ten aanzien van de werking van het hart en de diepgang van psychosomatiek. Er is geen opleiding in hypnose en hypnotherapie vereist.
 • Deze hypnoseopleiding wordt gegeven op HBO niveau. Van de deelnemers wordt een denk- en werkniveau op HBO niveau verwacht. Vooropleiding MBO-4, HBO of hoger, dan wel aantoonbare ervaring op dit denk- en werkniveau.

Na deze masterclass heb je meer inzicht in de krachtige relatie tussen mind & body. Hoe emotionele patronen zich kunnen manifesteren in fysieke klachten en waarom we daar met hypnotherapie aan kunnen werken. Je weet hoe je je client kunt begeleiden van de slachtofferrol via een overlevingsmechanisme naar eigen verantwoordelijkheid en bewust leven.

Door middel van de hart energietest leer je welke gedragseigenschappen je vertoont en wat ze zeggen over je hart-brein communicatie. Je leert wat de belangrijke bijdrage van het hart is aan mentale en fysieke gezondheid.

Je weet wat de relatie tussen lichaam en geest is oftewel de materie en energie en de invloed van de geest op het lichaam oftewel de energie op materie zijn er al bewezen feiten binnen een aantal vakken van het wetenschap.

De kosten voor deze tweedaagse masterclass bedragen € 515 plus € 275 inschrijfkosten*. Na aanmelding ontvang je een factuur voor de inschrijfkosten. Ca. 3 weken voorafgaand aan de opleiding ontvang je een factuur voor de kosten van de opleiding met een betalingstermijn van 14 dagen. De totale kosten dienen voor aanvang van de opleiding te zijn betaald.

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

 • Bij het inschrijven voor deze hypnotherapieopleiding gelden de bijgaande algemene voorwaarden van HypnoseMentor/Omni Hypnosis Training® Center tenzij hier anders beschreven.
 • De minimumleeftijd bij inschrijving is 17 jaar. 
 • Bij inschrijving ontvangt de cursist separaat een factuur voor het volledige bedrag. Deze dient binnen 14 dagen te zijn voldaan.
 • Bij annulering binnen zeven dagen vóór aanvang van de masterclass is het volledige bedrag verschuldigd.
 • Inschrijving geeft niet automatisch het recht op deelname. Deelname wordt bepaald op volgorde van binnenkomst en separaat bevestigd tegelijkertijd met de factuur van aanbetaling. HypnoseMentor behoudt zich het recht voor om een inschrijving te weigeren.
 • Bij deelname aan deze masterclass wordt HBO denkniveau verondersteld.
 • Bij annulering door HypnoseMentor vanwege overmacht of te weinig deelnemers (HypnoseMentor kan besluiten bij minder dan 4 deelnemers om te annuleren) wordt het reeds betaalde binnen 14 dagen terugbetaald. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door deelnemer zelf zijn gemaakt in het kader van de opleiding zoals reiskosten, verblijfskosten etc. 
 • Je kunt de cursus tot 14 dagen vóór aanvang annuleren, waarbij je recht hebt op teruggave van het cursusgeld met uitzondering van inschrijfkosten van € 50, welk bedrag als kosten in rekening wordt gebracht. 
 • Bij annulering binnen zeven dagen vóór aanvang van de cursus ben je OMNI het volledige bedrag verschuldigd. In geval van ziekte of overmacht heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een volgende opleiding onder voorwaarde dat de opleiding zeven dagen vóór aanvang nog niet is volgeboekt. Tevens bestaat de mogelijkheid om iemand anders in je plaats te laten deelnemen, in dat geval worden de certificaten opgesteld op naam van de vervanger en wordt een bedrag van € 50,– in rekening gebracht voor administratiekosten. 
 • Bij het uitreiken van het cursusmateriaal wordt gevraagd een copyright verklaring te ondertekenen dat het intellectueel eigendomsrecht van het cursusmateriaal en in het cursusmateriaal beschreven technieken bij de docent berusten.

Privacy verklaring

 • HypnoseMentor/OMNI Hypnosis Training Center® Netherlands legt de gegevens van haar studenten vast om hen te informeren in verband met een goede uitvoering van haar opleidingen en ten aanzien van haar productaanbod. Deze informatie wordt gedeeld met het hoofdkantoor van OMNI Hypnosis Training Center® in Zurich o.a. in verband met het uitgeven van het OMNI certificaat en het certificaat van de National Board of Hypnosis Education and Certification of elk ander instituut waarvan student een gewenst certificaat behaald. 
 • HypnoseMentor/OMNI Hypnosis Training Center® behoudt zich het recht voor om haar privacy verklaring aan te passen.
 • HypnoseMentor is voor beroepsopleidingen vrijgesteld van BTW op grond van een positieve accreditatie door CPION en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). 

Deze opleiding betreft in totaal 22 uren (14 uur klassikaal en 8 uren zelfstudie).

Deze opleiding is op HBO-niveau gecertificeerd door KTNO.