OMNI hypnose (basis) opleiding

Vanaf 1.490 -

Bekijk startdata
Foto van het oefenen met hypnose

visual van iemand in hypnose brengen met quote

Algemene informatie

Overweeg je een carrière als hypnotherapeut, of wil je hypnose leren ter aanvulling op je huidige beroep? Dan is de OMNI Hypnose (Basis) opleiding een uitstekend startpunt. Wij zijn verbonden aan het OMNI Hypnosis Training Center®, een internationaal vooraanstaand opleidingsinstituut met een wereldwijde vertegenwoordiging. Deze opleiding leert je personen in hypnose te brengen met wetenschappelijk onderbouwde methoden, gericht op twee specifieke hypnosestaten: de somnambulisme staat en de Esdaile staat. Je leert het belang van veranderingen vanuit het onderbewustzijn voor duurzame resultaten en hoe je met directe suggestietechnieken effectief gedragsverandering bij je cliënten teweeg kunt brengen. Na afronding ben je bekwaam in het behandelen van gedragsverslavingen, zoals stoppen met roken, aanpassing van eetgewoontes, het verbeteren van sport- en leerprestaties, stressmanagement en het bevorderen van betere slaappatronen.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor zowel beginnende als gevorderden hypnotherapeuten, en professionals zoals coaches, therapeuten en andere professionals die hun expertise willen verbreden. Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau en staat open voor deelnemers met een MBO-4 diploma of voor diegenen die over een HBO-werk- en denkniveau beschikken. Deze opleiding vereist geen voorkennis van hypnose.

Wetenschappelijke basis

Het OMNI Hypnosis Training Center® draagt actief bij aan wetenschappelijk onderzoek, waarbij onze inductie methoden gebaseerd op het werk van Dave Elman en Gerald Kein wetenschappelijk zijn gevalideerd in samenwerking met de Universiteit van Zurich.

Hypnose als aanvulling of als carrière

Of je nu hypnose zoekt als aanvulling op je huidige beroep, zoals coach, therapeut, sportprofessional, onderwijzer, of HRM-manager, of als je wilt starten als hypnotherapeut; deze opleiding biedt een solide basis. Samen met de OMNI Hypnotherapieopleiding (Gevorderd) bereidt het je voor op een succesvolle carrière in dit vakgebied. Deze combinatie stelt je in staat om direct aan de slag te gaan als hypnotherapeut, erkend door de beroepsvereniging CATcollectief. Voor professionals in de gezondheidszorg bieden we ook gespecialiseerde medische hypnoseopleidingen.

Ervaringen van onze studenten

Onze opleiding staat hoog aangeschreven, zowel onder studenten als beroepsverenigingen, en is ISO 9001 gecertificeerd, een belangrijk keurmerk van kwaliteit. Studenten waarderen ons met hoge cijfers, mede dankzij onze praktijkgerichte aanpak en de wetenschappelijke onderbouwing van onze lesmethoden.

Studiebelasting

Deze opleiding betreft in totaal 30 docentcontacturen (4 dagen klassikaal ) alsmede minimaal 30 uren zelfstudie. Studiebelasting 60 uur/2 ETC’s.

Wat biedt deze opleiding

 • Je leert diverse technieken om een persoon veilig en effectief in een staat van hypnose te brengen. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het faciliteren van therapeutische veranderingen.
 • Je krijgt kennis over hoe je directe suggesties kunt gebruiken om positieve veranderingen bij cliënten te bewerkstelligen, van het verbeteren van zelfvertrouwen tot het aanpakken van specifieke uitdagingen zoals stoppen met roken of stressmanagement en pijnmanagement.
 • Deze opleiding biedt je de eerste stappen om als hypnotherapeut te werken, door je te leren hoe je met cliënten moet omgaan, inclusief intakegesprekken, het stellen van doelen en het meten van voortgang.
 • Door de nadruk op ‘learning by doing’ zul je de opgedane kennis direct kunnen toepassen, wat cruciaal is voor het ontwikkelen van vertrouwen in je eigen vaardigheden.
 • De technieken en inzichten die je verwerft, zijn niet alleen waardevol in een professionele context maar kunnen ook bijdragen aan je eigen persoonlijke groei en welzijn.
 • Praktische tips bij het opzetten van je eigen praktijk bereidt het je voor op een professionele praktijk, met inzichten in hoe je je diensten kunt aanbieden en hoe je verder kunt groeien in het vakgebied.

Praktijkgericht leren

Je leert hypnose door direct in de praktijk aan de slag te gaan. Onze opleiding benadrukt niet alleen het ‘wat’ en ‘hoe’, maar ook het ‘waarom’, met theoretische onderbouwingen en wetenschappelijke inzichten.

Begeleiding na de opleiding

Na afronding krijg je toegang tot een exclusieve specialistengroep, waar je aanvullende hulpbronnen, informatie, en wetenschappelijke onderzoeken vindt. Hier kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Erkend diploma

Na de opleiding ontvang je een door diverse beroepsverenigingen erkend certificaat. In combinatie met de OMNI-hypnotherapieopleiding (gevorderd) kun je starten als OMNI-hypnotherapeut.

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor de OMNI-hypnose (basis)
Binnen onze OMNI-hypnose opleidingen gaat het leren verder dan enkel de technieken om iemand in hypnose te brengen. Wat ons onderscheidt, is de nadruk op het begrijpen van het ‘waarom’ achter elke methode. Het is deze diepgang in kennis die onze opleiding zo waardevol maakt voor deelnemers. Bij ons ontdek je niet alleen hoe je hypnosetechnieken toepast, maar krijg je ook inzicht in de onderliggende principes die deze technieken effectief maken. Dit begrip is cruciaal voor het ontwikkelen van flexibiliteit en zelfvertrouwen in je hypnosepraktijk, waardoor je beter in staat bent om in diverse situaties te navigeren en succesvolle resultaten te behalen.

Hoe maak ik een keuze uit de grote hoeveelheid hypnoseopleidingen?
Wij adviseren om van de betreffende instituten de studiegidsen te downloaden en een vergelijking te maken op grond van het inhoudelijke aanbod en daarnaast ook een vergelijking te maken ten aanzien van reputatie, kwaliteit, verdiepingsmogelijkheden en ondersteuning na de opleiding.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoeveel studenten passen datgene dat ze geleerd hebben succesvol toe?
 • Hoe effectief zijn ze in hun werk?
 • Hebben ze hetgeen ze geleerd hebben kunnen toepassen in hun praktijk en zijn ze ook financieel succesvol?
 • Hoe goed zijn de docenten/instructeurs opgeleid en over hoeveel ervaring beschikken ze?
 • Kan ik in contact komen met studenten die de opleiding hebben gevolgd. Je kunt onze hypnotherapeuten vinden op de internationale OMNI-Finder.
 • Is er kwaliteitscontrole ten aanzien van de docenten?
 • Welke feedback geven de studenten? Wordt deze gepubliceerd en zijn de reviews geverifieerd, dat wil zeggen onafhankelijk geregistreerd?
 • Zijn er ook medische professionals zoals artsen, tandartsen, psychologen en psychiaters die de opleiding volgen en aanbevelen?
 • Is de opleiding erkend en kun je naderhand ook aansluiten bij beroepsverenigingen?
 • Wij kunnen op al deze vragen positief antwoorden. Desgewenst geven we je nog meer specifieke informatie hierover.

Kan ik direct aan de slag met het certificaat

 • Voor diegenen die de opleiding als aanvulling op hun huidige beroep overwegen, of andere persoonlijke overwegingen hebben, hangt de toepasbaarheid van de opleiding af van specifieke factoren zoals vooropleiding en professionele doelstellingen. Neem gerust contact met ons op mocht je ergens over twijfelen.
 • Stap je over naar een nieuw beroep, dan adviseren we je om ook de OMNI-hypnotherapie (gevorderd) te volgen. Met deze combinatie kun je je in Nederland inschrijven bij het Catcollectief als hypnotherapeut. Daarnaast adviseren we je om als beginnende hypnotherapeut een opleiding PsychoSociale Basiskennis volgens Plato normen te doen. 

Inhoud

De opleiding de volgende kennis en praktische ervaring, waaronder:

 • Wat is hypnose en hoe werkt het
 • Geschiedenis van hypnose
 • Hoe breng je iemand in hypnose
 • Hoe bereid je je cliënt voor
 • Staten van hypnose met wetenschappelijke onderbouwing
 • Misvattingen rondom hypnose en hoe ga je daar mee om
 • De zeven regels voor een succesvolle transformatie
 • Verdiepingstechnieken van hypnose
 • Live demonstraties en zelf oefenen
 • Zelfhypnose leren voor jezelf en hoe je het aan cliënten kunt leren
 • Hoe werk je met cliënten die komen om te stoppen met roken of afvallen, stress en nog meer
 • Hoe start je je eigen praktijk
 • Contra-inducties van hypnose en veiligheidsmaatregelen
 • Inleiding op pijnbestrijding (acuut en chronisch)
 • Esdaile staat voor pijnbestrijding

Wat krijg je?

Jouw OMNI Leerpakket: Rijk en Omvattend

Bij inschrijving voor de OMNI Hypnoseopleiding Basis ontvang je een uitgebreid leerpakket, zorgvuldig samengesteld om je studie-ervaring te optimaliseren:

 • Intensieve studiedagen: Vier volle opleidingsdagen met actieve ondersteuning na de opleiding.
 • Onze hypnose inducties gebaseerd op het werk van Dave Elman én Gerald Kein zijn wetenschappelijk gevalideerd.
 • Nederlandstalige opleidingsmanual: Een handig naslagwerk met alle essentiële informatie, technieken en best practices over hypnose.
 • Exclusieve toegang tot HypnoseCommunity: Een online platform waar je extra studiemateriaal vindt en direct in contact kunt komen met ervaren docenten en medestudenten.
 • Erkend certificaat: Na afronding ontvang je een certificaat van deelname, een bewijs van jouw verworven kennis en vaardigheden in hypnose.

Met dit pakket ben je verzekerd van een rijke, holistische leerervaring, die je voorbereidt om hypnose met vertrouwen en deskundigheid toe te passen.

 • Resultaat

  Na afronding van de OMNI Hypnoseopleiding Basis ben je niet alleen vaardig in het begeleiden van individuen naar een hypnotische staat, maar ben je ook bekwaam in het verdiepen en testen van deze staat. Je beheerst krachtige directe hypnosetechnieken en begrijpt hoe je deze effectief kunt inzetten. Je kunt werken met stoppen met roken, studie- en sportverbetering, gedragsproblemen rondom eten, pijnklachten en stressmanagement.

  Bovendien zul je gewapend zijn met de kennis en tools om je eigen professionele praktijk op te zetten en te beheren. En voor diegenen die hun leertraject wensen voort te zetten, biedt deze opleiding een naadloze overgang naar de OMNI Hypnotherapieopleiding, waarbij je dieper duikt in de oorzaken van onderliggende problemen en technieken voor geavanceerde behandeling.

  Bereid je voor op een transformatieve ervaring die je niet alleen als professional, maar ook als individu, zal laten groeien.

Kosten

 • De totale kosten bedragen € 1590. (Op factuur). De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Bij directe online betaling krijg je een betalingskorting.
 • Betalen in termijnen is mogelijk. De totale kosten dien wel voorafgaand aan de start van de opleiding te zijn voldaan. Het aantal termijnen kan afhangen van hoever van te voren wordt aangemeld. Vlak voor de opleiding heeft betalen in termijnen geen zin meer.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan vier deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.Bij annulering door HypnoseMentor worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent en OMNI Hypnosis Training Center®.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen ten aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Accreditaties

De combinatie OMNI hypnose opleiding tezamen met OMNI hypnotherapieopleiding is voldoende om via de beroepsvereniging het Catcollectief als hypnotherapeut aan de slag te kunnen. 

Interesse in een InCompany training?

In de dynamische werkomgevingen van vandaag, van het onderwijs tot het bedrijfsleven, staan professionals en organisaties voortdurend onder druk. Deze druk komt niet alleen voort uit technische en operationele uitdagingen, maar ook uit de complexiteit van menselijke emoties. Het effectief aanpakken van angst, stress, en het verbeteren van communicatie en prestaties is een urgente noodzaak in alle sectoren.
De OMNI Hypnose InCompany opleidingen bieden een unieke oplossing. Onze maatwerktrainingen zijn gericht op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die bijdragen aan het welzijn en de efficiëntie van personeel op alle niveaus – exclusief de (medische) zorgsector, hiervoor verwijzen wij u naar een aparte pagina.

Waarom kiezen voor OMNI Hypnose InCompany?

 • Krachtige Technieken: Hypnose en MindTalk® brengen snelle en effectieve methoden voor het verminderen van mentale en fysieke stress, essentieel voor het voorkomen van burn-out en stressklachten.
 • Effectieve Communicatie: Ontwikkel en verbeter communicatievaardigheden en een diepgaand begrip van menselijk gedrag, onmisbaar in elke professionele omgeving.
 • Maatwerk Oplossingen: Van een diepgaande probleemanalyse tot adviezen op maat, onze trainingen worden volledig afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.
 • Toepassingsgebieden: Geschikt voor diverse sectoren, inclusief het onderwijs en het bedrijfsleven, met specifieke toepassingen zoals stressmanagement, verbeterde focus, en efficiëntere communicatie.

Mogelijke onderwerpen van een Incompany training

Onze trainingen kunnen, maar zijn niet beperkt tot, de volgende onderwerpen omvatten:

 • Basisprincipes van hypnose en de werking ervan
 • Wat betekent hypnose in ons dagelijks leven; hypnose is namelijk alom!
 • Krachtige technieken voor stressvermindering en burn-out preventie.
 • Inductiemethoden en verschillende staten van hypnose
 • Omgaan met misvattingen en verdiepingstechnieken
 • Zelfhypnose technieken voor persoonlijk welzijn of om aan anderen te leren
 • Veiligheidsmaatregelen en contra-indicaties
 • Effectieve communicatie via Mind Talk®
 • Specifieke technieken voor verschillende professionele omgevingen

Een transformatieve invloed

Bijzondere aandacht verdient de invloed van taal en overtuigingen in het onderwijs. Ouders en leerkrachten spelen een cruciale rol in de vorming van de mentale en emotionele paden van kinderen. Door bewust gebruik van taal kunnen we positieve veranderingen teweegbrengen die verstrekkende gevolgen hebben voor hun ontwikkeling en welzijn.

Vraag een offerte aan

Geïnteresseerd in het transformeren van uw organisatie met OMNI Hypnose InCompany trainingen? Vul ons informatieformulier in voor een op maat gemaakte offerte die aansluit bij de unieke behoeften van uw team of organisatie.

Interesse in offerte voor InCompany training

Personal data

Naam(Vereist)
Vanuit welke achtergrond heeft u interesse in een offerte
In welke onderwerpen bent u geïnteresseerd
Geef in het opmerkingen veld aan mochten er nog andere onderwerpen zijn.

button met tekst combineer en bespaar

Als je tegelijkertijd voor de OMNI hypnose (basis) en de OMNI hypnotherapie (gevorderd) aanmeld, krijg je een extra korting.

Praktische informatie

Docent(en)
Ayla Oostrom, Ina Oostrom

Duur van de opleiding
4 dagen klassikaal

Taal
De opleiding wordt in de Nederlandse taal gehouden. Je krijgt een manual in de Nederlandse taal

Niveau
Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout en Amsterdam gehouden

Testimonial deelnemer OMNI hypnose opleiding
StartdataPrijs v.a.LocatiePlaatsenTaal
Startdatum: 12 sep. 2024 tot 15 sep. 2024 Prijs: 1.490 Locatie: Amsterdam Plekken beschikbaar: 6 Taal: Engels Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 do. 12 sep. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 2 vr. 13 sep. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 3 za. 14 sep. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 4 zo. 15 sep. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam
Startdatum: 23 sep. 2024 tot 26 sep. 2024 Prijs: 1.490 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 19 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 23 sep. 2024 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 2 di. 24 sep. 2024 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 3 wo. 25 sep. 2024 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 4 do. 26 sep. 2024 09:00 - 18:00uurOosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Startdatum: 04 nov. 2024 tot 07 nov. 2024 Prijs: 1.490 Locatie: Amsterdam Plekken beschikbaar: 9 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 04 nov. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 2 di. 05 nov. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 3 wo. 06 nov. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 4 do. 07 nov. 2024 09:00 - 18:00uurAmsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam
Startdatum: 06 jan. 2025 tot 09 jan. 2025 Prijs: 1.490 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 22 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 06 jan. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 2 di. 07 jan. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 3 wo. 08 jan. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 4 do. 09 jan. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Startdatum: 07 mrt. 2025 tot 10 mrt. 2025 Prijs: 1.490 Locatie: Amsterdam Plekken beschikbaar: 8 Taal: Engels Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 vr. 07 mrt. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 2 za. 08 mrt. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 3 zo. 09 mrt. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 4 ma. 10 mrt. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam
Startdatum: 31 mrt. 2025 tot 03 apr. 2025 Prijs: 1.490 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 22 Taal: Nederlands Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 31 mrt. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 2 di. 01 apr. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 3 wo. 02 apr. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 4 do. 03 apr. 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 ma. 26 mei 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 2 di. 27 mei 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 3 wo. 28 mei 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
 • Basis dag 4 do. 29 mei 2025 09:00 - 18:00uurOosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 di. 22 jul. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 2 wo. 23 jul. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 3 do. 24 jul. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 4 vr. 25 jul. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam
Lesdagen en tijden:
 • Basis dag 1 vr. 12 sep. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 2 za. 13 sep. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 3 zo. 14 sep. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
 • Basis dag 4 ma. 15 sep. 2025 09:00 - 18:00uurAmsterdam
Locatiegegevens:
School of Joy
Soembawastraat 62
1095 XC Amsterdam