Hoe kies ik een hypnoseopleiding

Wie zijn we?

Wij zijn HypnoseMentor en OMNI Hypnosis Training Center® en verzorgen in Nederland toonaangevende opleidingen in hypnose en hypnotherapie. Vanuit meer dan 40 jaar ervaring draagt OMNI  bij aan enkele van de grootste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van hypnose wereldwijd, wat ons in staat stelt om constant te blijven innoveren in onze technieken en benaderingen.

Erkenning en Certificering

OMNI Hypnosis Training Center is de eerste  hypnoseopleiding ter wereld die de ISO 9001 certificering heeft behaald, een teken van toewijding aan kwaliteit. De OMNI opleidingen worden internationaal erkend en gewaardeerd. In Nederland zijn we geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen en we zijn lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Ervaring en Resultaten

OMNI heeft wereldwijd meer dan 17.000 afgestudeerden sinds haar oprichting in 1979, en hebben bewezen dat deze methoden effectief zijn. De OMNI opleidingen worden consequent hoog gewaardeerd, dus je kunt erop vertrouwen dat je kwalitatief hoogstaand onderwijs en resultaten krijgt.

Persoonlijke Begeleiding

Ons toegewijde team zorgt voor individuele begeleiding en ondersteuning, om je te helpen het beste uit je opleiding te halen. Met hypnose kunnen vele positieve mentale en fysieke veranderingen worden gerealiseerd. Het is eenvoudig te leren en toe te passen.

Hoe kies je de opleiding die bij jou past?

Bij het kiezen van een hypnoseopleiding die bij jou past, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je beslissing.

Controleer of de opleiding gebaseerd is op directe hypnose (gebaseerd op het gedachtengoed van Dave Elman) of indirecte hypnose (gebaseerd op het gedachtengoed van Milton Erickson). Beide methoden hebben hun eigen voordelen en de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en het soort werk dat je wilt doen. Directe hypnose kenmerkt zich door snelle, gestructureerde technieken. Indirecte hypnose gaat meestal over een meerjarenstudie waarbij de staat van hypnose gecombineerd wordt met psychotherapie en psychologie.

Zorg ervoor dat de opleiding erkend is door relevante instanties. Dit kan invloed hebben op je vermogen om na afronding van de opleiding professioneel te werken. Als je van plan bent om professioneel met hypnose en/of hypnotherapie aan de slag te gaan, is het belangrijk dat de opleiding erkend is. Controleer welke accreditaties de opleiding heeft en welke vereisten je beroepsvereniging stelt. Je kunt meer lezen over onze accreditaties op de opleidingspagina’s en via dit globale overzicht.

Zorg ervoor dat de opleiding je praktische vaardigheden bijbrengt die je direct kunt toepassen in je werk. Onze opleidingen zijn zo ontworpen dat je er direct mee aan de slag kunt.

Controleer of de opleiding ondersteuning biedt na voltooiing. Dit kan gratis online bijeenkomsten, netwerkevenementen, toegang tot extra leermateriaal en de mogelijkheid om deel te nemen aan een relevant forum omvatten. Verder is het relevant om na te gaan of je na de opleiding nog vragen kunt stellen aan de docenten.
HypnoseMentor vindt het belangrijk dat na de opleiding er ondersteuning is. Wij hebben dat als volgt geregeld. Voor elke opleiding hebben wij een apart forum ingericht op onze HypnoseCommunity waar je algemene vragen kunt stellen zodat elke student van de antwoorden leert. Persoonlijke vragen kunnen via de chat worden gesteld. Voorts zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

Zoek naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere studenten om een idee te krijgen van de kwaliteit van de opleiding. Betrouwbare beoordelingen zijn vaak te vinden op onafhankelijke beoordelingssites. Je kunt onze onafhankelijke reviews terugvinden op deze pagina.

Een grondige theoretische onderbouwing is cruciaal om te begrijpen waarom bepaalde technieken op een bepaalde manier worden uitgevoerd. We zien vaak dat mensen die elders zijn opgeleid, onzeker zijn over wat ze hebben geleerd, vooral op theoretisch vlak. Zorg ervoor dat de opleiding die u kiest u niet alleen de technieken leert, maar ook de theorie erachter. Onze inductie methoden gebaseerd op het werk van Dave Elman en Gerald Kein zijn evidence based. Verder onderbouwen we hypnose vanuit een wetenschappelijke invalshoek.

Bij HypnoseMentor en OMNI Hypnosis Training Center® zijn we er trots op om al deze factoren te kunnen bieden aan onze studenten. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingen en hoe ze kunnen voldoen aan jouw behoeften.