Hoe kies ik een hypnoseopleiding

Marjoleine Ordelmans vertelt over de hypnose en hypnotherapieopleiding, wat ze er mee doet en dat ze ook met kinderen en hypnose werkt

Mirjam Borsboom vertelt wat ze vindt van de OMNI hypnotherapieopleiding, wat ze er nu mee doet en wat voor werk ze doet als hypnotherapeut.

Bettie Hellings, OMNI hypnoterapeut vertelt waarom ze gekozen heeft voor de OMNI hypnoseopleiding

Hoe kies je een hypnoseopleiding?

Wij krijgen vaak de vraag voorgelegd: Hoe kies je een hypnoseopleiding? Waarom zouden we voor jullie kiezen?

En inderdaad als je een hypnoseopleiding wilt gaan volgen, dan is er een ruim aanbod en hoe maak je dan een overwogen keuze. Er zijn een aantal belangrijke overwegingen te maken.

Duur van de opleiding

Er is een groot verschil tussen directe hypnosetechnieken en indirecte hypnosetechnieken. Directe hypnosetechnieken vanuit de grondlegger Dave Elman zijn eenvoudig te leren, herhaalbaar in te zetten voor veel klachten en problemen. Daarnaast zijn er de indirecte hypnosetechnieken vanuit de grondlegger Milton Erickson. Om deze te leren moet je meer tijd investeren. In de regel worden deze technieken gecombineerd met technieken van pscyhotherapie en een dergelijke opleiding duurt 3-4 jaar. HypnoseMentor biedt een kort leertraject aan met de vierdaagse OMNI hypnose- en driedaagse OMNI hypnotherapieopleiding (tezamen met een terugkomdag en aanvullende online bijeenkomsten). De OMNI hypnose- en hypnotherapie staat internationaal hoog aangeschreven vanwege haar effectiviteit en snelheid bij het oplossen van problemen.

Kwaliteit van de opleiding

Onze hypnose-en hypnotherapieopleiding wordt gegeven vanuit het curriculum van OMNI Hypnosis Training Center. OMNI bestaat inmiddels meer dan 40 jaar en heeft haar curriculum voor de hypnoseopleiding gedurende deze jaren uitgebreid en verfijnd. Alle OMNI opleidingen zijn ISO 9001 gecertificeerd.

Daarnaast is HypnoseMentor gecertificeerd door de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) een belangrijk keurmerk in Nederland voor opleidingsinstituten. Verder zijn onze opleidingen erkend door verschillende beroepsverenigingen. We zijn regelmatig studenten die elders een hypnoseopleiding hebben gevolgd en daar wel het wat en hoe hebben geleerd, maar niet het waarom en daarom bij cliënten kunnen vastlopen. In de geverifieerde feedback kun je daar een aantal testimonials over lezen.

STAP-budget subsidie

HypnoseMentor is geaccrediteerd om opleidingen via het STAP-budget te kunnen aanbieden voor een jaarlijkse subsidie tot € 1000,-.

Follow-up

Krijg je ondersteuning na de opleiding? Bij HypnoseMentor kun je deelnemen aan verschillende discussiefora en kun je na de opleiding altijd telefonisch of per e-mail contact met ons leggen voor ondersteuning in de praktijk.

Oriëntatie

Als je het lastig vind om een weloverwogen keuze te maken, dan kun je besluiten om eerst eens deel te nemen aan een informatieochtend of een instapcursus, zodat je voordat je aanmeld voor een beroepsopleiding al een goed idee hebt van wat je gaat leren.

Vergoedbaar zijn

Opleidingen die opleiden tot het vergoedbaar zijn als therapeut duren in de regel twee tot drie jaar, waarbij een opleiding psychologische basiskennis volgens het PLATO model vereist wordt.  Echter in de praktijk blijkt het niet altijd nodig te zijn om de ‘langere’ route naar vergoedbaar therapeut af te leggen. De beroepsvereniging CATcollectief kijkt naar het totaal van je vooropleidingen en ervaringen, waarbij wel altijd de psychologische basiskennis vereist is.

Tips

In de onderstaande tips kun je nog meer lezen over vergelijkingen die je kunt maken ten aanzien van verschillende hypnoseopleidingen.