ActiveFlow®

Vanaf 770 -

Bekijk startdata
Visualisatie van een man die de trap oploopt naar succes

Algemene informatie

ActiveFlow® is een innovatieve techniek die de principes van hypnose combineert met een actieve waaktoestand om optimale therapeutische resultaten te bereiken. In tegenstelling tot traditionele hypnose, die vaak gebruik maakt van diepe ontspanning en stilzitten, maakt ActiveFlow® gebruik van lichamelijke activiteit en een verhoogde alertheid. Deze methode, ontwikkeld door Dr. Éva Bányai in de jaren 1970, heeft zich bewezen als een effectieve manier om stress te beheersen, trauma’s te verwerken, en de algehele mentale en emotionele gezondheid te verbeteren.

Hoe werkt ActiveFlow®?

ActiveFlow® werkt door het induceren van een trance-toestand terwijl de persoon fysiek actief blijft. Dit wordt bereikt door middel van specifieke bewegingen of oefeningen die gecombineerd worden met hypnotische taalpatronen en suggesties. Deze actieve waaktoestand, ook wel bekend als ‘flow’, is een staat van zeer gerichte aandacht waarin het kritisch vermogen van de geest wordt omzeild. Hierdoor kunnen diepgewortelde patronen en overtuigingen worden aangesproken en veranderd.

Wetenschappelijke basis

De effectiviteit van ActiveFlow® is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek met magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en elektro-encefalografie (EEG) heeft aangetoond dat de hersenen in een actieve waaktoestand significant anders functioneren dan in een gewone waaktoestand. Deze onderzoeken laten zien dat specifieke hersengebieden, die betrokken zijn bij emotie, geheugen en aandacht, actiever zijn tijdens ActiveFlow® sessies. Dit verhoogt de mogelijkheid voor therapeutische veranderingen en leertaken.

Conclusie

ActiveFlow® is een revolutionaire benadering binnen de hypnotherapie die gebruik maakt van actieve waaktoestanden om diepgaande therapeutische resultaten te bereiken. Door de combinatie van lichamelijke activiteit en hypnotische technieken kunnen therapeuten stress verminderen, trauma’s verwerken, zelfvertrouwen vergroten en concentratie verbeteren bij hun cliënten. Met wetenschappelijke ondersteuning en brede toepasbaarheid biedt ActiveFlow® een krachtige aanvulling op de bestaande therapeutische methoden. Door deel te nemen aan onze opleiding kunnen therapeuten leren hoe ze deze techniek effectief kunnen integreren in hun praktijk, en zo de kwaliteit van zorg voor hun cliënten verhogen.

Voor wie

Deze opleiding is perfect voor professionals op HBO-niveau die werkzaam zijn als therapeuten, coaches, HR-managers of in andere begeleidende rollen. Of u nu ervaring hebt met hypnose of niet, activeFlow® biedt u nieuwe perspectieven en technieken voor het ondersteunen van uw cliënten of medewerkers. Deze opleiding richt zich op starters in deze techniek. Er is geen vooropleiding in hypnose voor nodig. Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven en staat open voor deelnemers met een MBO-4 diploma of voor diegenen die over een HBO-werk- en denkniveau beschikken.

Wat biedt deze opleiding

De ActiveFlow® Aktieve Waakhypnose (AAH) opleiding onderscheidt zich door een vernieuwende en diepgaande benadering van hypnotherapie, waarbij de focus ligt op het combineren van beweging met hypnotische technieken. Dit unieke programma biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden, waardoor het een waardevolle investering is voor professionals in diverse vakgebieden. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van wat deze opleiding te bieden heeft:

 • Innovatieve methode: ActiveFlow® introduceert een revolutionaire manier om hypnose toe te passen, door activering van het lichaam te combineren met geavanceerde taalpatronen. Dit zorgt voor een unieke en effectieve benadering van persoonlijke ontwikkeling en therapeutische interventies.
 • Diverse toepassingen: Of je nu actief bent in psychotherapie, coaching, sportpsychologie of personal training, de ActiveFlow® technieken zijn breed inzetbaar. Dit maakt de opleiding geschikt voor een breed spectrum aan professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden en verdiepen.
  • Je leert krachtige methoden om stress effectief te beheersen en te verminderen, wat je in staat stelt om zowel individuele cliënten als teams binnen organisaties te ondersteunen.
  • Met de kennis van ActiveFlow® verbreed je jouw vaardigheden als coach of therapeut, waardoor je cliënten op diepere niveaus kunt begeleiden en transformeren.
  • Je krijgt tools in handen om cliënten in een flowstaat te brengen, wat leidt tot verhoogde creativiteit, focus, en werkplezier.
  • De opleiding biedt technieken voor diepgaande emotionele heling en traumaverwerking, essentieel voor cliënten die kampen met persoonlijke of professionele trauma’s.
  • Je leert effectieve methoden voor het verminderen van angst, waardoor je cliënten beter kunt begeleiden bij het omgaan met en overwinnen van hun angsten.
  • Door de focus op zelfacceptatie en het versterken van het zelfbeeld, kun je cliënten helpen hun zelfvertrouwen te vergroten. Je krijgt inzicht in technieken die gedragsverandering stimuleren en bijdragen aan het verbeteren van persoonlijke en professionele prestaties.
  • De opleiding biedt tools om relaties en communicatie te verbeteren, wat van groot belang is in zowel persoonlijke als professionele contexten.
 • Wetenschappelijke onderbouwing: De methode is geworteld in uitgebreid onderzoek en wetenschappelijke studies, die de effectiviteit van actieve alertheid binnen hypnotherapie bevestigen. Dit biedt een solide basis voor professionals die wetenschappelijke validatie belangrijk vinden.
 • Directe toepasbaarheid: Na afronding van de opleiding kun je de opgedane kennis en technieken meteen in de praktijk brengen. Dit maakt de opleiding bijzonder waardevol voor wie direct resultaat wil zien in hun professionele activiteiten.
 • Persoonlijke groei: De opleiding biedt niet alleen tools en technieken voor het begeleiden van anderen, maar stimuleert ook je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je jouw potentieel optimaal kunt benutten en een diepgaande transformatie kunt ondergaan.
 • Community en ondersteuning: Deelname aan deze opleiding geeft toegang tot een levendige community van professionals en experts. Dit biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen, te leren van anderen en voortdurende ondersteuning te ontvangen.

Ervaringen van onze studenten

Onze studenten melden significante doorbraken en succesverhalen in hun praktijken. Ze benadrukken hoe de HypnoKids® opleiding hen heeft uitgerust met de tools om effectief en snel resultaten te bereiken bij hun jonge cliënten. De feedback benadrukt ook de verrijking van hun professionele praktijken en de diepe voldoening die ze ervaren door een positieve impact op kinderlevens te maken.

Studiebelasting

Deze opleiding heeft 16 uren klassikaal onderwijs en er wordt verwacht dat je minimaal 10 uur besteed aan zelfstudie. 1 ETC.

 

Praktijkgericht leren

Bij activeFlow® geloven we in leren door doen. Onze opleiding is dan ook sterk praktijkgericht, met veel aandacht voor het ervaren en oefenen van de AAH-technieken. Zo kunt u wat u leert direct toepassen in uw eigen praktijk.

Begeleiding na de opleiding

Na de afronding van de opleiding blijven we onze afgestudeerden ondersteunen. Dit omvat toegang tot onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal, casebesprekingen en peer-ondersteuning.

Erkend certificaat

Afgestudeerden ontvangen een erkend certificaat.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen hypnoseopleiding gevolgd. Kan ik dan toch deze opleiding volgen?

Jazeker. Je hebt geen hypnoseopleiding nodig om deze opleiding te volgen. De werkwijze is geheel anders dan de klassieke methoden van hypnose.

Inhoud

 • Basisprincipes van Actieve Waak Hypnose.
 • Geschiedenis, stand van zaken en vergelijking met andere inductiemethoden.
 • Standaard inductie met Actieve Waak Hypnose.
 • Zelfhypnose.
 • Versterking van het ego.
 • Diverse inductiemethoden.
 • Regressie in een Actieve Waak Hypnose en omgaan met abreacties.
 • Parts-therapie met Actieve Waak Hypnose.
 • Gebruik van persoonlijke positieve hulpbronnen en herbeleving van ervaringen uit het verleden met een hoge competentie.
 • Swish-methode voor herankering.
 • Omgaan met de specifieke behoeften van cliënten, zoals stotteren, verbeteren van presentaties en sollicitatievaardigheden, succesvol slagen voor examens, verhogen van concentratie, overwinnen van motivatieproblemen, en het verlichten van depressieve stemmingen.
 • Toepassing van Actieve Waak Hypnose in actie.
 • Gebruik van Actieve Waak Hypnose in de sport.
 • Verlichting van fysieke ongemakken met Actieve Waak Hypnose.
 • Het gebruik van het Milton hypnotische taalmodel om je eigen scripts te creëren.
 • Flow-states en bewustzijn van de ‘Zone’.
 • Inzet van Actieve Waak Hypnose voor beweging en leren.

Resultaat

 • Na de opleiding kun je meteen met de geleerde technieken aan de slag, voornamelijke gericht op persoonlijke ontwikkeling van je cliënt.
 • Na de opleiding weet je hoe je in een alerte toestand technieken kunt toepassen bij tal van vraagstukken waarmee je cliënten je benaderen.
 • De opleiding is afgestemd op personen die de mogelijkheid hebben om kort na de training gebruik te maken van wat ze hebben geleerd in hun professionele omgeving.
 • Ondersteuning na de opleiding via gratis deelname aan onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal en waar je direct contact kunt leggen met onze docent.
 • Het is een waardevolle aanvulling voor diegenen die professioneel werken met eerdere genoemde thema’s of psychotherapie- of soortgelijke kwalificaties hebben gestudeerd op het gebied van coaching, consulting, training of therapie.

Wat krijg je

 • De opleiding is in de Engelse taal en omvat twee opleidingsdagen
 • Opleidingsmanual in de Nederlandse taal
 • Certificaat van deelname

Kosten

 • De totale kosten bedragen € 772. (Op factuur). De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Bij directe online betaling krijg je een betalingskorting.
 • Betalen in termijnen is mogelijk. De totale kosten dien wel voorafgaand aan de start van de opleiding te zijn voldaan. Het aantal termijnen kan afhangen van hoever van te voren wordt aangemeld. Vlak voor de opleiding heeft betalen in termijnen geen zin meer.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan tien deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.Bij annulering door HypnoseMentor worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen en aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal.
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Accreditaties

Logo accreditatie bijscholing KTNO

Praktische informatie

Docent
Claude Ribaux

Duur van de opleiding
2 dagen klassikaal

Taal
De opleiding wordt in de Engelse taal gehouden. Je krijgt een manual in de Nederlandse of Engelse taal

Niveau
Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven.

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout gehouden

Startdata Prijs v.a. Locatie Plaatsen Taal
Startdatum: 30 sep. 2024 en 01 okt. 2024 Prijs: 770 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 20 Taal: Engels Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Dag 1 ma. 30 sep. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
 • Dag 2 di. 01 okt. 2024 09:00 - 18:00uur Oosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout