Therapiegesprek

Tien redenen voor de vakopleiding integraal hypnotherapeut

Vakopleiding Integraal Hypnotherapeut

In april lanceerden wij de vakopleiding integraal Hypnotherapeut. Dat is een opleiding die ongeveer een jaar duurt en opleidt tot meer dan 15 Europese studiepunten. We leggen met tien argumenten uit waarom de vakopleiding tot Integraal Hypnotherapeut een goede keuze is.

1. Je wordt opgeleid tot allround vakspecialist op het gebied van hypnose en hypnotherapie

Je start met een basis- en gevorderende opleiding in hypnose en hypnotherapie. Hier leer je bijzondere krachtige technieken van in hypnose brengen, verdiepen van hypnose, alsmede technieken om interactief met je cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van een probleem en het oplossen van het probleem. Na deze opleidingen kun je meteen aan de slag. Daarnaast volg je specialisatieopleidingen en is er een afrondende studie met een eindexamen.

2. De vakopleiding tot integraal hypnotherapeut omhelst een grote diversiteit aan specialisatieopleidingen

In het traject tot integraal hypnotherapeut volg je een aantal specialisatieopleidingen. Het gaat om het volgende:

  • Tweedaagse opleiding HypnoKids® voor het werken met kinderen
  • Tweedaagse opleiding HypnoCell® voor herstel bij ziekt en het werken op cel- en DNA niveau.
  • Vijfdaagse opleiding HypnoSlim & Maatwerk in Voeding over eetproblemen, eetstoornissen en voeding.
  • Tweedaagse opleiding Neuroplasticiteit & HypnoWaving over de werking van neuroplasticiteit, EMDR met hypnose en thema’s als depressie, burn-out, tinnitus, autisme spectrum, posttraumatische stresstoornis en procrastinatie.
  • Tweedaagse opleiding CARCINOS over het werken met kanker, ernstige ziekte en thema’s als stress en fybromyalgie.
  • Tweedaagse opleiding Havening Techniques® met baanbrekenden Body/Mind technieken gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschappen.
  • activeFlow® Waakhypnose het in hypnose brengen via bewegingen en oplossen van tal van problemen.

3. Je krijgt les van specialisten in hun vakgebied

De docenten van onze opleidingen zijn zorgvuldig gekozen en opgeleid in hun vakgebied en een aantal van hen zijn niet alleen bekend in eigen land maar ook daarbuiten.

4. Accreditatie

De opleidingen zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen.

5. Erkende opleiding

Via de beroepsvereniging Catcollectief word je ingeschaald op level 2 en kun je aan de slag als hypnotherapeut.

6. Hoge klanttevredenheid

Onze opleidingen scoren meer dan 90% klanttevredenheid (beoordeeld via geverifieerde reviews). 

7. Meer dan 40 jaar ervaring in hypnoseopleidingen

Wij verzorgen onze hypnose en hypnotherapieopleidingen in samenwerking met OMNI Hypnosis Training Center®. OMNI heeft al meer dan 40 jaar ervaring wereldwijd in het geven van hypnoseopleidingen.

8. Wetenschappelijk onderzoek

De technieken van in hypnose brengen worden in een van de grootste onderzoeken op het gebied van hypnose onderzocht door de Universeit van Zürich.

9. Jouw succes is ons succes

Wij zien veel studenten die bij ons opnieuw de opleiding hypnose komen volgen. De reden hiervoor is dat we een stap verder gaan in onze uitleg. Niet alleen leer je in hypnose brengen, verdiepen, je leert ook hoe hypnose werkt, hoe bepaalde technieken met hypnose problemen oplossen of sterk verminderen. Welke neurologische kennis er is ten aanzien van hypnose en het oplossen van problemen. We geven actieve ondersteuning na de opleiding in de vorm van online bijeenkomsten, discussiefora etc.

10. Werken aan de oorzaak in plaats van symptoombestrijding

Onze opleidingen zijn resultaatgericht en cliëntgecentreerd. Wij geloven niet in eindeloze therapie om een probleem op te lossen. In de regel zien wij onze cliënten in 2-3 sessies voor een problematiek. In uitzonderlijke gevallen een aantal sessies meer. Het succes van jouw cliënt betekent ook jouw succes.

Kortom

Met het volgen van de vakopleiding tot Integraal Hypnotherapeut word je een alround specialist die in tal van disciplines kan werken met een veelvoud aan problematieken.

Ben je geïnteresseerd in hypnose en wil je eerst meer weten, dan kun je vrijblijvend een webinar volgen of een informatieochtend. Wil je hypnose eens uitproberen, dan kun je inschrijven voor een informatieve instapcursus hypnose.

Hier lees je meer over de vakopleiding tot Integraal Hypnotherapeut.