visual organen

OMNI regressietherapie

BeroepsopleidingenHoe werkt OMNI regressietherapie?

Je onderbewustzijn werkt als een videocamera. Het registreert alles chronologisch en vergeet niets dat van emotionele betekenis voor je is. Het zijn niet alleen foto’s en herinneringen die worden opgeslagen, maar ook de gevoelens en emoties die je hebt ervaren.

Ons onderbewustzijn is in tegenstelling tot het normale bewustzijn het geautomatiseerde deel in ons. Het lezen van een boek, het rijden van een auto, de ademhaling, hartslag – alles wordt gecontroleerd vanuit het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is eveneens een meester in het maken van associaties en maakt een oogwenk een voorkeur. Je kunt je dat voorstellen als een bijzonder complex spinnenweb in je hoofd. Honderden situaties en gedachten zijn met elkaar verbonden. Op deze wijze kan een op zich onschuldige gebeurtenis die met angst is verbonden uit de jeugd verbonden zijn met een sterk emotionele gebeurtenis uit het leven van de volwassene. Op deze wijze kan bijvoorbeeld vliegangst ontstaan. De bron van de vliegangst heeft in de meeste gevallen niets te maken met vliegen!

Een voorbeeld

Een man, 42 jaar oud, heeft vliegangst. Met behulp van regressie ontdekken we dat hij op 12-jarige leeftijd in de achtbaan zat en erg bang was dat de vergrendeling die hem tijdens de looping moest vasthouden niet sterk genoeg zou zijn. Deze angst kwam in het vliegtuig telkens omhoog als hij de gordel moest vastklikken. Ook het gevoel tijdens het opstijgen van het vliegtuig kwam overeen met het gevoel van een looping op de achtbaan. Het onderbewustzijn had deze situaties op grond van gelijke gevoelsindrukken met elkaar verbonden.

Met behulp van regressie kunnen we tijdens een sessie hypnotherapie de verbonden emotionele gebeurtenissen terugvinden en weer in het normale bewustzijn omhoog brengen. We vinden daarbij geen verborgen of onbekende gebeurtenissen. Meestal komt de gebeurtenis bekend voor, maar is het niet bekend aan het normale bewustzijn dat twee of drie gebeurtenissen onbewust met elkaar zijn verbonden en daarmee stress of zelfs een lichamelijk symptoom veroorzaken. Dat wordt psychosomatisch genoemd.

Hoe functioneert regressie volgens de OMNI methode?

Allereerst voer ik een voorgesprek. Daarbij stellen we de negatieve symptomen en situaties vast en bespreken we een gezamenlijk doel voor de sessie. In het voorgesprek ga ik in op misconcepties en angsten rondom hypnose. Televisie, de media, YouTube en de bioscoop hebben er aan bijgedragen dat er een verkeerd beeld is ontstaan over hypnose. In de ontspannen staat met gesloten ogen is men niet aan het slapen of willoos. Je blijft alles horen, je neemt alles in je op. Het is te vergelijken met ontspannen in je luie stoel. Je bent niet meer zo op je omgeving gericht, maar neemt je eigen gedachten en gevoelens beter waar en je bent meer naar binnen gericht. Bij het kijken van een film in de bioscoop, tijdens het autorijden en veel andere activiteiten gedurende de dag ben je in een trancestaat, dat wil zeggen hypnose.

Na het voorgesprek begeleid ik de cliënt in ontspanning. Daarbij roep je zelf de ontspanning op – ik begeleid daarbij alleen maar. Het verloop is zeer bewust en gecontroleerd, net zoals bij een meditatie. Geen zorgen – iedereen kan zich ontspannen, ook al denk je dat je dat niet kunt. Elke nacht ontspant na een rustgevende slaap.

De volgende stap na de ontspanning: Je duikt in het gevoel welke de stress veroorzaakt. Dat gevoel vinden we en ik help daarbij. Je zult merken dat het gemakkelijk is om dat gevoel te activeren, want je kent het gevoel al langer welke de stress veroorzaakt. Een symptoom zoals bijvoorbeeld migraine is verbonden met een emotie. We kunnen niet denken en handelen zonder emoties. Emoties zijn de brandstof van ons leven! Nadat het gevoel is opgeroepen doen we samen wat bijzonders. Ik vraag aan je onderbewustzijn om je terug te brengen naar een moment in je leven toen je dat gevoel VOOR DE ALLEREERSTE KEER HAD!

Nu vraag je je af: Hoe moet ik dat weten? Ik heb geen idee wanneer ik het betreffende gevoel voor de eerste keer had?

Heel eenvoudig: Ken je een moment waarop je een lied op de radio hoorde? Een bepaalde geur waarnam? Of een bepaalde zin hoorde? En daarbij onmiddellijk teruggebracht werd naar een moment uit je verleden? We hebben namelijk de natuurlijke neiging om met onze gedachten en emoties in het verleden te leven!

Het zal je verbazen wat het onderbewustzijn allemaal omhoog kan halen. Veel van mijn cliënten die in regressie gaan belanden op een moment in hun leven tussen 1 en 10 jaar en beleven de situaties en moment nogmaals met alle emoties en gevoelswaarnemingen. Net als een videocamera – die kan ook terugspoelen! Maar geen zorgen. Wanneer het onderbewustzijn het idee heeft dat de situatie te belastend voor je is, dan laat het je daar niet naar toe gaan. Het onderbewustzijn ben jij en het heeft de opdracht om je te beschermen. Tijdens de gehele hypnosesessie blijft deze bescherming actie en daar kan niet omheen gegaan worden.

Nu ben je bij de eerste keer in je leven, waarbij de emotie is ontstaan. Het is de oorspronkelijke emotie waardoor je vandaag de dag nog gestrest bent of een probleem ervaart als een vergelijkbare gevoelswaarneming ervaren wordt. Het is zogezegd het startpunt van de verbindingen in het neurale spinnenweb. Dan heb ik daarbij om deze gebeurtenis te neutraliseren, dat wil zeggen ongevoelig te maken en je zult merken dat daarna de emotionele situatie in het hier en nu geen stress meer veroorzaakt. Het neurale spinnenweb is opgelost. Ook stoppen daarbij de lichamelijke symptomen of deze worden op zijn minst minder. Daarom is hypnotherapie geschikt voor veel symptomen zoals hoofdpijn, migraine, angsten, blokkades, rugpijn, buikpijn, verslavingen en veel meer.

Nadat we de oorspronkelijke gebeurtenis hebben gevonden en alle emoties ongevoelig hebben gemaakt, gaan we op zoek naar andere verbonden gebeurtenissen. Je zult merken dat je daarbij rustiger en sereen wordt.

Aan het eind van de sessie hebben we een nagesprek. We besproken daarbij wat we tijdens de hypnotherapie ontdekt hebben. Omdat hypnotherapie volgens OMNI ISO 9001 gecertificeerd is kun je ervan overtuigd zijn dat we geen langdurige hypnosetherapie doen. Ik heb meestal ca. 2 sessies nodig en het gehele proces is efficiënt en kwalitatief ingericht.

Geef hypnotherapie een kans. Het is wellicht spannend, maar ook bijzonder fascinerend om je eigen onderbewustzijn te leren kennen. Het geeft meer zelfvertrouwen, zelfliefde, zelfacceptatie en geborgenheid. Het leidt tot meer zelfbewustzijn om een tevreden leven te leiden.

Meer weten over een beroepsopleiding in het algemeen of over de OMNI hypnotherapiepleiding waar regressie in geïntegreerd is.

Mike Schwarz Hypnosetherapie.pro