Regressietherapie opleiding

Regressietherapie opleiding

Regressietherapie staat aan de kern van het blootleggen van de oorzaak van zowel mentale als fysieke problemen en het met dezelfde regressietherapie oplossen van de oorzaak alsmede het oplossen van de opeenstapeling van latere gebeurtenissen in het leven die daar een gevolg van zijn.

Wat is regressietherapie

Regressietherapie is in hypnose teruggaan naar een gebeurtenis uit het verleden welke de oorzaak is van problemen die in het hier en nu worden ervaren. Door de concentratie en focus van hypnose is het veel gemakkelijk om in gedachten terug te gaan in het verleden en veel meer informatie uit het onderbewustzijn omhoog te halen. Zodra de oorzaak van een probleem bekend is, kan deze met behulp van de regressietechniek ongevoelig worden gemaakt, waardoor het probleem zich kan oplossen.

Hoe werkt regressie

Een voorbeeld: Een zeer ervaren stewardess stapt op een dag het vliegtuig binnen tijdens een gewone werkdag. Vrijwel onmiddellijk bij het naar binnenstappen overvalt haar een enorme paniek en durft ze het vliegtuig niet verder in te gaan. Sterker nog deze enorme angst dwingt haar om het vliegtuig te verlaten. Ook bij latere pogingen om alsnog mee te vliegen moet ze afhaken. De gevoelens van paniek zijn overweldigend.

Door regressie te gebruiken wordt de oorzaak blootgelegd. Als jong meisje loopt ze op een gegeven moment naar huis en passeert een boom. In die boom zit een vogel die het nest wil bewaken en maakt een duikvlucht naar het jonge meisje. Ze schrikt, is bang en vlucht naar huis. Ze vergeet de gebeurtenis, maar het onderbewustzijn vergeet deze niet. Deze gebeurtenis op jonge leeftijd blijkt de oorzaak van de paniek op latere leeftijd in het vliegtuig. Wat uit de regressie naar voren komt is het feit dat op het moment dat zij op de bewuste ochtend van de eerste paniek het vliegtuig binnenstapt is dat haar rechteroog een man registreert die een krant leest. En op de pagina van de krant die naar haar gericht is, staat een foto van dezelfde vogel in dezelfde duikhouding. Haar onderbewustzijn maakt een razendsnelle conclusie: Die vogel betekent gevaar en je moet vluchten. De angst die het kleine meisje heeft ervaren komt omhoog en wordt gekoppeld aan het vliegtuig, maar uiteindelijk gaat de angst niet over het vliegtuig, maar over een oud gevaar dat zij als kind ervaren heeft.

De oplossing is eenvoudig. In hypnose via het ondebewustzijn met het jonge meisje spreken en de angst ongevoelig maken. Daarna de angst van de volwassen stewardess in het onderbewustzijn ongevoelig maken en de vliegangst is opgelost.

Regressietherapie opleiding als onderdeel van de OMNI hypnose opleidingen

De regressietherapie opleiding is een onderdeel van de combinatie OMNI hypnoseopleiding en hypnotherapieopleiding omdat we vanuit OMNI veel waarde hechten aan het gaan naar de oorzaak van een probleem en het oplossen ervan. Regressietherapie een krachtige techniek waarmee de oorzaak kan worden blootgelegd en opgelost. Tijdens de hypnoseopleiding wordt het thema regressie al benoemd en uitgelegd. Er wordt een interessante video vertoond waarin je kunt beluisteren hoe Dave Elman in korte tijd met behulp van regressie een man afhelpt van stotteren. Tijdens de hypnotherapieopleiding komt regressie uitgebreid aan bod in de vorm van video’s en indien mogelijk ook een live therapie sessie.

Waarom geen aparte regressietherapie opleiding?

Bij dieperliggende problemen is het belangrijk om naar de oorzaak te gaan in plaats van uitsluitend te werken met directe hypnose suggesties welke dan toch een symptoombehandeling zouden kunnen zijn in plaats van de dieperliggende oorzaken naar boven halen. Vanwege het grote belang voor de cliënt om een duurzame oplossing voor zijn/haar probleem te krijgen hechten wij grote waarde aan regressietherapie.

Informatieochtend hypnose opleidingen

Gedurende het hele jaar ben je welkom op een van onze informatieochtenden. Je krijgt hier antwoorden op vele vragen rondom hypnose. Ook wordt een demonstratie gegeven. Verder ontvang je informatie over de diverse hypnose opleidingen en wat je met de behaalde diploma’s kunt doen. Meld je aan via deze link.