Fietsen in de wolken

In hypnose brengen met de runners high.

Een bijzondere techniek om uw cliënt in hypnose te brengen is de activeFlow® Active Waak Hypnose, waarbij een krachttoestand wordt gebruikt om uw cliënt in een hogere dimensie van lichaam en geest te brengen om zo een gewenste verandering te bewerkstelligen. Deze techniek maakt gebruik van lichaamsbeweging en gebruikt bijvoorbeeld een trampoline of een hometrainer. Deze techniek kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan uitdagingen en kan ook worden gebruikt om te werken met klassieke hypnosetechnieken zoals regressie- en partstherapie. Actieve Alert Hypnose verwijst naar een procedure om een trance staat te activeren als een toestand van sterk gefocuste aandacht waarbij de kritische factor wordt omzeild. Deze techniek is heel anders wat betreft de manier waarop een cliënt in hypnose wordt gebracht. Het gebeurt niet door een ontspanningshypnose, maar door beweging. Door de combinaties van hypnose-suggesties gaat de beweging heel gemakkelijk en vanzelf.

Infographic activeFlowHet concept van actieve alertheidshypnose werd voor het eerst geïntroduceerd door de onderzoekers Ludwig en Lyle in 1964, en werd gebruikt om mensen te beschrijven die gehypnotiseerd werden als gevolg van suggesties terwijl zij een krachtige lichamelijke activiteit uitoefenden. Zij noemden stamdansen, religieuze opwekkingsrituelen en politieke gebeurtenissen als voorbeelden van wat zij deze “natuurlijke hypnose” noemden. Deze techniek is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht.

Er is een grote verscheidenheid aan uitdagingen die met deze techniek kunnen worden aangepakt. Het wordt gebruikt door coaches, hypnotherapeuten en therapeuten met allerlei achtergronden om te werken met prestatieproblemen zoals examenvrees, angst om in het openbaar te spreken, moeite met het halen van het rijexamen, concentratie, dyslexie, studieprestaties, doorzettingsvermogen, solliciteren, focus en concentratie. Daarnaast kan het gebruikt worden om atleten tot betere prestaties te brengen door sportvisualisatie, ego versterking en uithoudingsvermogen. De technieken kunnen gebruikt worden bij angst, stotteren en nog veel meer.

U kunt deze opleiding in Nederland volgen in de Engelse taal. Voor meer informatie klik op de volgende link activeFlow Active Alert Hypnosis.