kind met VR bril

Hypnose met virtual reality

Hypnose en virtual reality

Een nieuwe manier om te werken met cliënten in het algemeen en verbeeldingskracht in het bijzonder.

HypnoseMentor biedt sinds 4 november hypnosesessies aan met behulp van virtual reality voor kinderen en volwassenen.

Verbeeldingskracht en angst

Voor het onderbewustzijn maakt het in feite niet uit of iets in de realiteit gebeurt of als het opgeroepen wordt door de verbeeldingskracht. Of je nu denkt aan een deur of echt een deur  ziet, in de hersenen lichten dezelfde neuronen op. Verbeeldingsangst is een angst die door het onderbewustzijn wordt opgeroepen, zoals bijvoorbeeld de angst om te vliegen, pleinvrees etc. Tijdens hypnose kunnen we verbeeldingskracht op een positieve manier inzetten om  om problemen op te lossen.Afbeelding persoon met virtual reality bril op

Hypnose met virtual reality geeft een nieuwe dimensie aan hypnotherapiesessies

De sessies krijgen een extra dimensie door het gebruik van virtual realty. Deze techniek is met name geschikt voor kinderen en voor mensen die het lastig vinden om in hun gevoel of in hun verbeeldingskracht terecht te komen. Deze methode is op 2 november geïntroduceerd op het HypnoseKongress in Zurich door Barbara Scholl van HypnoKids®.

Op reis naar innerlijke kracht

Kinderen kunnen met behulp van virtual reality een leerzame reis maken naar hun eigen innerlijk om zo problemen op te lossen en te leren putten uit hun eigen kracht.

Hypnotherapeuten die geïnteresseerd zijn om deze techniek toe te passen in huh prakitjk, kunnen contact opnemen met HypnoseMentor.

Sessies kunnen geboekt worden via deze pagina.