HypnoMum and Ayla in Switserland

HypnoMum en Ayla gaan Hypnotic

Ayla: “Welkom bij onze nieuwe podcastaflevering, zoals je ziet, hebben we een heel speciale aflevering omdat we dit niet op Zoom doen. Dat doen we in Nederland eigenlijk niet eens. We zijn in Zwitserland. We waren hier voor een zakelijke bijeenkomst en. In het vliegtuig dachten we, hoe kunnen we onze tijd efficiënt gebruiken en voor degenen die het weten is er een tijdje geleden een nieuwe film op Netflix verschenen genaamd Hypnotic. En het gaat over een therapeut die hypnotherapie gebruikt, maar niet per se ten goede, dus we dachten dat we dit moesten bekijken. Dit hoort bij ons vak, dus we hebben het samen in een vliegtuig bekeken. En deze podcastaflevering is onze recensie van de film Hypnotic. Wat willen we doen mam?”

HypnoMum: “Nou, we hebben zoveel reacties gehoord op deze film, maar ik denk dat je je openingsverklaring moet maken over toen we op het vliegveld waren om een auto te huren?

Ayla: “Ja, wat daar is gebeurd? Ja. Dit was dus echt grappig. We hebben de film bekeken, toen kwamen we aan in Zürich en wilden een auto huren. Dus toen ik naar het autoverhuurbedrijf ging, vroeg deze man me: ‘Wat doe je?’ ‘Ik ben een hypnotherapeut’, zei ik. En de reactie was als: ‘Oh, ik heb die film net Hypnotic gezien’. Dus direct effect. En het is erg pijnlijk voor ons als hypnotherapeut omdat we zo hard moeten werken om angst bij cliënten, angst voor hypnose, weg te nemen. En we kunnen nu al zien hoe deze film bijdraagt aan meer angst rond hypnose en meer misvattingen. Omdat sommige dingen die in de film worden afgebeeld, niet correleren met de werkelijkheid. Daarom wilden we in een aflevering een podcast maken over deze film.

De volledige podcast kun je hier bekijken.