visual man

Epigenetisch geheugen 14 generaties verder

Wetenschappers hebben laten zien: Epigenetisch geheugen 14 generaties verder. Dit werd aangetoond via onderzoek met ringwormen.  “Verandering van milieu kan de levensstijl, het succes om voort te planten en de levensduur van volwassen dieren kritisch be├»nvloeden gedurende vele generaties.” aldus een artikel in Science Magazine.

Epigenetica is de wetenschap die de (omkeerbare) invloed van de omgeving op de genfunctie van het erfelijke materiaal bestudeerd.

De ringworm stelde hen in staat om dit verschijnsel in een periode van zo’n 50 dagen te bestuderen, omdat de ringworm in deze tijd 14 generaties kon ontwikkelen. De uitkomst geeft belangrijke aanwijzingen hoe dit verschijnsel zich ook kan voordoen bij andere dieren en mensen.

Bij mensen is dit verschijnsel aangetoond in een groot onderzoek onder Nederlandse kinderen die kort na de Tweede Wereldoorlog zijn geboren.

Tijdens hypnotherapiesessies komen we eveneens het verschijnsel tegen van epigenetica – als dat om negatieve factoren gaat, wordt het ook wel de familievloek genoemd – zoals bijvoorbeeld families die generaties lang worden geconfronteerd met een drankprobleem. Met de Light Body Hypnosis Techniek kunnen problemen rondom epigenetica aanpakken. De Light body Hypnosis techniek is onderdeel van de Carcinos masterclass en van de Regressieopleiding.