stap-budget visual

Aanmelden hypnose opleiding met subsidie STAP-budget

Aanmelden voor een van onze hypnoseopleidingen is mogelijk via het STAP-budget. Ons opleidingsaanbod is opgenomen in het scholingsregister van de UWV en dat betekent dat je tot € 1000 subsidie kunt krijgen op een van onze opleidingen.

In aanmerking komen voor de STAP-subsidie

Je komt in aanmerking voor de STAP-subsidie als je niet eerder binnen hetzelfde jaar een subsidie via het STAP-budget hebt aangevraagd. Je moet ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen. Verder moet jij of je partner de Nederlandse nationaliteit hebben of de nationaliteit van een EU land en gedurende een bepaalde periode verzekerd zijn voor de volksverzekeringen.

Aanbod opleidingen via het STAP-budget

We hebben een overzichtspagina gemaakt van alle opleidingen waarvoor je een subsidie kunt aanvragen alsmede enkele combinatie-opleidingen. Die combinaties moeten wel logisch zijn. Zit een door jouw gewenste combinatie er niet bij, dan kun je altijd even bij ons informeren. Dan kijken we of deze toegevoegd kan worden. Via deze pagina kun je direct een vooraanmelding doen voor een opleiding via het STAP-budget.

Hoe de aanmelding in zijn werk gaat

  • Je moet eerst een vooraanmelding doen bij de opleider. Wij bieden de opleidingen via STAP al aan tot in maart 2023.
  • Dan moet je even nagaan wat de juiste aanmeldperiode is voor de startdatum van een opleiding. Het is belangrijk om goed na te gaan wanneer je voor de subsidie moet aanmelden bij STAPUWV. Een subsidieperiode bestrijkt twee maanden. Je kunt het beste op de eerste dag meteen aanmelden. De ervaring leert dat het subsidiebudget binnen een of twee dagen al op kan zijn. De startdatum van de opleiding waar je subsidie voor wilt hebben dient te starten vanaf de tweede maand in de betreffende subsidieperiode tot en met drie maanden daarna. Bijvoorbeeld de volgende subsidieronde start op 2 mei 2022 om 10.00 uur. Dan meld je je aan op 2 mei om 10.00 uur voor een opleiding die start tussen de periode 1 juni en 30 september 2022. Het heeft geen zin om een opleiding die in oktober start dan al aan te melden, omdat die niet vergoedbaar is binnen die subsidieperiode. De subsidie wordt meestal vrij snel toegekend of afgewezen, in ieder geval binnen 4 weken.
  • Jij bent zelf de subsidieontvanger, echter het bedrag van de subsidie wordt aan de opleider uitbetaald.
  • De subsidie brengt ook verplichtingen met zich mee. Als je niet kunt deelnemen of je kunt de opleiding niet afronden, dan moet je meteen contact opnemen met het UWV om te bespreken hoe het opgelost kan worden. Doe je dit niet en je neemt voor minder dan 80% deel of je maakt het examen niet, dan kan de UWV het subsidiebedrag bij jou terugvorderen.
  • Als de opleiding niet doorgaat, dan meld je dat ook bij het UWV en kun je binnen het jaar opnieuw een subsidieaanvraag doen.

Direct aanmelden