Aanmeldformulier STAP-opleiding

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid voor scholing. Eén keer per jaar kun je deze subsidie tot maximaal € 1000 aanvragen. STAP betekent Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je 18 jaar en ouder bent en als je nog geen AOW ontvangt als Nederlander of als EU-staatsburger die in Nederland belasting betaald of een partner daarvan. De opleiding moet opgenomen zijn in het STAP-scholingsregister. 

Je kunt via deze website checken of je voor de subsidie in aanmerking komt.

Je dient het STAP-budget zelf aanvragen. Elke twee maanden is er een nieuwe aanvraagperiode. Let daarbij goed op de aanvraagperiode. De opleiding mag niet binnen vier weken starten vanaf de datum van de nieuwe aanvraagperiode. De ervaring leert dat het budget binnen een paar uur op is. Wees daarom exact op tijd op de 1e dag van de aanvraagperiode.

Iedere twee maanden wordt er een subsidiebudget ter beschikking gesteld. Als het budget voor een bepaalde periode volledig is uitgegeven moet je wachten tot het volgende tijdvak om de subsidie aan te vragen.

Voor een overzicht van de tijdvakken klik hier.

Nadat je bij ons hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging per e-mail. In deze e-mail is een PDF-aanmeldbewijs bijgesloten. Deze PDF heb je nodig om je aan te melden voor de subside bij het UWV

Je kunt dan proberen om de subsidie opnieuw aan te vragen in het volgende tijdvak dat betrekking heeft op het moment waarop de opleiding opnieuw wordt gegeven.

Nee, de subsidie geldt alleen voor nieuwe aanvragen en opleidingen waarbij je nog niet bent gestart.

Dat betekent dat je actief moet deelnemen aan de opleiding en het certificaat of diploma moet behalen.

In het geval van ziekte of overmacht raden we je aan om zo snel mogelijk contact te leggen met het UWV. Mocht je namelijk zonder bericht aan het UWV niet deelnemen aan de opleiding dan kunnen de kosten van de opleiding bij jou teruggevorderd worden.

Als de opleiding meer kost dan de verkregen subsidie, dan krijg je van ons na toekenning van de subsidie een factuur voor het aanvullende bedrag. Dit bedrag dient voorafgaand aan de opleiding aan ons te zijn overgemaakt.

Nu aanmelden voor een opleiding via de STAP-budget subsidieregeling

Onze opleidingen zijn opgenomen in het scholingsregister van de overheid, waardoor tot € 1000 subsidie kunt krijgen op een van onze opleidingen. Zonder PDF-aanmeldformulier van de opleider kun je geen subsidie aanvragen. 

Meld je via onderstaand formulier aan.

De procedure om voor een subsidie in aanmerking te komen is als volgt:

  1. Meld je nu aan voor een van onze opleidingen via het onderstaande formulier. Wij maken dan een PDF aanmeldingsbewijs op. Dit aanmeldbewijs heb je nodig om je bij STAP-UWV op het juiste moment te kunnen aanmelden voor de subsidie.
  2. Check wat de juiste aanmeldperiode is om de subsidie aan te vragen. Let op: Op het moment dat je weer subsidie kunt aanvragen, moet de startdatum van je opleiding vier weken later liggen. Je vindt een overzicht van de tijdvakken links in de veelgestelde vragen. Zorg je in de tussentijd een DigiD aanvraagt voor aanmelding bij STAP, omdat je anders geen toegang kunt krijgen.
  3. Meld je aan en log in op de de eerste dag van de aanmeld-periode op het juiste tijdstip aan bij STAP-UWV. De ervaring heeft geleerd dat in de vorige periode het budget binnen twee uur op is. Daarom is het belangrijk de PDF al van ons in je bezit te hebben en kort voor 10.00 uur in te loggen bij STAP-UWV.
  4. Je wordt gevraagd om het PDF aanmeldbewijs dat je van ons krijgt te uploaden, alle gevraagde gegevens in te vullen, de juiste opleiding te selecteren en dan de subsidie aan te vragen.
  5. Wij krijgen een bericht als de subsidie is toegekend. Je kunt de opleiding nog annuleren binnen 5 weken na de start van de subsidieperiode als de subsidie is afgewezen.