Visual van landschap met hand en hersenen

Wat maakt HypnoWaving® zo bijzonder

HypnoWaving is een belangrijke aanvulling bij de toepassing van hypnotherapie. Het is een combinatie van hypnose met EMDR en kan juist bijzonder helpen als er iets extra’s nodig is in de sessie.  Zowel hypnose als EMDR werken allebei in op limbische systeem. Door EMDR te combineren met hypnose krijg je een krachtige combinatie om dieperliggende problemen aan te pakken.

Wat is EMDR?

Weergave EMDR sessieEye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een unieke en innovatieve psychotherapeutische methode, ontwikkeld door Francine Shapiro in 1987. EMDR is primair bedoeld voor mensen die lijden aan de nasleep van traumatische ervaringen, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt voor een breed scala aan psychologische problemen. De kern van EMDR is gebaseerd op het idee dat negatieve emoties en gedragingen vaak het gevolg zijn van onverwerkte herinneringen. EMDR richt zich op het herstructureren van deze herinneringen en hun emotionele impact.

EMDR gebruikt een techniek genaamd bilaterale stimulatie, meestal door middel van begeleide oogbewegingen. Dit proces helpt de hersenen om vastzittende of ‘bevroren’ herinneringen opnieuw te verwerken. Soms worden in plaats van oogbewegingen ook auditieve of tactiele stimuli gebruikt. EMDR-therapie bestaat uit acht fasen, waaronder geschiedenis en opstellen behandelplan, uitleg EMDR aan de cliënt, identificeren van specifieke herinneringen en bijbehorende negatieve overtuigingen, desensitisatie door bilaterale stimulatie, versterken van positieve overtuigingen, een lichaamsscan om na te aan of er nog lichamelijke sensaties zijn gekoppeld aan herinneringen, check of cliënt aan eind sessie zich veilig voelt, beoordelen van de voortgang van het proces.

EMDR heeft tot doel de emotionele lading van traumatische herinneringen te verminderen of te elimineren. Dit kan leiden tot een significante verbetering van de psychische gezondheid en het welzijn van de cliënt. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), wordt EMDR nu ook gebruikt voor angsten, fobieën, depressie, stressgerelateerde problemen, en andere emotionele problemen.

De combinatie hypnose met EMDR

In een samenwerking tussen Hansruedi Wipf met Lorentz Biggler is in Zwitserland de HypnoWaving® ontwikkeld. Een samensmelting tussen hypnose en EMDR. Het EMDR proces is vereenvoudigd en geschikt gemaakt voor toepassing in combinatie met hypnose. Deze combinatie is zeer krachtig!

Met HypnoWaving® voeg je een prachtig instrument toe aan je gereedschapskist. Als hypnotherapeut word je veelzijdiger en flexibeler. Je kunt het gebruiken als een overtuigingsmiddel om je competentie aan te tonen. Je kunt angsten en fobieën in een mum van tijd oplossen en je leert hoe je het combineert met hypnose om de transformatie van je cliënten te versnellen. Pas HypnoWaving® toe om angstige cliënten in hypnose te brengen of als oplossing voor cliënten die niet in hypnose willen gaan. Leer je cliënten ook de “huiswerk”-versie, zodat ze onafhankelijk kunnen worden.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.