geslepen stenen

Versterken van je immuunsysteem met hypnose

Je kunt je immuunsysteem indirect versterken met behulp van hypnose. In dit artikel wordt uitgelegd het hoe en het waarom.

Stress onderdrukt het immuunsysteem

Stress onderdrukt het immuunsysteem onderdrukt  waardoor we gevoeliger worden voor het oplopen van een infectie door bijvoorbeeld een virus. Het is belangrijk om alle richtlijnen te volgen en sociale afstand te nemen. Daarnaast kun je zelf werken aan ontspanning en ontstressen.

HypnoseCommunity

Op de HypnoseCommunity bieden we tal van zelfhypnose ontspanningsaudio’s aan. Meld je aan voor een gratis lidmaatschap. Dat lidmaatschap is gratis en blijft gratis. Je vindt daar onder Resources een link naar de gratis zelfhypnose audio’s. 

Immuno-Boost

Er zijn tal van initatieven om mensen te ondersteunen. Een daarvan is de nieuw gelanceerde website Immuno-Boost.com met een gratis audio om je immuunsysteem een boost te geven in deze bijzondere tijd. Binnenkort komt daar ook de Nederlandse versie op.

Een hamer is niet nodig

Op de HypnoseCommunity kun je een in het Nederlands opgenomen audio beluisteren die behulpzaam is voor ondersteuning voor mensen die een virusinfectie hebben opgelopen. De titel van de audio is: Een hamer is niet nodig. Let op je moet ingelogd zijn om de link te kunnen openen. Deze audio is ontwikkeld door Dr. Frederic Mau en hij zegt:

We weten dat stress de immuunrespons vermindert. Een reactie op COVID-19 zou kunnen zijn om te proberen de immuunrespons te versterken, maar als het probleem echt een cytokinestorm is (in een vereenvoudigde betekenis, te veel immuunrespons), dan kan het nuttig zijn om het lichaam aan te sporen om op een meer geschikte, evenwichtige manier te reageren.

Ondersteuning bij longinfectie

Voor ondersteuning voor mensen die een infectie in de longen hebben is de volgende audio ontwikkeld welke je eveneens op de HypnoseCommunity kunt vinden.

Afkomen van angst en stress

Een krachtige techniek om je te helpen af te komen van angst en stress is de ZelfHavening techniek. Deze video vind je hier op de HypnoseCommunity.

Voor alles blijf gezond en veilig en help elkaar door deze tijd heen te komen op een verantwoorde wijze.

Wil je meer weten over hypnose, meld je dan aan voor een van de gratis informatiedagen van HypnoseMentor of zoek meteen een OMNI-hypnotherapeut om deze krachtige ontspanningstechniek te leren.