verkouden vrouw

Verkoudheden en infecties weg met zelf-hypnose

Heb je ook je neus vol van het slechte weer? Word je ook elke herfst of winter lastgevallen met een infectie van de luchtwegen? In dit artikel vind je suggesties die een collega-arts en zijn familie veelvuldig en succesvol toepassen om een beginnende infectie in de kiem te smoren. Tijdig gegeven hebben deze suggesties er voor gezorgd dat de infecties aan de luchtwegen volledig verdwenen.
Je zult merken dat in dit artikel medische kennis wordt gebruikt en het genezingsproces in detail wordt beschreven. Dat is echter geen vereiste. Degenen die geen medische kennis hebben, kunnen – en moeten – gebruik maken van eenvoudige visuele formuleringen, zoals bijvoorbeeld “mijn neus is stromend warm en goed doorbloed.” Je kunt je deze suggesties beeldend voorstellen, of deze enige malen in zelf-hypnose herhalen.

Onderstaand de suggesties van mijn collega, die ze graag aan andere geïnteresseerden ter beschikking stelt. Dank daarvoor.

Dr. Norbert Preetz


© Benjamin Thorn / PIXELIO

Onderbewustzijn: concentreer je op de ademhalingsslijmvliezen: op het slijmvlies in de neus, op het slijmvlies van de sinussen, op de slijmvliezen in de neus-keelholte, op het slijmvlies van de pharynx, op het slijmvlies van de epiglottis, op de slijmvliezen van het strottenhoofd, op het slijmvlies van de trachea tot in de kleinste vertakkingen van de bronchiën. De luchtwegen zijn volledig vrij en zuurstof bereikt elke slijmvliescel.

Overal is de doorbloeding van het slijmvlies perfect. De haarvaatjes staan maximaal open en elke slijmvliescel krijgt voldoende zuurstof, voedingsstoffen en vocht. Overal is het slijmvlies lichtroze gekleurd, dat wil zeggen dat ze perfect gezond zijn. Het slijmvlies wordt overal bedekt door een heldere vloeistof. Het zelfreinigend vermogen van het slijmvlies functioneert perfect.

Immuuncellen bewegen zich continu vanuit de bloedvaten naar alle plaatsen op het slijmvlies waar ze nodig zijn: witte bloedlichamen, T-lymfocyten, B-lymfocyten, macrofagen en andere typen cellen die nodig zijn voor de verdediging tegen virussen en bacteriën.

De immuuncellen worden verdeeld over het slijmvlies, ze activeren elkaar wederzijds, controleren elkaar en werken 24 uur per dag. Gespecialiseerde immuuncellen zoeken doelgericht naar slijmvlies dat geïnfecteerd is met virussen. Ze hechten zich aan de geïnfecteerde slijmvliescellen en vernietigen deze. De restjes worden door de macrofagen opgegeten. Daarmee worden de virussen opgeruimd.

De B-lymfocyten produceren de klok rond zeer effectieve antilichamen die op het slijmvlies worden afgezet. Deze antilichamen herkennen elke bacterie en elk virus dat zich wil verbinden aan het slijmvlies. De antilichamen maken onmiddellijk elke individuele bacterie en elk individueel virus inactief. Ze neutraliseren de ziekteverwekker zodat deze via het zelfreinigend mechanisme van het slijmvlies naar buiten wordt getransporteerd of uitgehoest wordt.

Onderbewustzijn: al mijn suggesties, alle daarbij behorende sensaties en gevoelens zijn aanwijzingen om alles zo precies in de realiteit om te zetten zoals ik het mij voorstel.