visual man

Sporthypnose: De mind van een winnaar

Er zijn veel bekende sporters die hypnose gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Grootheden als Michael Jordan en Tiger Woods bijvoorbeeld. In de sport is de relatie lichaam-geest heel belangrijk. Winnen is immers niet alleen een kwestie van fysieke training, maar ook van mentale training. In het boek Hypnose de sleutel tot eigen krachtbeschrijven de auteurs Ina Oostrom, Simona Linskens en Vijay Sharmawat de kracht is van hypnose en hoe deze toe te passen binnen de sport.
Hypnose heeft op het gebied van mentale training veel te bieden. Om goed te presteren heeft een sporter de juiste mentaliteit nodig. En die is makkelijk te beïnvloeden. Wie geplaagd wordt door blessures, pijn, onzekerheid, of met zijn of haar gedachten te veel met privéproblemen bezig is, kan zich moeilijk voor de volle 100 procent richten op de trainingen en wedstrijden. Hard trainen maakt dan ook geen verschil meer, je hebt nu eenmaal de juiste mindset nodig: die van een winnaar.”
Geleide visualisatie
Hypnose helpt sporters die mindset te bereiken en behouden. Bijvoorbeeld door met behulp van directe hypnose – een heel krachtige vorm waarbij de cliënt in een diepe staat van ontspanning is als hij de hypnotische suggesties ontvangt–mentale blokkades op te heffen. Deze vorm maakt sporters sterker, krachtiger, meer zelfverzekerd en in staat zich weer volledig te concentreren op hun sport. Hypnose helpt ook om te leren helemaal op te gaan in de wedstrijd, zonder gestoord te worden door het publiek of de tegenpartij.
“In onze praktijk krijgen we ook veel verzoeken voor geleide visualisatie, om volledige wedstrijden te spelen of bepaalde technieken te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat we met hypnose een fundamentele bijdrage leveren aan het creëren van de mind van een winnaar.”
Hypnoseopleiding
Een mooie aanvulling voor sportcoaches en trainers is de vierdaagse OMNI hypnoseopleiding waarbij krachtige technieken worden geleerd die aanvullend gebruikt kunnen worden voor het creëren van de mind van een winnaar.