vader en zoon in vliegtuig

Slechte beurt hypnotiseur

Hypnotiseur heeft drie maanden nodig om jongen van vliegangst af te helpen

Vliegangst is een relatief eenvoudige fobie die zich met hypnose meestal goed laat behandelen. Toch had hypnotherapeut  Russel Hemmings in Dubai drie maanden nodig voordat de twaalfjarige Joe Thompson terug naar huis durfde te vliegen. De Britse jongen was met vader, moeder en zusje in Abu Dhabi maar werd panisch bij de gedachte terug te moeten vliegen naar Londen. Zestien maanden langer dan gepland verbleven vader en zoon in het Arabische emiraat. Het oponthoud in Abu Dhabi kostte Joe’s ouders ruim 3000 euro per maand. Wat Hemmings in rekening bracht wordt nergens vermeld. De zorg van de therapeut ging zover dat hij meevloog naar Engeland waar hij ook een praktijk heeft.

Russel Hemmings schrijft op zijn website: “Er zijn veel mogelijkheden om van vliegangst af te komen maar geen is sneller en effectiever dan hypnotherapie.”

Waar de meeste therapeuten hun werk in stilte doen en de privacy van hun patiënten eerbiedigen maakten Hemmings en de familie Thomsons er een waar mediaspektakel van. Dat was voor Hemmings niet vreemd want wie zijn website bekijkt ziet een keur aan televisieoptredens waarin de therapeut zich laat bewieroken door zijn patiënten.

Het aanbod op zijn website: ‘een 1,5 uur durende persoonlijke, vertrouwelijke en zeer discrete sessie met Russell Hemmings  zelf’ moeten we kennelijk met een korreltje zout nemen. Dat zal niet gelden voor de tarieven die de gevierde therapeut rekent: 600 Britse ponden ofwel ruim 700 euro per consult. Voor wie dat niet kan of wil betalen biedt Hemmings ook een download-therapie tegen vliegangst aan. Natuurlijk net zo goed en duurt maar anderhalf uur. Kost slechts € 180,00!

©Johan Eland / Antiquariaat Lilith
./. Overname van gedeelten is met doorlink naar de bron toegestaan. Alle rechten voorbehouden

Bronnen:
Washington Times (Dave Berman), 7 oktober 2013
The New York Times (William J. Broad), 28 September 2013

Reporters

ma 07/10/2013 – 15:09 Frederik Defossez16 maanden geleden zou Joe Thompson samen met zijn familie terugvliegen van Abu Dhabi naar Londen. Een onstuitbare paniekaanval bij de jongen van 12 stak daar evenwel een stokje voor. Het zou uiteindelijk een jaar en vier maanden duren voor hij met behulp van hypnose zijn panische vliegangst zou overwinnen.

“Toen we vorig jaar in juni het vliegveld naderden, brak bij mijn zoon de veer.”, doet vader Tony zijn verhaal in de Britse media. “Er was geen directe aanleiding. De paniekaanval begon zodra hij in de buurt van een luchthaven kwam.”

Tony, die in Abu Dhabi aan de slag was als medewerker in een ziekenhuis, moest op de financiële steun van zijn familie rekenen om bij zijn zoon te kunnen blijven. Voor de zestien maanden dat dit heeft geduurd, moest hij rekenen op een som van ruim 47.000 euro.

Uiteindelijk kon de jongen dan toch naar Engeland worden overgevlogen en wel dankzij drie maanden durende hypnosetherapie. Terug op Britse bodem waren de aanwezigen getuigen van de erg emotionele reünie tussen Joe en zijn moeder Pauline. Zij moest 16 maanden geleden haar zoon achterlaten, omdat ze anders riskeerde haar werk te verliezen.

Voor de intussen bijna 13-jarige Joe breken gelukkigere tijden aan. “Ik ben zo blij dat ik thuis ben. Al moet ik wel zeggen dat ik de koude hier niet snel gewoon zal worden.”  De jongen had voorts liefdevolle woorden over voor Russel Hemmings, de man die hem drie maanden lang begeleide bij de hypnosesessies. “Ik ben hem zo dankbaar voor wat hij voor mij heeft gedaan.”

Reporters