pijl raakt doel

Met regressie direct naar de oorzaak

Met hypnotherapie kunnen in korte tijd diepliggende problemen worden aangepakt en opgelost. Hypnotherapie is flexibel en veelzijdig en kan veilig worden ingezet ten behoeve van de mentale en fysieke gezondheid. Inmiddels zijn er talloze methoden en technieken ontwikkeld en ik denk dat we nog maar aan het begin staan voor wat betreft het ontdekken van de volledige potentie van hypnosetechnieken en hypnotherapie. Een van de technieken daarbij is dat met regressie direct naar de oorzaak kan worden gegaan.

In een vakgebied dat zo sterk in opkomst is en in de belangstelling staat, is het logisch dat er van alles wordt ontwikkeld en uitgeprobeerd. In alles wat ik de laatste jaren heb langs zien komen zitten er prachtige zaken bij met grote creativiteit en werkzaamheid. Echter als ik alles zo eens na ga wat er aan hypnosetechnieken beschikbaar is, dan blijft voor mij een van de meest krachtige technieken om mensen echt te helpen bij het oplossen van hun probleem het inzetten van hypno-analyse, dat wil zeggen op zoek naar de oorzaak en daarbij het toepassen van regressie naar de oorzaak. Als je er van uitgaat dat elk symptoom een oorzaak heeft, dan moet je op zoek naar de oorzaak om de symptomen op te lossen in plaats van de symptomen zelf weg te nemen. Hoe ga je om met een knipperend licht op het dashboard van je auto? Sla je het lichtje kapot met een hamer zodat het je niet meer stoort of ga je op zoek wat de oorzaak van het knipperende lichtje is en doe je daar wat aan. Om er zeker van te zijn dat je auto blijft rijden, kun je beter het laatste doen. Deze analogie gaat ook op voor hypnotherapie. Werk je aan het oplossen van de symptomen of ga je voor de oorzaak?

Vanuit OMNI hypnotherapie zeggen we dat als je iemand met directe hypnosesuggesties afhelpt van nagelbijten van de vingers zonder daarbij op zoek te gaan naar de oorzaak van het nagelbijten, dan kan het probleem in een andere form terugkomen en gaat de persoon vervolgens aan zijn teennagels bijten. OMNI hypnotherapie gelooft in het op zoek gaan naar de oorzaak van een probleem en het op te lossen, zodat onderliggende stressfactoren worden verwijderd en de daarna gegeven directe suggesties om het probleem op te lossen een bijzonder vruchtbare voedingsbodem hebben. De meeste OMNI hypnotherapeuten werken daarom met regressie en dat is de reden dat inmiddels OMNI wereldwijd een merknaam is geworden.

Het bekende spreekwoord zegt: “Er leiden vele wegen naar Rome”. Een waar gezegde. Je kunt er op de volgende manieren naar toe gaan: te voet, met de fiets, met de auto en ook met het vliegtuig. Daarbij is het vliegtuig een van de snelste methoden, afhankelijk natuurlijk waar vandaan je reist en je loopt in de regel met het vliegtuig het minste risico om te verdwalen of afgeleid te worden voordat je je doel bereikt. In deze analogie is hypnotherapie met behulp van regressie het vliegtuig, dat doelgericht zonder afdwalen en zonder afleidingen op het doel afgaat en de cliënt in korte tijd helpt blijvend van het probleem af te komen.

Directe suggesties zijn prima om mensen te helpen met kleine gedragsproblemen, zoals stoppen met roken, afvallen, sportverbeteringen. Gaat het om het oplossen van dieperliggende problemen zoals angsten, depressies, overgewicht dan hebben we een verantwoordelijkheid om niet alleen wat te doen met de symptomen, maar de cliënt echt te helpen om los te komen van de diepliggende stressfactoren die het probleem veroorzaken. Regressie is daarbij een methode die rechtstreeks op het doel afgaat en in korte tijd kan bijdragen aan een geweldige transformatie.