cover Hypnose de sleutel tot eigen kracht ht

Publicatie boek over hypnose

Publicatie boek over hypnose: ‘Hypnosis The Key to Self-Empowerment’ is op 3 augustus 2016 uitgegeven. Dit boek is geschreven door de (internationaal bekende) docent en hypnotherapeut Ina Oostrom, in samenwerking met Simona Linskens  (psycholoog en bezig met haar promotieonderzoek medische hypnotherapie) en Vijay Sharma (natuurkundige).Het is verkrijgbaar in de Engelse taal via Amazon.comKindle, en beschikbaar webshop van HypnoseMentor. Een uitgave in het Nederlands volgt in het najaar.

Het boek is internationaal met veel lof ontvangen.

Dit boek is goed geschreven, gemakkelijk te lezen en verschrikkelijk informatief. Als je je kennis over hypnose wilt vergroten en wilt leren hoe je eenvoudige technieken kunt gebruiken moet je dit boek in je bibliotheek hebben.” Gerald Kein

Een boek over hypnose that niet alleen interessant en informatief is, maar ook hypnose/hypnotherapie uitlegt op een manier die iedereen kan begrijpen. Ina Oostrom en haar mede auteurs hebben precies dat bereikt.” Hansruedi Wipf”Dit boek moet je lezen als je geïnteresseerd bent in het vinden van een natuurlijke, effectieve en efficiente manier om af te komen van je problemen, als je diepgaande kennis wilt hebben over wetenschappelijke informatie ten aanzien van hypnose en als je je bestaande kennis over hypnose wilt uitbreiden.” Sandra Blabl

Hypnosis the Key to Self-Empowerment verdient een hoge plaats tussen de beste boeken die hypnose bij de lezer introduceren die ik ooit ben tegengekomen en bevat een veelheid aan informatie die ook interessant is voor ervaren hypnotherapeuten. Bonus: Het is stijlvol geschreven een een groot plezier om te lezen. Een aanrader! ” Ralph Benko

Voor iedereen die kennis heeft van hypnose, moderne hypnose en hypnotherapie en voor degenen die een recht door zee en waarheidsvolle informatie willen krijgen over moderne hypnose en hypnotherapie. Dit is het boek om te lezen. Ik kan het niet hoog genoeg aanbeveling.” Ines Simpson

“Als je hypnose wilt leren begrijpen, hoe het werkt en wat hypnose kan betekenen om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren, dan moet je dit boek lezen!” Sean Michael Andrews

Dit boek is een van de eerste boeken die werkelijk een inkijk geeft in de oneindige mogelijkheden die hypnose te bieden heeft. Hypnose kan ons potentieel ontsluiten op manieren waarvan zelfs veel hypnotherapeuten geen idee hebben.” Roy Martina M.D.

Door dit boek leer je hoe hypnose en hypnotherapie gebruikt kan worden om de geweldige kracht van je onderbewustzijn in te zetten voor je mentale en fysieke gezondheid en voor persoonlijke groei.

Dit boek is waardevol voor iedereen die interesse heeft in de onderwerpen hypnose en gezondheid. Daarnaast is het een standaardwerk voor hypnotherapeuten en andere therapeuten vanwege de vele verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek, inclusief de verbinding met neurologisch onderzoek. Bovendien nemen de auteurs de vele misvattingen weg die er rondom hypnose bestaan en geven antwoord op veelgestelde vragen.

Het boek laat zien wat hypnose is en hoe het werkt. Lees alles over de technieken die worden gebruikt om mentale en fysieke gezondheid te bevorderden. De uitleg over hoe het normale bewustzijn en het onderbewustzijn werken vanuit het oogpunt van hypnose is zeer begrijpelijk geschreven. Dan volgt een uiteenzetting over de rol van emoties en waarom het belangrijk is om goed met emoties om te gaan. Er wordt ingegaan op het belang van neuroplasticiteit.

Interessant is het stuk over de kracht van overtuiging, het belang van energie en bewustzijn vanuit de invalshoek van de kwantum fysica.

Hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie kunnen worden gebruikt voor veel mentale en fysieke problemen. Aan de orde komen onder meer:

 • stress
 • gewichtsproblemen
 • stoppen met roken
 • depressie
 • burn-out
 • angsten en fobieën
 • rouwverwerking
 • seksuele problemen
 • slaapproblemen
 • post-traumatische stress
 • gedragsproblemen.

Terwijl je dit boek leest kom je meer te weten over het gebruik van hypnose voor medische problemen. Een van de meest prominente toepassingen van hypnose is voor pijnbestrijding. Een groeiend aantal ziekenhuizen past hypnose toe als aanvulling op of vervanging van chemische anesthesie. Daarnaast wordt hypnotherapie in steeds meer ziekenhuizen ingezet voor problemen zoals prikkelbaredarmsyndroom. Ook bij onvruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte, bij noodgevallen, migraine, menstruatie en menopauze kan hypnose werkzaam zijn. De auteurs beschrijven tevens hoe hypnose kan helpen de klachten van ernstige ziektes zoals kanker te verlichten.

Hypnotherapie is niet alleen voor volwassenen bedoeld. Ook kinderen reageren goed op deze vorm van therapie. In het boek bespreken de auteurs problemen zoals bedplassen, pesten en studieproblemen. Hoogsensitieve kinderen, kinderen met ADHD en kinderen die angstig zijn kunnen gebaat zijn bij hypnotherapie.

Hypnose is werkzaam op talloze gebieden, bijvoorbeeld in de sport (verbetering van resultaten), bij het terugvinden van verloren voorwerpen en bij forensisch onderzoek. Wie er mooi en jonger uit wil zien en zijn of haar charisma wil versterken, kan ook met zelfhypnose aan de slag.

Het boek geeft een kort overzicht van de geschiedenis van hypnose. Een aantal grote namen op het gebied van hypnose en hypnotherapie komt voorbij, zoals Franz Anton Mesmer, James Braid, Hippolyte Bernheim, Sigmund Freud, Dave Elman, Milton Erickson, Ernest Hilgard en Gerald Kein.

Het boek besluit met een overzicht van een aantal technieken dat in hypnotherapie wordt gebruikt. Zeer lezenswaardig zijn de getuigenissen van mensen naar aanleiding van hypnotherapiesessies.

Op de bronnenpagina vindt de lezer een link naar een gratis hypnose audiobestand voor ontspanning en loslaten van stress.