Vakopleiding Integraal Hypnotherapeut

Vakopleiding tot all-round hypnotherapeut

Stap binnen in de fascinerende wereld van hypnotherapie, waar de kunst van hypnose en de wetenschap van therapeutisch inzicht samenkomen om levens te transformeren. Onze vakopleiding neemt je mee op een ontdekkingsreis die je horizon verbreedt en je uitnodigt om de kracht van hypnotherapie te omarmen. Klaar om de eerste stap te zetten op deze intrigerende reis?

De vakopleiding Integraal Hypnotherapeut is een opleiding die opleidt tot een all-round hypnotherapeut die in verschillende disciplines kan werken. Je start met de OMNI-hypnoseopleiding en vervolgt de opleiding met de OMNI-hypnotherapieopleiding.
Daarna kun je in willekeurige volgorde een van de genoemde specialisatieopleidingen volgen en kerncompetentievakken, de curussen missie, visie, strategie, leiderschap, ethiek en argumenteren. Daarnaast volgen een aantal praktijkopdrachten. De opleiding omvat in totaal 17 EC’s.

Je kunt gratis inschrijven voor de introductie vakopleiding Integraal Hypnotherapeut

Accreditatie

Data

Hoe het werkt

Deze cursus richt zich op beginners en gevorderden in hypnose.
Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven.
De meeste deelnemers starten met de OMNI hyposeopleiding (basis) en OMNI Hypnotherapieopleiding (gevorderd) en een aantal specialisatieopleidingen om later pas een besluit te nemen voor de vakopleiding. 

Je kunt via de beroepsvereniging nagaan wat je in totaal aan opleidingen nodig hebt om te ontwikkelen tot hypnotherapeut of vergoedbaar hypnotherapeut. De beroepsvereniging welke eerdere ervaringen en opleidingen flexibel meeneemt in de beoordeling is het CATcollectief.

Voor wie

 • Deze cursus richt zich op beginners en gevorderden in hypnose.
 • Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven.

Praktisch

Verplichte onderdelen en facultatieve onderdelen
De opleiding omvat verplichte onderdelen en facultatieve onderdelen.

Docenten
Deze opleidingen wordt gegeven door Ina Oostrom, Ayla Oostrom en andere docenten.

Wat krijg je?

De vakopleiding Integraal Hypnotherapeut is niet zomaar een opleiding, het is een transformatieve reis die je vaardigheden, begrip en zelfvertrouwen vergroot. Als een waardevolle toevoeging aan je professionele gereedschapskist, breid je je kennis uit met stevige fundamenten in OMNI-hypnose en -hypnotherapie. Daarnaast ga je dieper met specialisatieopleidingen, waardevolle kernvakken en betekenisvolle praktijkervaring. Jouw diepgaande begrip van hypnose en hypnotherapie stelt je in staat om anderen te begeleiden in hun reis naar zelfontdekking en transformatie.

Tijdsinvestering

 • De vakopleiding tot Integraal Hypnotherapeut omvat in totaal  ca. 200 uren klassikaal onderwijs, ca 120 uur zelfstudie ca. 40 praktijkuren, 9 online bijeenkomsten, 2 examens en 12 uren intervisie.
 • Met deze studie is minimaal een jaar gemoeid. Een aantal specialisatieopleidingen worden slechts een keer per jaar gegeven.

Resultaat

Na voltooiing van deze intensieve opleiding, sta jij klaar om een verschil te maken. Als Integraal Hypnotherapeut ben je niet alleen een begeleider van verandering, maar ook een facilitator van groei en transformatie. Je hebt de vaardigheden om te werken in verschillende maatschappelijke contexten en je kennis van hypnose en hypnotherapie is je paspoort naar betekenisvol werk.

 • Na deze opleiding mag je je Integraal Hypnotherapeut noemen
 • Je kunt een bijdrage leveren aan verschillende maatschappelijke disciplines met je kennis over hypnose en hypnotherapie.

Inhoud

De vakopleiding Integraal Hypnotherpeut bestaat uit een aantal verplichte onderdelen voor in totaal 8 EC’s (studiepunten), keuze uit specialisaties tot in totaal 9 EC’s. Onderaan deze pagina vind je meer uitleg over de inhoud van de opleiding

 

Kosten

De vakopleiding tot Integraal Hypnotherapeut bestaat uit losse onderdelen. Je schrijft per onderdeel in. De kosten voor deze opleiding zijn het totaal van de OMNI-hypnoseopleiding, de OMNI-hypnotherapieopleiding en de te volgen specialisatieopleidingen en de onderstaande kosten. Zie voor de kosten de betreffende opleidingen. Daarnaast de volgende kosten.

 • Leseenheid Argumenteren: € 225,-
 • Leseenheid Ontwikkel je persoonlijke visie en missie € 225,-
 • Leseenheid: Goed leiderschap € 225,-
 • Leseenheid: Ethiek in handelen € 225,-
 • Een dagdeel met informatie over de vakopleiding Integraal Hypnotherapeut. (Geen additionele kosten)
 • Afronding vakopleiding sessieverslagen, intervisieverslagen, eindtoets € 225,- (Via bovenstaand aanmeldformulier meld je aan voor de afronding.

Voorwaarden

 • Het gaat om een mix van klassikale opleidingen, online opleidingen, opdrachten en examens.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal wordt je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen en aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal .
 • Je persoonlijke gegevens worden gedeeld met de docent(en) en de verbonden instituten
 • Het is niet toegestaan om tijdens de opleiding foto’s, video’s of audio opnamen te maken.
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

infographic over de vakopleidingOverzicht vakopleiding

Verplichte onderdelen (8 EC’s)

Facultatieve onderdelen ( 9 EC’s in totaal benodigd)

Afrondende vakken, opdrachten en eindtoets

afrondende opdrachten

Sessieverslagen

Ten behoeve van de vakopleiding wordt verwacht dat je ervaringsverslagen maakt van zeven verschillende sessies.

 • Twee sessies met toepassing van regressietherapie
 • Drie sessies met toepassing van telkens een andere specialisatieopleiding.
 • Twee sessies naar keuze

Deze verschillende typen sessies kunnen in willekeurige volgorde worden gedaan.
Er is een online leeromgeving waar je een format kunt vinden voor het inleveren van de verslagen.

Intervisieverslagen
Onderdeel van de vakopleiding Master Hypnotherapeut is het deelnemen aan ten minste zes intervisiebijeenkomsten en van deze bijeenkomsten een ervaringsverslag te maken.
Deze verslagen kun je vervolgens via de online module invullen en insturen. In de module vind je uitleg over wat intervisie is en hoe je bij een groep kunt aansluiten.

Afrondend examen
Als afsluiting van de de vakopleiding wordt een afrondend examen gehouden.

Wil je meer weten over hoe je kunt starten met deze transformatieve reis naar Integraal Hypnotherapie? Wij verwelkomen je graag om de details te bespreken en al je vragen te beantwoorden. Ontdek hoe deze opleiding jouw professionele traject kan verrijken en je een gerespecteerd vakdiploma kan bieden. Neem vandaag nog contact met ons op of meld je gratis aan voor de introductie vakopleiding.

 

Interesse gekregen in deze opleiding?