Visual aromatherapie

Nieuwe opleiding aromatherapie hypnose

Roos CentefoliStap in de wondermooie wereld van geuren en leer hoe door het aroma van essentiële oliën  je hypnotherapiesessies ondersteund kunnen worden. Net als hypnose werkt de geur van essentiële oliën direct in op het limbische systeem en kunnen bijdragen aan het oplossen van negatieve emoties en angsten. In deze nieuwe opleiding leer je hoe aromatherapie het werk dat je als hypnotherapeut verricht kan ondersteunen tijdens de sessie of als opvolging na de sessie. Met behulp van aromatherapie kun je de cliënt helpen om uit het analytische denken te komen en kun je krachtige positieve ankers plaatsen.

Essentiële oliën worden gewonnen uit delen van planten en bomen door middel van stoomdestillatie, extractie door middel van persing en andere methoden. Wat overblijft is de meest essentiële substantie van de plant, je zou zelfs kunnen zeggen de ziel van de plant. Deze substantie bestaat uit tal van chemische bestanddelen die in een unieke samenstelling voor mensen naast een aangename geur, eveneens een therapeutische werking kunnen hebben.

Anubis balsemt met essentiële olie
Essentiële oliën werden in Egypte gebruikt om de doden te balsemen

In de aromatherapie hypnoseopleiding leer je over de therapeutische werking van essentiële oliën en hoe je deze ter ondersteuning in je hypnosepraktijk kunt inzetten. Dit is een veelomvattende opleiding. Je leert over de chemische samenstelling van essentiële oliën. Aan de hand van de chemische samenstelling kun je soms al een indicatie krijgen van de therapeutische werking. Veel aandacht wordt geschonken aan de veiligheidsaspecten rondom het gebruik van essentiële oliën. Wat zijn de do’s en don’ts! Je leert over de geschiedenis van aromatherapie. We gaan in op profielen van belangrijke essentiële oliën zoals roos, lavendel, bergamot, jasmijn, frankincence, zwarte peper enzovoorts. Je krijgt een manual met zo’n 80 profielen van verschillende essentiële oliën. Tijdens de opleiding leer je hoe je essentiële olie kunt ruiken. Je leert over op welke wijze essentiële oliën worden opgenomen in het lichaam en het brein. Er worden een aantal concrete toepassingen behandeld zoals bijvoorbeeld ondersteuning voor het stoppen met roken, slapeloosheid, angsten, zelfwaarde en zelfvertrouwen. Je leert hoe je de verschillende oliën kunt gebruiken tijdens de sessie, maar ze ook kunt meegeven voor ondersteuning van de cliënt na de sessie. Je leert werken met de biotensor om de meest geschikte olie te selecteren voor je cliënt.

Deze driedaagse opleiding wordt voor de eerste keer gegeven van 20 t/m 22 april 2022. Meer informatie en opleiding via deze link.