Portret JF Kennedy

New York Times onthult hoe je charismatisch kunt zijn

Worden we eindelijk een keer ingehaald door de machtigen der aarde?Ja. Eindelijk! De New York Times is de machtigste krant ter wereld. Wat de Times op de voorpagina zet, wordt routinematig versterkt op het netwerk en het kabeltelevisienieuws. De New York Times schrijft het verhaal waarbinnen het grootste deel van de elite leeft.

En afgelopen 15 augustus schreef Bryan Clark een column over charisma. Het is toch een kwestie van “grote geesten denken hetzelfde” dat zijn woorden zo nauw aansluiten bij wat we al vijf jaar over charisma schrijven.

 Mesmer’s Baquet. Datum circa 1780

Bibliothèque Nationale de France, openbaar domein, met dank aan WikimediaSchildering Mesmer Baquet

Mr Clark schrijft:

De oude Grieken beschreven charisma als een “genadegeschenk”, een treffend beschrijvend element als je gelooft dat gelijkenis een door God gegeven eigenschap is die voor sommigen natuurlijk is, maar voor anderen niet. De waarheid is dat charisma een aangeleerd gedrag is, een vaardigheid die ontwikkeld moet worden op vrijwel dezelfde manier waarop we leerden lopen of woordenschat oefenen bij het bestuderen van een nieuwe taal.

Voor al het werk dat in het kwantificeren van charisma wordt gestoken… zijn er nog veel onbekenden. Er zijn echter twee onbetwiste waarheden.

De eerste is dat we bijna bovennatuurlijk aangetrokken zijn tot sommige mensen, vooral tot degenen die we leuk vinden. Dit is echter niet altijd het geval; we kunnen ons net zo goed laten meeslepen door een charismatische schurk.

De tweede waarheid is dat het moeilijk is om de vinger te leggen op wat het is dat deze mensen zo boeiend maakt. Voorbij oppervlakkige waarnemingen – een mooie glimlach, of het vermogen om een goed verhaal te vertellen – kunnen slechts weinigen van ons in een oogwenk kwantificeren wat de charismatische mensen zo magnetisch maakt.

Wij hier bij Hypnotische Charisma Laboratoria hebben gekwantificeerd “wat charismatische mensen zo magnetisch maakt.” Vervolgens hebben we technieken ontwikkeld om – eenvoudig, gemakkelijk en effectief – jouw charisma te verdubbelen.

De essentie van charisma

De heer Clark put net als wij ook uit charisma-expert Olivia Fox Cabane. Zij geeft de essentie als volgt weer:

De eerste pijler van charisma is aanwezigheid, het  houdt in dat je in het moment blijft.

In het moment aanwezig zijn

We hebben dit vermogen ontwikkelt in een techniek die we met een Japanse naam hebben aangeduid, “Mono No Aware”.

Macht

De tweede pijler, gaat over het afbreken van aan jezelf opgelegde barrières, in plaats van het bereiken van een hogere status. We noemden onze techniek voor deze “radicale zelfverzekerdheid”.

 Warmte

De derde pijler, warmte, is moeilijker te simuleren. Deze vereist dat je een bepaalde soort van vibe uitstraalt die vriendelijkheid en acceptatie uitstraalt. We noemen onze techniek hiervoor “Per Sona,” of de charismatische stem.

Mr. Clark vat het zo samen:

Charisma gaat echter verder dan het zijn van een verfijnde en boeiende spreker. Charismatische mensen zijn niet alleen geliefd omdat ze een goed verhaal kunnen vertellen, maar ook vanwege de manier waarop ze anderen zich laten voelen. Naast het feit dat ze humoristisch en innemend zijn, kunnen charismatische mensen zich zonder zich te laten afleiden met andere mensen omgaan, waardoor deze mensen het gevoel hebben dat de tijd heeft stil gestaan en dat zij er alleen maar toe doen.

Het Beauty & Charisma programma

Wij zijn het daar volledig mee eens. EN we hebben ook ontdekt hoe we onze studenten het vermogen kunnen geven kracht om meer charismatisch te worden van “wat” naar “hoe”.

Vervolgens kun je dat proces versterken door naar zelfhypnoseaudio’s te luisteren, comfortabel, in je eigen veilige ruimte.

Wat betekent dat? Je kunt nu je persoonlijke charismatische groei versnellen door slechts 20 minuten per dag naar onze Hypnotic Charisma audios te luisteren.

Met warme groet,

Wendy Packer

P.S.

Daar heb je het. Vijf jaar nadat we hypnotisch charisma hebben gelanceerd, druppelt het nieuws dat je je charisma kunt laten groeien naar de wereld. Dit is oud nieuws voor ons, ook voor jou, maar nieuw nieuws voor de meeste mensen.

Wil je voorop lopen in het ontketenen van je charisma in de praktijk? Je kunt via onze website de gehele cursus aanschaffen en downloaden. Wil je het uitproberen, dan kan dat gratis voor twee audio’s via de Hypnosecommunity. (via de resources, gratis audio’s). Verder kun je een streaming abonnement nemen per maand via deze link.

Ben je hypnotherapeut en wil je opgeleid worden tot Hypnotic Beauty en Charisma Consulent – fantastisch voor groepsessies en daarmee je cliëntenbestand te vergroten, meld je dan aan voor de Hypnotic Beauty & Charisma Consulent opleiding.