Uitreiking Gerald Kein Award 2015

Nederlandse hypnotherapeut eerste Europese ontvanger prestigieuze onderscheiding

The Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism

Ina Oostrom: “Deze award betekent heel veel voor mij

Hypnotherapeut Ina Oostrom is de eerste ontvanger van de Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism in Europa. Zij kreeg deze onderscheiding begin augustus voor haar toewijding en professionaliteit in haar vak. De uitreiking vond plaats toen zij de jaarlijkse conferentie van de National Guild of Hypnotists bezocht in Marlborough, Massachusetts. “Deze onderscheiding onderstreept het belang van kwaliteit in je werk en dat kan ik nu ook objectief aan de buitenwereld tonen,” zegt Ina Oostrom.

Gerald Kein Award
Ina Oostrom is erkend hypnotherapeut en onder meer eigenaar van de, in Oosterhout gevestigde, praktijk HypnoseMentor.

Het was op de tweede avond van de conferentie tijdens een diner met zo’n 1.300 mensen, waaronder een groep OMNI-hypnotherapeuten. Gerald Kein was ook aanwezig. Hij is een van de grootste namen op het gebied van hypnose en zijn werk – zijn instituut – is het meest gekopieerd ter wereld. Hij sprak onze OMNI-groep toe en vertelde dat hij heel trots was op het feit dat er een onderscheiding naar hem is vernoemd: de Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism. Vervolgens maakte hij bekend dat hij die avond twee onderscheidingen zou uitreiken.

Tot op dit punt wist Ina Oostrom niet dat zij de eerste Europese hypnotherapeut zou zijn die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Er zijn zoveel bekende en grote namen in hypnose. Om dan als eerste deze Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism voor bekwaamheid, uitmuntendheid, toewijding, professionaliteit en daadkracht te krijgen voor Europa… Ik was compleet verrast en ontroerd.” Een Afro-Amerikaanse collega kreeg de onderscheiding voor Amerika.

Kwaliteit in je werk

Voor het grote publiek zijn hypnose en hypnotherapie nog containerbegrippen. Hypnose en hypnotherapie zijn gemakkelijk te leren, maar zoals in elk vak is er verschil van kwaliteit.
Het juryrapport is lovend over Ina’s inzet en haar kwaliteiten als hypnotherapeut. Het feit dat Ina Oostrom zich inzet om de kracht van hypnose bekend te maken bij een groter publiek wordt zeer gewaardeerd. Zij doet dit onder meer door de uitgifte van het eerste Hypnosemagazine in het Nederlands, dat binnenkort ook in het Engels en Duits zal verschijnen. Daarnaast ontwikkelt zij masterclasses, zoals hypnose voor kinderen en medische hypnose.

Het doet Ina goed dat er zoveel positieve aandacht is voor hypnose, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland. “De kracht van hypnose en zelfhypnose wordt op steeds meer terreinen onderkend. De toepassing van hypnose is heel breed. Hypnotherapeuten kunnen mensen helpen met bijvoorbeeld angsten en fobieën, astma, burn-out, pijnloos bevallen, verbeteren van sportprestaties, studieproblemen, stressmanagement, stoppen met roken en anesthesie of ontspanning bij medische ingrepen en veel meer.”

Over OMNI

OMNI Hypnosis Training Center® is het eerste instituut ter wereld dat sinds maart de ISO 9001 certificatie heeft voor zowel de opleiding als het hypnotherapieproces. Het instituut leidt al meer dan 30 jaar hypnotherapeuten op volgens een beproefd concept met methoden die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Alle OMNI hypnotherapeuten volgen exact dezelfde opleiding. Er zijn inmiddels in meer dan 80 landen OMNI hypnotherapeuten actief.

Over National Guild of Hypnotists (NGH)

De National Guild of Hypnotists (NGH) is een non-profitorganisatie uit de Verenigde Staten, die meer dan 12.000 leden telt in meer dan 71 landen. De NGH is opgericht in 1950 en biedt een open forum voor vrije uitwisseling van ideeën over hypnose. Elk jaar organiseert de NGH een educatieve conferentie die wordt bijgewoond door hypnotiseurs van over de hele wereld.