HypnoseKongress Zurich

Nederland loopt achter bij toepassen van hypnose

HypnoseKongress, Zürich 21 november 2015.
Terwijl de media in Nederland het nog steeds interessant vindt om te praten over hypnose in relatie tot hocus pocus, showhypnose etc. gaan de ontwikkelingen in het buitenland rondom hypnose in een sneltreinvaart door. Nederland begint het gelukkig op te pakken getuige de aanpak en resultaten met hypnose ten aanzien van PDS en de start met operaties die gebruik maken van hypnose in Nederland.

De vraag of hypnose een reëel verschijnsel is, is niet langer meer aan de orde. Door middel van neurologisch onderzoek is de staat van hypnose inmiddels aangetoond en talloze publicaties laten de werking van hypnose zien op een veelvoud van terreinen. Hypnose is voor wetenschappers al een gegeven, getuige ook het feit dat hypnose wordt ingezet om een toeval op te roepen, in plaats van dagen te wachten totdat de patiënt vanzelf een toeval krijgt om nader onderzoek te doen.

In Frankrijk vond in augustus een internationaal hypnosecongres plaats. Medische professionals discussieerden over de vraag hoe hypnose ingezet kan worden en in welke opzichten hypnose zelfs beter werkt dan andere methoden, daarbij ondersteunt door de Franse overheid.

Van 20 tot en met 23 november 2015 vindt in Zürich het HypnoseKongress plaats met sprekers vanuit de gehele wereld. Tijdens een paneldiscussie zijn de grenzen van hypnose en hypnotherapie verkend. De kwantumfysica die al decennia oud is laat zien dat we anders zullen moeten omgaan met de realiteit. Oude overtuigingen zullen moeten worden losgelaten om grote vernieuwingen toe te laten in hoe we omgaan met bewustzijn en de mind-body relatie. Op het moment dat we bewustzijn toelaten als een belangrijke factor in ons leven, waarbij we onszelf niet langer zien een persoon die geluk of pech heeft of zelfs slachtoffer, maar zelf daadwerkelijk actief worden om technieken te leren om controle te nemen over ons lichaam en onze geest zijn we in staat effectief en efficiënt stress te verminderen, de werking van ons immuunsysteem te verbeteren en af te komen van angsten en allerlei mentale en zelfs fysieke klachten. De methoden zijn veilig en goedkoop. Er is een wereld te winnen….