visual druk in hoofd

Met hypnose je cellen en DNA beïnvloeden

De hechte relatie tussen mind & body komt o.a. door neurologisch onderzoek steeds beter in beeld. Wat voor de geest van een mens een soms ongrijpbare emotie lijkt, is op biologisch niveau een duidelijke opdracht om met behulp van neurotransmitters allerlei processen in het lichaam aan te sturen die doorwerken tot op cel- en DNA-niveau. Zo komt vanuit de psychoneuroimmunologie naar voren dat aanhoudende stress een enorme negatieve impact kan hebben op diverse lichaamsprocess. We kunnen op een positieve manier invloed uitoefenen. Met behulp van hypnose kunnen cellen en het DNA beïnvloedt worden.

De effecten van stress

Een belangrijke interventie om lichaamsprocessen positief te beïnvloeden begint met het terugdraaien van stress. Stress is een belangrijk overlevingsmechanisme, omdat het ons in staat stelt om snel te kunnen reageren in levensbedreigende situaties. Helaas wordt het stressmechanisme veel vaker getriggerd dan alleen wanneer ons leven daadwerkelijk in gevaar is. De huidige maatschappij voorziet ons rijkelijk van tal van stressmomenten. Wetenschappelijk onderzoek laat zien als stress gedurende een lange periode aanhoudt dat dit tot negatieve gevolgen voor het lichaam kan leiden en zelfs ziekte kan veroorzaken. Bij aanhoudende stress verandert de werking van het immuunsysteem, de bloeddruk, de samenstelling van hormonen, de glucosehuishouding en nog veel meer. Bij tal van mentale en fysieke problemen die gaan van fybromyalgie, chronische pijn, diabetes en depressie speelt stress een rol  in het veranderen van de biochemie van het lichaam.

Aanpakken van stress

Hypnotherapeuten kennen krachtige technieken om de cliënt te helpen om stress aan te pakken, zoals het aanleren van zelfhypnosetechnieken tot en met het oplossen van negatieve emoties, trauma’s enzovoorts. Het is zeer behulpzaam om ook bij fysieke klachten als fybromyalgie, chronische pijn en andere klachten te starten met het aanleren van een techniek van zelfhypnose voor diepe mentale en fysieke ontspanning.

HypnoCell® gaat een stap verder

Als we kijken naar het belang van het oplossen van stress, dan werken we met HypnoCell® en hypnose op het cel- en DNA-niveau. HypnoCell® gaat nog een stap verder. Genezingsprocessen van verwondingen aan botten, pezen en spieren kunnen positief beïnvloed worden met celhypnose. Er kan actief ondersteund worden  om de bijwerkingen van geneensmiddelen, zoals bijvoorbeeld chemotherapie te verminderen. De zelfgenezende kracht kan bijvoorbeeld voorafgaand aan een operatie geactiveerd worden. Diverse mentale en fysieke klachten kunnen met HypnoCell® tot op het cel- en DNA-niveau aangepakt worden. 

Wil je meer weten over de hypnose opleiding HypnoCell® hypnose klik dan verder op de volgende link.