vrouw op bank bij hypnotherapeut

Hypnotherapie zwaar onderschat

Het verbaast mij dat hypnose niet groter en bekender is, gezien het feit dat het zo snel werkt en zo effectief is. Ik zie talloze mensen in mijn praktijk voor uiteenlopende problemen: slecht kunnen slapen, angsten en fobieën of gewoon omdat ze het niet meer zien zitten. Men heeft dan al van alles geprobeerd, maar men komt niet van de problemen af. Het blijft ook voor mij fascinerend om na een of twee sessies afscheid te kunnen nemen van een tevreden cliënt, die in een korte tijd bij zichzelf een belangrijke verandering heeft gerealiseerd.

Het potentieel van hypnose is enorm. Er zijn op tal van terreinen veel innovatieve toepassingen mogelijk door het inzetten van moderne hypnosetechnieken. En we staan nog maar aan het begin van het doorgronden van het enorme potentieel van hypnose.

“Het is moeilijk om mensen te overtuigen dat hypnose werkt, omdat het zo simpel is” Deze opvallende maar rake uitspraak werd in maart van dit jaar gedaan door de Amerikaan Ron Eslinger tijdens een seminar in Berlijn over hypnose voor pijnmanagement.

Dit artikel werd gepubliceerd in De Natuur Uw arts