Therapeutic Graphology

Vanaf 800 -

Bekijk startdata
Visual Therapeutic Graphology

Ga op een transformerende reis met onze exclusieve 2-daagse workshop Therapeutische Grafologie, de wetenschap van het analyseren van handschriften. Ontsluit diepere inzichten in emoties en mentale toestanden door middel van deze unieke cursus.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor professionals die zichzelf en anderen beter wil begrijpen. Het is vooral nuttig voor therapeuten, artsen, psychologen, zorgverleners en andere professionals degenen die dagelijks met mensen te maken hebben. Deze workshop zal iedereen helpen die dat wil. hun sterke punten identificeren en versterken, terwijl ze leren hun zwakke punten te beheren en te verbeteren.Deze workshop zal iedereen helpen die zijn sterke punten wil identificeren en versterken en tegelijkertijd zijn zwakke punten wil leren beheersen en verbeteren.

Wat biedt deze cursus?

 • Inzicht in de sterke punten van de persoonlijkheid en hoe deze te versterken.
 • Identificatie van de onderliggende oorzaak van zwakheden en bedreigingen.
 • Therapeutische correctie van deze bedreigingen bij de wortel om ze effectief aan te pakken.

Inzichten ontsluiten: De kracht van grafologie

Cartoon, moeder scheldt kind uitStel je een scenario voor waarbij een zevenjarig kind door zijn moeder wordt uitgescholden voor een kleine overtreding. Hoewel het voor een volwassene onbeduidend lijkt, kan zo’n gebeurtenis een diepe impact hebben op de psyche van het kind. Ze kunnen zich in zichzelf terugtrekken en emotionele barrières opwerpen die hun vermogen om zich open te stellen belemmeren. Na verloop van tijd kan dit defensieve mechanisme zich manifesteren in hun handschrift, dat subtiel hun introverte neigingen weerspiegelt.
Grafologie is in dergelijke gevallen een krachtig hulpmiddel voor zelfbewustzijn. Door de nuances van het handschrift te analyseren, kunnen grafologen de ingewikkelde wisselwerking tussen ervaringen uit het verleden, emoties en persoonlijkheidskenmerken ontcijferen.
Bovendien biedt grafologie een weg naar empathie en begrip in interpersoonlijke relaties. Door de unieke handschriftkenmerken te herkennen die geassocieerd worden met introversie, kunnen mensen zich beter inleven in anderen die soortgelijke neigingen vertonen. Dit nieuwe bewustzijn bevordert diepere verbindingen en meer betekenisvolle interacties, wat uiteindelijk het weefsel van menselijke relaties verrijkt.
In wezen gaat grafologie verder dan alleen handschriftanalyse; het is een poort naar zelfbewustzijn, persoonlijke groei en verbeterde interpersoonlijke relaties. Door te graven in de diepten van ons handschrift, ontsluiten we een schat aan inzichten, die ons in staat stellen om de uitdagingen van het leven te navigeren met helderheid, authenticiteit en gratie.

Studiebelasting

 • Dit is een klassikale opleiding van twee dagen, inclusief een vraag en antwoordsessie op het einde van de dag.  (16 uur)
 • Na de cursus worden twee online workshops aangeboden van elk 2 uur (4 uur). De deelnemers krijgen de kans om hun vaardigheden verder te verfijnen tijdens twee online workshops, die op vooraf bepaalde data en tijden zullen plaatsvinden, zoals besloten door de docent.
 • 90 uur zelfstudie
 • Totale studiebelasting is 110 uur (4 EC’s).
 • Ondersteuning na de opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we aan elke deelnemer tweemaal ondersteuning en begeleiding aan via ons team van experts, gedurende twee maanden na afloop van de training.

Certificering

Deelnemers ontvangen na de training een certificaat waarmee hun inleidende kennis op het gebied van grafologie wordt erkend. Het certificaat wordt online verstrekt door het Institute of Graphology and Personal Success, India.

Informatie over de docent

Milind J Rajore
Milind J. Rajore bestudeert een handschrift.

De docent van deze opleiding is Milind J Rajore.

 • Milind J Rajore is al meer dan tweeënhalve decennia een praktiserend expert in grafologie.
 • Hij heeft duizenden klassikale cursussen grafologie gegeven in heel India en Singapore, samen met vele online cursussen.
 • Hij heeft een sterke basis van meer dan 30.000 studenten uit India, de VS, het VK, Europa, Azië en Australië.
 • Hij heeft Indiase overheids- en politiefunctionarissen, internationale zakelijke professionals, professionals uit alle sectoren en zelfs schoolkinderen lesgegeven.
 • Hij is een charismatische docent, een boeiende auteur en een geweldige verhalenverteller.
 • Hij heeft 18 boeken geschreven over het onderwerp grafologie.
 • Opvoeders gebruiken zijn grafologisch ontworpen handschrift in oefenboeken voor kinderen op scholen.
 • Hij biedt adviesdiensten aan voor HR afdelinge van bedrijven voor een optimale werving.
 • Hij helpt bij het opsporen van handtekeningenfraude, criminele neigingen, relatieproblemen, ziekte en legt hun redenen uit via zijn expertise.
 • Hij conceptualiseert logo’s voor het succes van bedrijven op basis van grafologische principes.

Inhoud

Dag 1: De wetenschap van het schrift – Emotionele landschappen onthullen

Schema mind en grafologieDuik in de wereld van de grafologie, waar elke streek en spatie in het handschrift een venster is op de psyche. Tijdens onze sessies onder leiding van experts maak je kennis met de neurowetenschappelijke fundamenten van grafologie.
Gedachtenpatronen zijn gekoppeld aan neurale paden en emotionele staten. Je leert indicatoren van angst, woede en depressie te herkennen, maar ook positieve eigenschappen zoals veerkracht en optimisme.

Dag 2: De kunst van het interpreteren – Therapeutische resultaten verbeteren

Op de tweede dag verkennen we de therapeutische toepassingen van grafologie. Ontdek hoe subtiele veranderingen in het handschrift veranderingen in mentale focus en helderheid kunnen weerspiegelen. We verdiepen ons in het concept van het Innerlijke Kind; we gebruiken grafologie om terug te gaan naar ervaringen uit de vroege kindertijd en daarbuiten die het gedrag van volwassenen vormgeven. Door grafologie te integreren in je therapiepraktijk, krijg je diepgaande inzichten in de geestelijke gezondheid van je cliënten en kun je hen begeleiden naar holistische genezing.

Onze opleiding gaat ook in op het intrigerende aspect van reïncarnatie door middel van grafologie. Leer hoe je invloeden uit het verleden kunt lezen in het hedendaagse handschrift, Dit biedt een uniek perspectief op persoonlijke groei en karmische cycli.

Details van de inhoud

Grondslag van grafologie
Leer meer over de neurowetenschappelijke fundamenten van grafologie, de wetenschap van het analyseren van handschriften. Begrijp hoe handschriftpatronen zijn gekoppeld aan neurale paden en emotionele toestanden van mensen.
Ontdek verborgen eigenschappen
Identificeer angst, woede en depressie naast vele andere kenmerken in het handschrift door middel van grafologie.
Verbeter focus en helderheid:
Gebruik grafologie om anderen te helpen zich beter te concentreren en mentale helderheid te bereiken.
Het innerlijke kind begrijpen:
Verken het onderbewustzijn door middel van grafologie om jeugdtrauma’s en onopgeloste problemen bloot te leggen.
Help anderen hun innerlijke kind te helen voor diepgaande emotionele groei.
Inzicht in mentale gezondheid:
Verkrijg waardevolle inzichten in geestelijke gezondheid door middel van handschriftpatronen.
Gebruik grafologie als een baanbrekend hulpmiddel voor traditionele therapiemethoden.
Reïncarnatie onderzoeken
Leer invloeden uit vorige levens te lezen in het huidige handschrift, wat een uniek perspectief biedt op persoonlijke groei en de karmische cyclus. Ontdek door middel van het handschrift iemands huidige situatie die een effect is van het verleden van hun huidige leven en hun vorige levens.

Resultaten

 • Na afloop van deze 2-daagse training leer je de grafische weergave van onze geest te gebruiken ten behoeve van jezelf en anderen.
 • Het zal een belangrijk hulpmiddel zijn voor jou en je naasten om vooruitgang te boeken op het gebied van gezondheid, rijkdom en relaties.
 • Na de workshop kun je je horizon verbreden en je professionele en persoonlijke groei bevorderen.
 • Het zal je helpen om je relaties met je ouders, kinderen en partners te begrijpen en te verbeteren.
 • Samenvattend zal deze cursus je bewust maken van je denkproces dat direct gekoppeld is aan de manifestatie van omstandigheden en ervaringen om je heen.

Wat je krijgt

 • De opleiding omvat twee klassikale trainingsdagen, elke dag van 9 tot 18 uur.
 • Twee online workshops na de training van elk twee uur.
 • De opleiding wordt in de Engelse taal gegeven.
 • Je ontvangt gratis een opleidingsboek in de Engelse taal
 • Na de opleiding ontvangt elke deelnemer een grafologie-analyserapport op basis van zijn of haar handschrift.
 • Na de opleiding ontvangt elke deelnemer suggesties voor correcties die gedaan moeten worden voor zelfverbetering.
 • Certificaat van voltooiing wordt online verstrekt na de training.

Ervaringen van de studenten

Grafologie met Milind Sir is zeer nuttig geweest voor mij, voor mijn hele familie en ook in ons familiebedrijf. Zijn vermogen om oplossingen te vinden, om problemen bij de wortel op te lossen, is anders dan wie dan ook die ik ooit heb ontmoet. Zijn lessen zijn heel eenvoudig, interessant, met praktische voorbeelden en doen je afvragen hoe iemand zoveel kan weten van zijn handschrift. Telkens als ik hem vroeg me te helpen bij het vinden van oplossingen voor problemen in mijn leven, gaf hij me oplossingen en soms waren die heel moeilijk, maar als ik acties ondernam volgens zijn suggesties, realiseerde ik me dat dit de belangrijkste dingen waren voor mij om vooruitgang te boeken in het leven. Hij heeft me altijd geïnspireerd met zijn eenvoudige, nederige en gevende aard en dat zonder er iets voor terug te verwachten. En hij is degene die bijna altijd alles tegen de goedkoopste prijzen inkoopt. Van het leren begrijpen van onze geest door middel van grafologie tot nu ook het leren van meditatie om meer over onszelf te weten te komen. Ik geef al meer dan 6 jaar professioneel yogales, maar wanneer ik meditatie met hem beoefen, is het veel meer dan wat ik zelf beoefen. Zijn meditatie heeft me geholpen mijn energieniveau te verhogen waardoor ik meer kan doen. Het helpt me om te werken aan belangrijke dingen in het leven – om te kunnen accepteren, om kracht te krijgen om de moeilijkheden in het leven aan te kunnen, om te vergeven, om lief te hebben en om dankbaar te zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik hem heb ontmoet, dat ik van hem heb kunnen leren, dat ik gewoon tijd met hem heb kunnen doorbrengen, dat ik bomen op zijn land heb kunnen planten en laten groeien en nog veel meer. Heel erg bedankt. Naam: Darshak N Gala Beroep: Werkzaam in een familiebedrijf en yogaleraar. Land: India.

“Toen ik Milind Rajore voor het eerst ontmoette tijdens zijn lessen grafologie, had ik geen idee welke diepgaande invloed hij op mijn leven zou hebben. Wat begon als een verlangen om grafologie te leren, veranderde in een reis van zelfontdekking en spirituele groei. Milind sir’s lessen gingen veel verder dan het analyseren van handschriften; hij opende mijn ogen voor de subtiele energieën en frequenties die ons leven bepalen. Zijn mentorschap is van onschatbare waarde geweest om mij te helpen mijn eigen karma en levenspad te begrijpen. Zonder zijn begeleiding zou ik niet zijn waar ik nu ben, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn wijsheid, compassie en niet aflatende steun.” Radheshyam K Bang(Californië, VS).

Ik ben enorm dankbaar voor de transformerende invloed die professor Milind Rajore op mijn leven heeft gehad. Zijn diepgaande lessen in grafologie hebben niet alleen mijn academische en professionele traject gevormd, maar ook de aanzet gegeven tot een diepgaande persoonlijke reis naar zelfontdekking en spiritualiteit. Professor Rajore’s toewijding aan zijn studenten gaat verder dan de grenzen van het traditionele onderwijs. Door zijn begeleiding en mentorschap heb ik niet alleen expertise opgedaan in grafologie, maar ben ik ook begonnen aan een spirituele reis van meditatie en zelfbewustzijn. Zijn inzichten in handschriftanalyse hebben een diepere nieuwsgierigheid in mij aangewakkerd, waardoor ik de verbinding tussen geest, lichaam en ziel ben gaan onderzoeken. Dankzij de wijsheid en aanmoediging van professor Rajore ontdekte ik de kracht van meditatie als instrument voor zelfreflectie en innerlijke rust. Deze spirituele praktijk bracht niet alleen evenwicht en helderheid in mijn leven, maar had ook een positieve invloed op mijn relaties met anderen en mijn algehele welzijn. De lessen van professor Rajore strekten zich niet alleen uit tot de academische wereld, maar ook tot mijn werk, gezin en dagelijks leven. Zijn nadruk op mindfulness en zelfbewustzijn heeft mijn perspectief fundamenteel veranderd, waardoor ik uitdagingen met gratie en authenticiteit kan aangaan. Bovendien heeft zijn diepgaande invloed de banden binnen mijn familie en gemeenschap versterkt, waardoor een dieper gevoel van verbondenheid en begrip is ontstaan. Ik ben professor Milind Rajore eeuwig dankbaar voor zijn onschatbare begeleiding en inspiratie. Zijn lessen hebben niet alleen mijn geest verrijkt, maar ook mijn hart en ziel geraakt en mij naar een meer vervullend en doelgericht bestaan geleid. Neha R Punamiya (Germany,Köln)

Kosten
De totale kosten voor deze training bedragen €1600. Als introductie wordt deze opleiding echter aangeboden met 50% korting voor alle deelnemers, waardoor het €800 wordt. Bovendien krijgt elke deelnemer het cursusboek gratis.

Voorwaarden

 • Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij persoonlijk deelneemt aan de training.
 • Voor de beste resultaten moeten deelnemers onbevooroordeeld en blanco naar de training komen, zodat ze het meeste uit de cursus kunnen halen.
 • Er wordt volledige betrokkenheid van de deelnemer bij de workshop verwacht.
 • De vragen die tijdens de opleiding worden gesteld moeten algemeen zijn en in het belang van iedereen, niet specifiek of uniek voor één deelnemer.
 • De deelnemers moeten aan het begin van de training hun handschrift, handtekening en tekenvoorbeelden inleveren volgens een vooraf ontworpen format. Het formaat wordt door ons team aan elke deelnemer verstrekt.
 • De opleidingsmanual is in de Engelse taal en wordt aan de deelnemer gratis uitgereikt.
 •  Informatie over de inschrijving en de training wordt gedeeld met de docent.
 • Binnen 14 dagen na inschrijving kan de training kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten te annuleren bij minder dan twintig deelnemers. HypnoseMentor kan niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten die de deelnemer maakt in het kader van de training zoals reis- en verblijfkosten. In geval van annulering door HypnoseMentor worden de door de cursist betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Aan het einde van de cursus wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen.
 • Wanneer het trainingsmateriaal wordt uitgedeeld, wordt je gevraagd een copyrightverklaring te ondertekenen met betrekking tot het intellectuele eigendom van het trainingsmateriaal, dat toebehoort aan Institute of Graphology and Personal Success.
 • Op onze trainingen zijn de Algemene Voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO Gedragscode.

Voor deze opleiding is accreditatie aangevraagd bij het KTNO en bij GATregisteropleidingen.

Praktische informatie

Docent
Milind J Rajore

Duur van de opleiding
2 dagen klassikaal
2 online workshops van elk 2 uur
Begeleiding na de opleiding

Niveau
Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven

Taal
De opleiding wordt in de Engelse taal gehouden. Je krijgt opleidingsinformatie in de Engelse taal

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout gehouden

Informatie visual Therapeutic Graphology
StartdataPrijs v.a.LocatiePlaatsenTaal
Startdatum: 24 jun. 2024 en 25 jun. 2024 Prijs: 800 Locatie: Oosterhout Plekken beschikbaar: 35 Taal: Engels Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Therapeutic Graphology dag 1 ma. 24 jun. 2024 09:00 - 17:00uurOosterhout
 • Therapeutic Graphology Dag 2 di. 25 jun. 2024 09:00 - 17:00uurOosterhout
Locatiegegevens:
HypnoseMentor
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout