man kijkt naar muur met visuals

Hypnose is je geboorterecht

Hypnose is het vastleggen van aanvaardbare gedachten en ideeën

Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die angst hebben van hypnose als een instrument waarbij je onder de controle van een ander zou kunnen komen te staan.
Gelukkig is dat niet zo, en daarom kunnen we ook geen garanties voor ons werk afgeven, ook al doen we ons best om samen met de cliënt een positief resultaat te realiseren. Met hypnose wordt de kritische factor van het denken gepasseerd, waardoor aanvaardbare gedachten en ideeën kunnen worden vastgelegd.
Rondom ons onderbewustzijn zit een soort barrière (kritische factor) die checkt of informatie al bekend is en die gemakkelijker oude informatie toelaat, dan nieuwe informatie. Neem als voorbeeld het roken. Het onderbewustzijn kent het roken en heeft er ook een belang bij, immers de persoon voelt zich er goed bij, waarom zou het onderbewustzijn dan de moeite doen om te gaan stoppen met roken. Het willen stoppen met roken is meer een gedachte vanuit het normale bewustzijn, mede ook omdat er allerlei gezondheidsrisico’s en andere bezwaren vastzitten aan roken. Met de wilskracht van het normale bewustzijn wordt gestopt met roken. Helaas legt de wilskracht van het normale bewustzijn het  vaak af tegen enorme  kracht van het onderbewustzijn. Dat komt omdat de zelfsuggestie om te stoppen met roken niet altijd gemakkelijk wordt opgenomen door het onderbewustzijn. De kritische factor checkt de zelfsuggestie om te stoppen met roken en alleen als deze suggestie volledig wordt aanvaard door het onderbewustzijn lukt het om definitief te stoppen met roken.  Door hypnose toe te passen werkt de barrière op een andere wijze en wordt meer gecheckt of de suggestie aanvaardbaar is. Als deze aanvaardbaar is wordt de suggestie gemakkelijker vastgelegd in het onderbewustzijn waardoor het gemakkelijker kan worden om te stoppen met roken.

Hypnose is een volkomen natuurlijke staat

In de staat van hypnose komt je onderbewustzijn meer naar de voorgrond. Het kritisch analytische denken trekt zich wat terug, maar blijft aanwezig in de vorm van een bescherming. Je gevoelsdenken komt meer naar de voorgrond. Dat komt niet alleen voor bij een bewust opgeroepen trancestaat met formele hypnose. Je kunt dat ook ervaren als je aan het werk bent, creatief bezig bent of in de bioscoop naar een film aan het kijken bent.

Hypnose is je geboorterecht

Hypnose is een volkomen natuurlijke staat, waarbij je gevoelsdenken en je verbeeldingskracht meer naar de voorgrond komen. Zonder deze trancestaat zou het naar de bioscoop gaan bijzonder saai worden. Als je met je kritische mind naar een film gaat kijken dan sla je de gevoelsbeleving over en dat is precies dat deel van je bewustzijn waar veel films zich op richten.
Als je werk te verrichten hebt, een scriptie moet schrijven of met een andere opdracht bezig bent, dan kun je door je mind-denken belemmerd worden en geen steek vooruitkomen. Zodra je het kritische denken loslaat en in de flow komt, ben je vaak in staat om in korte tijd meer te presteren, dan als je bij jezelf over de schouders meekijkt en kritisch bent tijdens je werk. Begin daarom aan een dergelijk proces zonder kritisch op jezelf te zijn en door gewoon te beginnen. Laat de informatie vrij door je stromen en kijk pas terug naar het begin als het creatieve proces goed op gang is gekomen. Dan is er nog tijd genoeg om de kritische mind naar het geheel te laten kijken en de nodige correcties uit te voeren. Hypnose, dat wil zeggen geconcentreerd zijn met je kritische mind als bescherming zonder belemmerend te zijn is jouw geboorterecht. Maak daar op positieve wijze gebruik van.

Kennis van hypnose is de sleutel tot eigen kracht

Door meer te weten over hypnose begin je meer te begrijpen over jezelf en over de mensen waarbij je in contact komt, waardoor je sterker in jezelf kan komen te staan. Wil je meer weten over hypnose dan kun je aanmelden voor een gratis informatieavond.