Hypno.Science Zurich

Hypnose wat gebeurt er in de hersenen

Presentatie over hypnose en wat er in de hersenen gebeurt

Neurowetenschappers presenteren hun onderzoek.
Op vrijdag 1 november 19-21 uur in het NOVOTEL Zürich-Glattbrugg.

De klinische successen van hypnose zijn goed gedocumenteerd. Maar hypnose- en hypnosetherapie stuiten nog steeds op weerstand, omdat fundamenteel onderzoek nog geen duidelijk beeld heeft opgeleverd: Wat gebeurt er eigenlijk in de hersenen van een persoon in hypnose?

Baanbrekend onderzoek naar hypnose

Een project van de Universiteit van Zürich wil de kennislacunes dichten. In een eerste fase werden de hersenen van 50 proefpersonen gescand met functionele magnetische resonantie fMRI in twee verschillende transdieptes. De resultaten zijn baanbrekend; de resultaten van deze eerste studie en het onderliggende concept zullen worden gepresenteerd door de neurowetenschappers Dr. Mike Brügger en Dr. Nuno Miguel Prates de Matos op het Hypnosecongres 2019.

Vrijdag 1 november 19-21 uur in het Novotel Zurich-Glattbrugg. De toegang is gratis.

 

Klinische successen van hypnose

Behandelingen moeten doeltreffend, doelmatig en economisch zijn om door de basisverzekering te worden gedekt. Er zijn veel aanwijzingen dat het werken met het onderbewuste met hypnose aan deze wzw-criteria voldoet. Hypnose is bijzonder effectief bij het verlichten van angst, chronische pijn en psychosomatische aandoeningen – sneller en grondiger dan andere behandelingen. En dus ook kostenbesparend.

Het Uni-Spital Lausanne bespaart 25.000 Zwitserse frank per patiënt uit bij ernstige brandwonden. Toch is hypnose in de meeste ziekenhuizen in Zwitserland, vooral in West-Zwitserland, standaard: het Universitair Ziekenhuis van Genève leidt momenteel 10% van zijn medisch en verplegend personeel op in hypnose. En steeds meer operaties worden uitgevoerd onder hypnose in plaats van verdoving: De patiënt voelt geen pijn.

Bron: https:/SBVH.org

Bij de neurologische onderzoeken zijn de procedures en technieken toegepast welke door HypnoseMentor/OMNI Hypnosis Training Center in Nederland in de hypnoseopleiding worden gevolgd. Ben je geïnteresseerd om meer te weten over hypnose, dan kun je aanmelden voor een informatieochtend of een instapcursus hypnose. Meer informatie over onze beroepsopleidingen hypnose vind je hier.