astma medicijn innemen

Hypnose effectief bij astma

Er is onderzoek gedaan naar het gebruik van hypnosetechnieken om de klachten van kortademigheid van astma te verlichten. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat stressfactoren waarschijnlijk de symptomen van kortademigheid verergeren.  Veertig astma patiĆ«nten werden willekeurig geplaatst in een zelfhypnose groep en in een controle groep. De zelfhypnosegroep liet een verbetering zien ten aanzien van de klachten van kortademigheid.

Angst voor hypnose!

We horen nog regelmatig over hypnose: “Nee dat doe ik niet, dat is eng.” of “Ik ben bang voor hypnose.” In de algemene berichtgeving over hypnose ligt dan ook het accent onevenwichtig op aspecten die getoond worden in films en tijdens show hypnose. Het aspect als zou de persoon niets meer horen, geen wil meer hebben staat helemaal haaks op hypnotherapie in de praktijk. In feite worden je zintuigen versterkt in hypnose. Je kunt beter horen, gemakkelijker voor je zien, beter voelen. Het is niets anders dan je heel erg focussen, net zoals je in de bioscoop gekluisterd bent aan je stoel en helemaal opgaat in de film. Dat is ook een vorm van hypnose, waarbij de wereld om je heen even wegvalt en je als het ware zelf in de film bent. Hypnose is volkomen natuurlijk. Dagelijks gaan we in en uit trancestaten. Je kunt met behulp van hypnotherapie leren om gericht in een bijzonder ontspannende staat te gaan waarbij mentale en fysieke stress in korte tijd wordt afgevoerd.

Zelfhypnose de snelweg naar mentale en fysieke ontspanning

In feite is alle hypnose zelfhypnose. Iemand anders kan je alleen begeleiden in een staat om dieper bij jezelf naar binnen te gaan als je dat zelf wilt en toestaat. In een sessie kun je een krachtige zelfhypnose leren die als het ware de snelweg is naar mentale en fysieke ontspanning. Na zo’n sessie ben je in staat om in minder dan een halve minuut een bijzonder diepe mentale en fysieke ontspanning op te roepen. Hypnosetechnieken zijn in dat opzicht uniek en kunnen ertoe bijdragen dat je meer controle krijgt of je lichaam en geest.

Hypnotherapie heeft meer te bieden aan mensen met astma

Naast het leren van een krachtige zelfhypnosetechniek om in staat te zijn om je mentaal en fysiek in een oogwenk diep te ontspannen, kan hypnotherapie ervoor zorgen dat oude, onderliggende stresspatronen die veroorzaakt worden door gebeurtenissen uit het verleden en die nooit goed zijn verwerkt worden teruggevonden en opgelost. Dat zijn geen langdurige spraaksessies. Door middel van hypnose zijn we in staat om zaken die vaak verdrongen zijn uit het normale denken in een sessie terug te vinden en ongevoelig te maken. Het oplossen van onderliggende emotionele stressfactoren kan enorm bijdragen aan gevoelens van ontspanning en en je mentaal beter voelen.

Hypnose- en hypnotherapieopleiding

Wil je andere mensen helpen door hen ontspanningstecnieken te leren of helpen om dieper liggende problemen terug te vinden en op te lossen, dan is wellicht de OMNI hypnose- en hypnotherapieopleiding iets voor je. Tijdens de OMNI hypnose- en hypnotherapieopleiding gaan we in op stress vergrotende factoren en leer je hoe je met mensen kunt werken om zelfhypnose te leren en op zoek te gaan naar emotioneel verstorende factoren.

Bron onderzoek: http://scialert.net/fulltext/?doi=jas.2009.188.192