bordjes lost found

Hypnose bij verloren voorwerpen

“Ik weet niet meer waar ik mijn sieraden heb gelaten!”

Voordat ik begon te werken met hypnose wist ik dit niet.

Een van de dingen die ik in mijn hypnotherapiepraktijk deed was om mensen te helpen verloren voorwerpen terug te vinden. Daardoor kwam ik achter dit interessante feit. Als vrouwen het gevoel hebben dat hun huis niet veilig is, verstoppen ze hun sieraden voordat ze op vakantie gaan.

Hier begint dan het probleem. Velen komen terug van vakantie en kunnen zich niet meer herinneren waar ze de sieraden hebben verstopt! Dan roepen ze een hypnotiseur om hulp. Het is interessant hoe velen van hen zeggen: “Ik wilde het verstoppen op een plaats waar niemand het kan vinden.”

Ik had eens een cliënt die een wapensmid was en hij verborg een antiek pistool van zijn klant ergens in zijn huis. Het was niet geladen en godzijdank had de man geen kinderen of kleinkinderen die het gevonden zouden kunnen hebben.

Wat is de mate van succes bij het vinden van verloren voorwerpen? Mijn ervaring is dat in ongeveer 50% van de gevallen het voorwerp wordt teruggevonden. Als er alcohol bij betrokken was, is de mate van succes niet zo hoog!

Hoe wordt dit gedaan? Gewoon de persoon hypnotiseren en verdiepen. Neem haar mee terug naar het moment dat ze de laatste keer  het voorwerp had en doorloop dan de de stappen die ze ondernam. Dit is vaak succesvol.

Af en toe als ik niet succesvol was, gaf ik de klant een post-hypnotische suggestie dat ze zich de locatie van het ontbrekende object zouden herinneren in een droom die nacht. Dat werkte vaak!