stapel boeken Hypnose de Sleutel tot eigen kracht

Hypnose bewezen krachtig bij pijnmanagement

Hypnose is een zeer krachtig middel bij pijnmanagement: van menstruatiepijn en migraine tot pijn bij bevallen en chronische pijn bij kanker. Nu zelfs anesthesisten hypnose toepassen als natuurlijke narcose bij operaties, is hypnose voor altijd doorgedrongen tot de medische wereld. Dit en nog veel meer staat in het boek ‘Hypnose de sleutel tot eigen kracht’ van de auteurs Ina Oostrom, Simona Linskens en Vijay Sharma.

Onderzoek laat veel positieve resultaten zien van hypnose en hypnotherapie voor de behandeling van acute en chronische pijn bij zowel volwassenen als kinderen. Een van de meest opzienbarende toepassingen is die van het wegnemen van pijn. Er zijn al ziekenhuizen in Europa en elders in de wereld die hypnose gebruiken als natuurlijke anesthesie bij operaties. In de laatste decennia heeft hypnose de interesse van wetenschappers weten te trekken. Na honderden jaren van verkeerd begrepen te zijn, is de effectiviteit van hypnose binnen de medische context bewezen. Enkele feiten:

  • Bij pijnmanagement werkt hypnose aantoonbaar beter dan andere methodes, zoals biofeedback, relaxatie, cognitieve gedragstherapie, acupunctuur en morfine.
  • Bij medische ingrepen draagt hypnose bij aan vermindering van emotionele stress, pijn, medicatie, fysiologische parameters, de duur van de operatie en het herstel van de patiënt.
  • Hypnosetechnieken bieden veel ondersteuning aan mensen – jong en oud – die terminaal ziek zijn.
  • Het is bewezen dat het gebruik van hypnose kostenbesparend is. Bijvoorbeeld: door hypnose te gebruiken bij operaties wordt zo’n € 720 per patiënt bespaard, en ook 18 minuten aan tijd per patiënt.

Dit zijn nog maar enkele bewijzen van het positieve effect van hypnose in de medische omgeving. De toepassing van hypnose in de brede medische praktijk vereist wel praktische aanpassingen in de dagelijkse gang van zaken in de medische wereld, zo concluderen de auteurs van dit boek.

Misvattingen de wereld uit
In ‘Hypnose de sleutel tot eigen kracht’ duikt Ina Oostrom samen met haar co-auteurs, in de geschiedenis van hypnose en legt op zeer begrijpelijke wijze uit wat het fenomeen precies inhoudt. Ze onderbouwt de effectiviteit van toegepaste hypnose aan de hand van verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Het deel waarin hypnose wordt bekeken vanuit de kwantumfysica geeft dit boek extra diepgang. Bovendien geeft ze antwoord op de vele vragen die er zijn over hypnose, en helpt daarmee veel misvattingen de wereld uit. Ina Oostrom: “Het potentieel van hypnose is enorm. Het is een waardevolle bijdrage op heel veel gebieden, zoals mentale en fysieke gezondheid, opvoeding, veiligheid, sport en management. Er zijn veel innovatieve, moderne technieken binnen de hypnose. Zolang er onderzoek wordt gedaan, blijven de technieken zich ontwikkelen. We staan nog maar aan het begin als het gaat om het begrijpen van het grote potentieel van hypnose.” Met de hoofdstukken gewijd aan hypnose voor kinderen en voor senioren tonen de auteurs hun expertise en toewijding voor hun vak.

Info over het boek
Titel: Hypnose de sleutel tot eigen kracht
Auteurs: Ina Oostrom, Simona Linskens, Vijay Sharma
ISBN: 9789082567724
Druk: 1e druk
Productvorm: Zachte kaft
Uitgever: HypnoseMentor
Prijs: € 18,50
Het boek is verkrijgbaar via alle fysieke en online boekhandels

Over de auteurs
Lees de biografieën van Ina Oostrom, Simona Linskens en Vijay Sharma op https://hypnosementor.nl/over-de-auteurs/