beeld Michelangelo

Hoe actueel is Michelangelo nog?

Beeldhouwkunst is de kunst om het overbodige materiaal te verwijderen’. In hoeverre staat het citaat van Michelangelo (1475-1564), kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter, gelijk aan verandering? Anders gezegd: leef jij jouw leven of leef jij volgens een programma?

Je leven léven is de kunst van verwijderen en loslaten: alles wat je niet meer nodig hebt, alles wat je niet meer dient en je niet langer verder helpt. Reken af met je automatische zelf, door conditioneringen en programma’s af te leren, die je emotioneel onbewust incompetent doen handelen.

Om dit te bereiken moet je observatie en acceptatie ontwikkelen naast de kracht om in het hier en nu te blijven. In het hier en nu zijn is een krachtige en pure staat, niet besmet met programmering. Vanuit deze staat, tezamen met gefocuste observatie, werk je aan het bevrijden van je waardevolle zelf uit het overbodige materiaal. Precies zoals Michelangelo zijn engel bevrijdde:

“Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde.”

Zet dit proces van afrekenen met oude conditioneringen consequent door en je wordt je bewust van je gedachten, emoties en reacties van je lichaam. Je traint je aandacht om enkel daar naartoe te gaan waar je bewust voor hebt gekozen: de verandering. Zo word je bedreven in het bewust omgaan met je gedachten en emoties, telkens weer in het hier en nu. Het is een bewuste training van je geest.

Nieuwe verbindingen in de hersenen
Het is wetenschappelijk bewezen dat de geest – energie – de hersenen – materie– beïnvloedt. Wij bezitten het vermogen om onze hersenen levenslang te ontwikkelen. Gedisciplineerde training van de geest om de gewenste verandering te bereiken creëert nieuwe verbindingen in de hersenen. Neuronen die samen vuren, gaan zich samen verbinden. Analoog oude verbindingen – lees gewoontes – die niet meer samen vuren, zullen ontbinden.

Wil je een succesvolle verandering bij jezelf realiseren? Zet dan hypnose in. Hypnose brengt je in contact met je onderbewustzijn; daar waar je succesvolle verandering plaatsvindt. Je kunt het overbodige materiaal dat is opgeslagen in het onderbewustzijn, oorspronkelijk bedoeld om je te beschermen, doeltreffend verwijderen met hypnose. Hierna kun jij je onderbewustzijn aanleren samen te werken met de bewuste geest, teneinde de verandering in werking te zetten. Er is niets mooier dan dat!

Referenties:

  • Joe Dispenza. Breaking the habit of being yourself – how to lose your mind and create a new one. 2012 Hay House, INC.
  • Roy Hunter. Mastering the power of self-hypnosis – a practical guide to self-empowerment. 2011 Crown House Publishing Limited