I.M. Gerald Kein

In herinnering Gerald Kein

In herinnering Gerald Kein – een van de grote namen op het gebied van hypnotherapie en opleiding in hypnotherapieopleiding – is op 21 maart jl. overleden aan hartfalen in het Florida Hospital Memorial Ormond na velen jaren van ernstige hartproblemen.

Jerry behaalde in 1961 een graad in onderwijskunde. Hij diende van 1961-1966 bij de marine van de Verenigde Staten.

In 1979 heeft hij samen met zijn vrouw het OMNI Hypnosis Training Center opgericht in Fort Lauderdale, Florida.

Sinds 1979 heeft hij duizenden hypnotherapeuten van over de gehele wereld opgeleid waaronder artsen, tandartsen, verpleegkundigen en mensen met een anderen achtergrond.  Op dit moment is het OMNI Hypnosis Training Center met meer dan 30 opleidingscentra wereldwijd een van de grootste hypnotherapieopleidingen ter wereld.

Hij wordt herinnerd om zijn grote vakmanschap zowel voor zijn hypnotherapiesessies als in het geven van opleiding in hypnotherapie. Hij heeft een indrukwekkend opleidingscurriculum nagelaten wat door zo’n 1000 studenten per jaar over de gehele wereld wordt gevolgd. Hij had een bijzonder gevoel voor humor, was een rasverteller en trok volle zalen tijdens hypnoseconferenties.

Gerald Kein heeft het gedachtengoed van Dave Elman, een van de moderne grondleggers van hypnose en hypnotherapie, uitgedragen, aangevuld en verfijnd.

Hij was bijzonder geliefd en zal door velen gemist worden.