hersenen hand

Havening – Vijftien minuten naar vrijheid

In zijn boek Fifteen Minutes to Freedom ( Vijftien minuten naar vrijheid) beschrijft Harry Pickens talloze casusbeschrijvingen over de kracht van de Havening Techniques® en hoe het diepliggende problemen kan oplossen.

Het woord ‘havening’ is een afgeleide van ‘haven’ als een woord dat aangeeft naar het paradijs of een toevluchtsoord te gaan. 

De grondlegger van de Havening Techniques® de arts Ronald A. Ruden zegt:

Wanneer een gebeurtenis of ervaring als traumatisch of zeer stressvol wordt ervaren, wordt deze gecodeerd, vaak met levensveranderende gevolgen. Recent onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen heeft ons echter laten zien hoe het mogelijk is om deze codering aan te passen. De Havening Techniques zijn methoden die ontworpen zijn om de hersenen te veranderen om het geheugen te onttraumatiseren en de negatieve effecten ervan permanent te verwijderen van zowel de psyche als het lichaam.

Bevrijdig van trauma

In zijn boek beschrijft hij de traumatische gebeurtenissen van een klinisch psychologe die kort voor haar huwelijk haar aanstaande echtgenoot levensloos aantreft. Zelf zeer ervaren in trauma werk onderging zij talloze behandelingen. Zonder resultaat. Ze werd gediagnosticeerd met ‘intractable memory’ hardnekkige herinneringen. Meer dan vijf jaar leefde zij met de negatieve gevolgen van het verlies van haar partner. Dat had tot gevolg dat zij geen rust had als familieleden of bekenden op reis waren. Ze kon midden in de nacht haar auto pakken en uren rijden om te checken of ze thuis waren gekomen. 

Te goed om waar te zijn

Ze hoorde over de Havening Techniques en vond eerlijk gezegd dat het te mooi klonk om waar te zijn. Ze was echter wanhopig en omdat het nieuw was en gebaseerd is op neurowetenschap besloot ze de stap te wagen. Ze vloog naar New York en daar veranderde haar wereld. Op de vraag van Dr. Steven Ruding wie er een probleem had om mee te werken vertelde ze waar ze mee worstelde en dat ze van alles had geprobeerd. “Wat denk je” vroeg ze. Hij keek haar aan en zei: “We kunnen dit”.  De negatieve herinnering waar ze meer dan $ 10.000 aan had uitgegeven om los van te komen was binnen enkele minuten zo veranderd, dat ze in plaats van de negatieve gevoelens zich compleet anders voelde. Ze voelde zich doortrokken van een gloeiend licht en kon terugdenken aan de gebeurtenissen zonder dat het trauma activeerde. Na deze gebeurtenis is zij de Havening Techniques gaan leren en past zij die toe naast de andere technieken waar zij mee werkt. 

Dit jaar voor het eerst in Nederland

HypnoseMentor heeft voor Nederland de primeur bij het geven van de opleiding Certified Havening Techniques®.

Het gaat om eenvoudig aan te leren technieken die snel en effectief werken bijvoorbeeld bij paniekaanvallen, fobieën, posttraumatischstresssyndroom, kan negatieve ervaringen uit de jeugd ongevoelig maken, kan resten van emotionele en psychologische trauma’s opruimen, innerlijke blokkades verwijderen. Het werkt eveneens voor verbeteren van sportprestaties, en neemt blokkades weg om tot creatieve uitdrukking te komen in de kunst. Verder vermindert het de impact van chronische stress en chronische pijn.

De opleiding wordt gegeven op onze locatie in Oosterhout op 7 en 8 maart 2020. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Geen hypnose vooropleiding vereist

Voor deze opleiding is geen vooropleiding in hypnose vereist. Mensen vanuit diverse therapeutische achtergronden kunnen zich voor deze opleiding inschrijving. 

 

Wat zeggen andere therapeuten over deze opleiding

De training is uitstekend en professioneel en ik kan het iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van blijvende verandering in zijn of haar eigen leven en dat van anderen ten zeerste aanbevelen.
Mary Gray : Hypnotherapeut

Ik wist al dat Havening een levensveranderende therapeutische techniek was, maar de gedetailleerde uitleg van de neurowetenschap die erachter zit en de ruime gelegenheid om het in actie te zien op het hoogst mogelijke niveau en het vervolgens te beoefenen was briljant.
Robert Brennan, Hypnotherapeut, NLP Praktijkbeoefenaar

Stephen Travers is een fantastische mentor en Havening is een briljante modaliteit om te kunnen gebruiken in mijn therapieruimte. Ik zou Stephen’s Havening training ten zeerste aanbevelen.
Pamela Walsh, Hypnotherapeut & HypnoBirthing Therapy 

Ik zou iedereen die overweegt een opleiding te volgen in deze ongelooflijke therapie van harte aanbevelen om contact op te nemen met Stephen.
Jacqueline Cummins: Therapeut 

Geweldige live demonstraties, veel hands on begeleide oefensessies en een diepgaande reis naar de wetenschap van deze fascinerende techniek.
Zou Stephen Travers ten zeerste aanbevelen. Hij is een professionele en deskundige presentator, leraar en beoefenaar.
Patrick Lehane: Kinesiologie, Polariteitstherapie, De Bowen Techniek, Craniale therapie, Emotionele Vrijheid Techniek Praktijkbeoefenaar.

Deze techniek is ongelofelijk krachtig en kan enorme veranderingen teweegbrengen bij klanten in slechts één sessie.

Stephen is een geweldige trainer, maakt de wetenschap een beetje makkelijk te begrijpen en geeft je zelfvertrouwen.
Margaret Smyth, Hypnotherapeut, Reiki Master &Yoga Leraar