Tegen eten aantrappen

Expertopleiding HypnoSlim en Maatwerk in Voeding

Vernieuwde opleiding HypnoSlim en Maatwerk in Voeding

In 2020 start HypnoseMentor in samenwerking met Annemiek Kruse van Andersafslanken en Marieke Peters van Marieke Peters Natuurgeneeswijzen met een vijfdaagse multidisciplinaire, holistische specialisatieopleiding die jou een expert maakt om te werken met eetstoornissen, overgewicht en afvallen.

Overgewicht een van de meest voorkomende oorzaken van lichamelijk en geestelijk lijden

In 2018 schreven wij:

“Overgewicht (BMI > 25) is een van de meest voorkomende oorzaken van lichamelijk en geestelijk lijden in de westerse wereld vandaag de dag (diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichten, depressie, enz.) Meer dan 200 miljoen mannen en bijna 300 miljoen vrouwen wereldwijd zijn zwaarlijvig – en het aantal mensen met overgewicht is sinds 1980 meer dan verdubbeld. Intussen behoren de problemen van overgewicht tot de grootste gezondheidsrisico’s ter wereld. In 1990 stond het nog op de tiende plaats. Uit statistieken van 2016 blijkt dat in Nederland ongeveer 50 procent van de mensen tussen de 40 en 44 jaar overgewicht heeft. 14,5 procent van de bevolking in Nederland boven de 20 jaar had serieuze klachten van overgewicht. Volgens onderzoek lukt het slechts 20 tot 30% van de proefpersonen om minstens 5% gewicht duurzaam af te vallen. Diëten alleen zijn vaak ondoeltreffend. Echte oplossingen zijn nodig! Ook eetstoornissen zoals anorexia, boulimia en het eten zonder te stoppen (Binge Eating Disorder) nemen toe. 90% van de jonge vrouwen tussen 15 en 35 jaar wordt erdoor getroffen. Het betreft de getroffenen jarenlang leed en in veel gevallen tientallen jaren, langdurige psychotherapieën welke vaak niet doeltreffend zijn. Echte oplossingen zijn nodig! “

Overgewicht en de daarmee samenhangende voedingsproblematieken zijn een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Er worden miljarden euro’s aan uitgegeven, de ene dieetrage na de andere volgen elkaar in snel tempo op. Websites en dieetgoeroe ‘s overschreeuwen elkaar met allerhande oplossingen. Helaas wat we in de praktijk zien is een stijging in de cijfers van overgewicht wereldwijd. Hoe kan het dat daar waar miljarden Euro’s wereldwijd worden uitgegeven om het probleem op te lossen de problematiek alleen maar erger wordt?

Eenzijdige kijk op de oorzaak van overgewicht

We worden overspoeld met informatie over hoe we kunnen afvallen. Deze informatie wordt vaak belicht vanuit een invalshoek zoals bijvoorbeeld vanuit voeding met dieet x en dieet y. Andere benadering kan zijn vanuit hypnose, op dit moment is de laatste trend de hypnotische maagband. Deze methoden werken meestal allemaal, maar voor hoe lang? Na verloop van tijd komt het afgevallen gewicht weer terug en is het moeilijker om af te vallen. Het is met name de eenzijdige kijk op afvallen, overgewicht en eetstoornissen dat veroorzaakt dat de cliënt geen duurzame oplossing voor de eetproblematiek wordt geboden. Eetproblematieken vragen om een multidisciplinaire aanpak.

Op elkaar inwerkende oorzaken van overgewicht

Er zijn veel op elkaar inwerkende oorzaken van overgewicht. Het begint vaak met het eten van het verkeerde voedseltype. Wat voor de een heilzame voeding is die bijdraagt aan een gezond gewicht, kan voor de ander juist ziekmakend zijn wat zo bijdraagt aan overgewicht. Kennis over metabolisme en voedingstypen is een van de pijlers in het werken met eetproblematieken. Daarnaast spelen een rol: de werking van hormonen, supplementen en vitaminen, stress, onverwerkte diepliggende emoties en gedragsproblematiek zoals suikerverslaving of te weinig bewegen. Alleen een integrale aanpak rondom al deze factoren biedt je cliënt een duurzame oplossing voor deze problematieken.

Expertopleiding HypnoSlim & Maatwerk in voeding

HypnoseMentor in samenwerking met Annemiek Kruse van Andersafslanken en Marieke Peters van Marieke Peters Natuurgeneeswijzen komt in 2020 met een unieke opleiding waarin alle bovengenoemde elementen worden samengevoegd tot een integrale aanpak om te werken met problemen zoals eetstoornissen, afvallen en overgewicht.

Deze opleiding wordt gehouden van 15 t/m 17 april en 7 en 8 mei 2020 in Oosterhout (NB).

Meer informatie en aanmelden via deze link