neuron visual

Elke 30 seconden beslis je of je gezonder of zieker wordt

(verplichte lectuur voor iedereen die gezonder wil worden)
Russische wetenschappers hebben aangetoond dat het brein elke 30 tot 60 seconden de lichaamscellen via boodschappers programmeert voor genezing of ziekte. Regeneratie en wederopbouw of vernietiging van de cellen. Dit programma herhaalt zich elke minuut van ons leven. Welke van de twee programma’s worden ingeschakeld op jouw computer is afhankelijk van de emotionele toestand waarin je je  bevindt.

Als je positieve gedachten denkt, positieve gevoelens voelt en een goede lichaamshouding aanneemt, dan wordt een dwingend signaal voor “regeneratie en genezing” verzonden vanaf de hersenen naar alle cellen.

Wanneer je negatieve gedachten en gevoelens hebt, bijvoorbeeld als je verdrietig bent, boos, gek, teleurgesteld, vol van woede, haat, wraak of jaloezie of als je een houding hebt met negatieve gedachten, nadenken, twijfelen, dan wordt automatisch een overeenkomstig  programma “afbraak en vernietiging” ingeschakeld. Gedachten en gevoelens hebben zo een enorme impact op je gezondheid.

Als we de resultaten van deze bevindingen en van andere studies beschouwen dan is er niet een heel positief beeld van hoe de meeste mensen omgaan met hun gedachten en dus met hun lichaam. Van de ca. 60.000 gedachten die elke dag door ons hoofd gaan, zijn slechts drie procent positief, opbeurend en behulpzaam. 25 procent zijn destructieve, negatieve gedachten die jezelf en anderen schaden.

Dus we denken gemiddeld meer dan acht keer zo veel negatieve en destructieve gedachten dan positieve gedachten. Het is net alsof er aan de ene kant van de wip één kind zit en aan de andere kant acht. Hoe worden overeenkomstig deze cijfers de cellen van de gemiddelde bevolking geprogrammeerd? Op gezondheid en genezing of op achteruitgang en ziekte? Kennis van deze feiten pleit ervoor om te zorgen voor mentale, emotionele hygiëne. We moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor wat we denken en hoe we ons voelen. Omdat onze gedachten en gevoelens voor 95% automatisch verlopen is het niet voldoende om je vanaf dit moment voor te nemen om positiever te gaan denken. Het is noodzakelijk om de automatische programma’s, die in het onderbewustzijn zijn opgeslagen, te wijzigen. Zonder dat zal er niet veel veranderen.

Dit artikel is geschreven door Dr. Norbert Preetz en is met zijn toestemming vertaald en gepubliceerd. Meer informatie over Dr. Norbert Preetz op https://www.preetz-hypnose.de.