Berlijn van boven

Deelnemen aan een hypnosecongres

Dit is een persoonlijk verhaal en ik hoop dat het inspireert om deel te nemen aan een van de mooie hypnosecongressen die worden georganiseerd.

In 2008 wilde ik zelfhypnose leren voor extra aandacht voor mijn gezondheid. Mijn werk bracht veel stress met zich mee, niet zozeer op een negatieve wijze, maar het hebben van je eigen bedrijf als strategisch internet adviseur en daarnaast bezig zijn met het opzetten van een internationaal netwerk voor het versterken van vrouwelijk ondernemerschap bracht veel met zich mee. Ik had het idee dat goed voor mij zelf zorgen een belangrijke basis zou zijn om ook mijn werk goed te kunnen uitvoeren en dat zelfhypnose daarbij een waardevolle techniek zou zijn. Dat is zeer zeker waar.

In die tijd kon ik geen zelfhypnose trainingen vinden en ik heb me daarom maar ingeschreven voor een opleiding om hypnotiseur te worden. Ik dacht dan leer ik zeker ook zelfhypnose voor mijzelf. Dat pakte niet zo uit, maar ik leerde wel hoe ik andere mensen met hypnose kon helpen, inclusief zelfhypnose. Ik werd volledig gegrepen door dit mooie vakgebied en leerde over het OMNI Hypnosis Training Center in Deland dat gerund werd door Gerald Kein, een van de best bekende hypnotherapeuten van onze tijd. Ik volgde daar in 2009 een opleiding tot OMNI hypnotherapeut en leerde daarbij gelijk zelfhypnose voor mijzelf. In 2012 ben ik opgeleid tot OMNI docent en sinds die datum geef ik de hypnose- en hypnotherapieopleidingen voor OMNI in Nederland.

Sinds die tijd neem ik ook deel aan internationale congressen en dat heeft een enorme verrijking gebracht in mijn werk.  Ik leerde daar nieuwe technieken, nieuwe collega’s en vrienden kennen en inmiddels ben ik zelf presentator en geef ik internationaal masterclasses.

Hieronder een opsomming van wat het mij allemaal heeft gebracht.

  • Het helpt mij om telkens nog beter te worden in mijn werk. Er is altijd wel iets kleins of groots dat je meeneemt van de presentatie van een ander. In contact treden met mensen die in het zelfde vak werkzaam zijn, hun verhalen horen, ze laten vertellen over hoe zij bepaalde problemen oplossen is bijzonder verrijkend.
  • Mijn netwerk is uitgebreid naar vele hypnotherapeuten en opleiders over de gehele wereld. Ik heb veel geleerd over marketing, hoe ze met juridische zaken omgaan en dat helpt om een bredere blik te krijgen ten aanzien van de uitdagingen die ik zelf tegenkom.
  • Ik heb er een groter overzicht door gekregen over het gehele veld van hypnose, zowel indirecte als directe hypnose. Het in contact treden met mensen vanuit verschillende achtergronden vergroot je blikveld.
  • Ik ben gegroeid in mijn werk. Toen ik in 2013 voor het eerst congressen bezocht, kon ik niet vermoeden dat ik in 2016 een boek zou schrijven. Ik heb daarbij internationale hulp van veel kanten gehad.
  • Ik geen nu zelf presentaties en masterclasses tijdens de congressen.
  • Tot slot heb ik veel vrienden gemaakt en ik kom ze telkens tegen. Misschien wel het mooiste deel van deelnemen aan een congres.

Ik hoop je te zien op een van de volgende congressen of wellicht volgend jaar!

Ina Oostrom

28-30 October 2016 LONDON  http://ukhypnosisconvention.co.uk/

4-6 November 2016 BERLIN https://hypnosekongress.net/