Makro opname van Iris

Aromatherapie en hypnotherapie een match made in heaven

Olie druppelt in bakje
essential oil for aromatherapy

Aromatherapie en hypnose zijn twee verschillende therapeutische methoden die op een unieke manier het limbische systeem aanspreken. Het limbische systeem is een belangrijk deel van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en gedrag. Door de combinatie van deze twee methoden kunnen we een dieper niveau van ontspanning en ondersteuning bereiken.

Aromatherapie is genieten van geuren. Geuren die komen van Moeder Nauur. Deze geuren, of te wel de geurmoleculen vinden we in plantmateriaal, in bloemen, wortels, bladeren, stengels, naalden, vruchten en zaden.  Door verschillende methodes worden deze geurmoleculen uit de plant gehaald om uiteindelijke als een geurende vloeistof (etherische olie) onze neus te gaan beroeren. Etherische olie is de blauwdruk, de dna , de ziel van de plant, met ieders een eigen unieke kwaliteit, een eigen levenskracht. 

Wanneer we de geur van een essentiële olie inademen, reageren de geurreceptoren in onze neus op de moleculen in de olie. Deze signalen ‘worden vervolgens doorgegeven aan het limbische systeem, waar ze emoties en gedachten kunnen triggeren. Men spreekt in dit verband ook wel van geurpsychologie. Daarnaast kunnen essentiële oliën ook worden opgenomen door de huid, waar ze de bloedcirculatie en de bloed-hersenbarrière kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen ze ook inwerken op het limbische systeem.

Al deze etherische oliën, hebben bestanddelen, waarvan aangetoond is dat ze een heilzame werking hebben op lichaam, geest en ziel, een rijkdom aan therapeutische toepassing hebben ze ons te geven. Iedere plant, iedere geur heeft zijn eigen unieke werking waar gebruik van gemaakt wordt. Denk hierbij aan een opwekkende of juist rustgevende uitwerking. Pijnstillende, zuiverende of wondhelende kwaliteiten. 

Hypnose is een natuurlijke staat van concentratie waarbij we ons bewustzijn kunnen richten op specifieke gedachten, gevoelens of beelden. Het limbische systeem speelt een belangrijke rol in hypnose, omdat het de emoties en gedachten regelt die worden gebruikt tijdens hypnose.

Aromatherapie, de kracht van geur en Hypnotherapie beide werken ze in op het limbische systeem. Beide werken ze op het onbewuste. Dat maakt dat etherische oliën een krachtige ondersteuning zijn tijdens en na een hypnotherapiesessie. Ze volgen “de weg” die het heeft te gaan en raken emoties aan, versterken of verzachten. Ze hebben een positieve invloed op emoties en zijn een anker voor het dagelijks leven.

Een bijzondere opleiding

Wil jij leren over deze bijzondere combinatie van aromatherapie en hypnose? Wij hebben een bijzondere opleiding ontwikkelt waarbij je leert over etherische oliën, hoe je ze veilig kunt inzetten in je hypnosepraktijk, de eigenschappen van de geuren en wanneer je ze verantwoord kunt inzetten. Je leert hoe je zelf een blend (menging van verschillende pure etherische oliën) kunt maken, hoe je een geurinhalator maakt om als positief anker mee te geven aan je cliënten. Je beleeft zelf de geuren in en buiten hypnose.

Maak kennis met de AHA-Methodiek

Rose damascenaDe AHA-methodiek staat voor Allesomvattende Hypno – Aroma-Methodiek.

Deze unieke methodiek is ontwikkeld door Ina Oostrom en Joanne Klein Wolterink. Met hun jarenlange praktijkervaring, know-how, onderzoek en kennis van de wetenschap hebben ze de kracht van beide therapieën verweven in deze methodiek. Een match made in Heaven. 

Door te werken met de AHA methodiek voeg je op een liefdevolle, krachtige en deskundige wijze een extra dimensie toe aan je therapiesessie, een meerwaarde voor je client. 

Ontdek, ruik en ervaar de kracht van de geuren van Moeder Natuur. Leer de ins en outs zodat jij op een verantwoorde wijze je cliënten een extra ondersteuning kunt geven tijdens je hypnotherapiesessie.

Meer informatie en aanmelden