angstige vrouw

Angsten en fobieën – veel werk voor hypnotherapeuten

Uitgaande van de cijfers die bekend zijn over angsten en fobieën is er de komende jaren alleen al op dit gebied veel werk voor hypnotherapeuten. Veel mensen gaan gebukt onder sterke gevoelens van angst of worden geplaagd door een fobie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2001 zei bijna twee op de vijf Nederlanders van twaalf jaar en ouder in hun leven ooit een periode van tenminste twee weken te hebben doorgemaakt met angstgevoelens, depressieve klachten of beide klachten. In 2009 is onderzoek gedaan naar het voorkomen van fobieën. Daarbij kwam naar voren dat tandartsangst (3,7%) de meest voorkomende fobie is. Volgens dit onderzoek kamt 12% van de Nederlandse bevolking met de een of andere fobie. Nummer 2 en 3 zijn respectievelijk fobie voor hoogten (3,1%) en angst voor spinnen (2,7%).

Veel mensen weten niet dat het relatief eenvoudig is om van een angst of fobie af te komen met behulp van directe hypnose. De reden hiervoor is dat wij direct het onderbewustzijn aanspreken, daar waar deze – vaak irreële- angst is vastgelegd.

De technieken om mensen van deze bijzonder vervelende angsten af te helpen zijn eenvoudig te leren en snel in de praktijk te brengen.