visual maag

Afvallen met de Complete Virtuele Maagband

Voor veel mensen is de hypnotische maagband een geweldige ondersteuning rondom gedragsverandering bij het afvallen. De hypnoseopleiding Complete Virtuele Maagband maakt onze serie specialisatieopleidingen rondom gewichtsproblemen en voeding compleet. Dit is een geheel vernieuwd concept met betrekking tot de hypnotische maagband.

Afvallen is vaak niet eenvoudig en soms heel hard nodig. Een chirurgische ingreep wordt dan gezien als een laatste redmiddel, maar is tegelijkertijd zeer ingrijpend en niet zonder risico’s. Als het gewichtsprobleem een mentale oorzaak heeft, omdat dit gestuurd wordt door het onderbewustzijn, dan lijkt het voor de hand te liggen om aan de slag te gaan met de virtuele maagband. Vanuit de praktijk blijkt dan dat de virtuele maagband een hele mooie ondersteuning biedt bij het afvallen.

In deze eendaagse hypnoseopleiding leer je hoe je aan de slag kunt gaan met de Complete Virtuele Maagband. Een vernieuwd concept, waarbij je leert wat de belangrijke factoren zijn rondom het werken met de virtuele maagband en hoe je een goed intakegesprek hierover kunt voeren met je cliënt. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke cliënten hiervoor in aanmerking komen, hoe je de juiste technieken selecteert en hoe je het resultaat kunt monitoren. Bijzonder in deze opleiding is dat je leert hoe je iemand door middel van regressietherapie kunt afhelpen van eet- en snaaibuien, hoe je ervoor zorgt dat iemand niet te veel en niet te weinig eet en wat je kunt doen als het afvallen niet goed lukt. Kortom een bijzonder complete opleiding rondom de virtuele maagband.

Deze opleiding wordt verzorgt door Annemiek Kruse, voedingsdeskundige, hypnotherapeut en docent.