vrouw met ceintuur om middel

Afvallen met hypnose vraagt veelzijdige aanpak

Afvallen met hypnose alleen is niet altijd succesvol. Werken met afvallen vraagt om een veelzijdig plan van aanpak.

Afvallen en tevreden cliënten

Bied jij hypnose aan voor afvallen? Heb je daarbij cliënten waarbij het niet lukt of cliënten die na verloop van tijd een terugval hebben? Weet je dat hypnose alleen vaak niet voldoende is voor een blijvend resultaat.

Gedragsverandering met hypnose

Afvallen los je niet alleen met gedragsverandering met behulp van hypnose. Sterker nog als die gedragsverandering bijdraagt aan het gemakkelijker kunnen ‘diëten’ dan bestaat het risico dat een eetstoornis wordt gecreëerd. Immers. Door diëten verlaagt het metabolisme  – het lichaam gaat in de hongerstand – en het metabolisme komt niet vanzelf terug naar het niveau voordat met diëten werd begonnen. Dat betekent dat zodra het gewenste gewicht bereikt is na een dieet en men weer ‘gewoon’ gaat eten, de kilo’s er sneller aankomen dan voor het dieet. Immers het metabolisme is verlaagd en de spijsvertering gaat langzamer omdat het lichaam ‘zuiniger’ is gaan werken. Gedragsverandering op deze wijze kan alleen werken als het wordt gecombineerd in een veelzijdige aanpak.

Veelzijdige aanpak om af te vallen

Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op het gewicht. Je kunt daarbij denken aan het metabolisme (de snelheid van de spijsvertering), de juiste verhouding proteïnen, vetten en koolhydraten per maaltijd , de voedselkeuze per voedseltype , tekorten aan vitaminen en mineralen, eetstoornissen, de thermische werking van voedsel, de smaakrichtingen van voedsel en de invloed daarvan op het lichaam, verstorende factoren zoals koude, hitte, droogte en damp in het lichaam.  Daarnaast kunnen stress en negatieve emotionele problemen een belangrijke factor vormen. 

Unieke opleiding

Wij bieden een unieke opleiding – HypnoSlim & Maatwerk in Voeding – aan waarbij je leert om naast het werken met hypnose aan het oplossen van emotionele problemen, ontstressen en gedragsverandering te kunnen adviseren ten aanzien van metabolisme, voedingstype, thermische werking van voeding, smaakrichting van voeding gericht op het individuele voedingstype van je client. 

Meer informatie over de HypnoSlim & Maatwerk in Voeding opleiding vind je via hier.

Wij bieden separaat ook een opleiding aan voor het werken met de maagband. De Complete Virtuele Maagband hypnoseopleiding vind je hier.

Geïnteresseerd geworden in hypnose? Om meer te weten te komen over hypnose vanuit algemene belangstelling of het volgen van een opleiding, meld je dan aan voor een gratis webinar, informatieochtend of instapcursus hypnose.