dansende mensen

Afkomen van corona stress en angst

Corona stress en angst

Onderzoek uit Rotterdam laat de impact zien van het coronavirus ten aanzien van angst en stress. Angst om baan- of inkomensverlies, angst voor besmetting die zich uit in het mijden van zorg, angst om ziek te worden, stress voelen omdat er weinig is om naar uit te kijken. Het MIND platform (koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de ggz) geeft aan dat 65% met psychische klachten  hun klachten ziet toenemen. Het risico bestaat dat dwangmatig gedrag wordt aangeleerd zoals bijvoorbeeld obsessief de handen wassen uit angst. Daarnaast bereiken ons berichten dat er een stijging is van mishandelingen binnen gezinnen, hetgeen naast de fysieke consequenties ook veel stress en angst met zich meebrengt. De secundaire gevolgen van deze gezondheidscrisis zijn nog niet voldoende in beeld, maar we kunnen sterk vermoeden dat er veel op ons af gaat komen.

Stress en angst contra-productief

Stress en angst zijn contra-productief in veel opzichten. Onderzoek laat zien dat angst en de stress welke dat oproept het immuunsysteem onder druk komt te staan. Angst zorgt er verder voor dat het kritisch denken verminderd wordt en dat je eerder suggesties zou kunnen toelaten die op zich nog verder de angst en stress zouden kunnen vergroten. Angst op maatschappelijk niveau vergroot het risico op groepsdenken en daarmee kan slechte besluitvorming gepaard gaan. Stress blijkt uiteindelijk voor meer dan 80% ten grondslag te liggen aan mentale en fysieke problemen. Al met al redenen genoeg om af te komen van stress en angst.

Aan stress en angst kun je wat doen

Gelukkig hoef je geen willoos slachtoffer te zijn van angst en stress. Je kunt daar wat aan doen. Sterker nog, het is belangrijk om daar wat aan te doen. Het eerste dat je kunt doen is om je niet constant te laten overstromen met negatieve berichtgevingen. Weliswaar is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven, maar doseer dan het aantal momenten. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, zorg dat je goed slaapt, luister naar mooie muziek, kijk naar vrolijke en ontspannende films en zorg dat je in goed gezelschap zoveel mogelijk kunt lachen. Onderzoek laat zien dat door goed te lachen je immuunsysteem een paar uur een mooie boost krijgt. Als de angst en stress te ver zijn doorgeslagen, dan zijn hypnose en hypnotherapie een krachtig en doeltreffend middel om dat snel aan te pakken. We leggen uit op welke wijze.

Hypnose- en hypnotherapietechnieken

Door middel van hypnosetechnieken kun je leren om jezelf mentaal en fysiek in bijzonder korte tijd te ontspannen. In een sessie kun je deze techniek al aanleren. Kijk op de OMNIfinder voor een therapeut bij jou in de buurt. Op onze gratis Hypnose Community kun je zelfhypnose audio’s beluisteren. Bij dieperliggende problemen, angsten, slaapproblemen, stoornissen kun je ook een hypnotherapeut inschakelen. Je vind ze via de OMNIfinder.

Specialisaties

Daarnaast zijn er vanuit de hypnose- en hypnotherapie talloze specialisaties die wat zouden kunnen betekenen. Mocht je op zoek zijn naar een gespecialiseerd hypnotherapeut, dan kun je contact met ons leggen en kunnen we doorverwijzen.

Hypnose voor kinderen. Therapeuten kunnen hulp bieden aan kinderen met tal van klachten.

HypnoSlim & Maatwerk in Voeding  Stress is een van de factoren die kan leiden tot overgewicht. Overgewicht brengt tal van risico’s met zich mee. We kunnen doorverwijzen naar hypnotherapeuten die vanuit een holistische wijzen aan overgewicht kunnen werken.

Havening Techniques® zijn krachtige technieken die ingezet kunnen worden bij angsten, stressstoornissen, obsessief gedrag en veel meer problematieken. Wij verwijzen graag door naar een gecertificeerde Havening Techique Practioner. Op de Hypnose Community vind je een gratis zelfhelp techniek vanuit Havening.

HypnoCell® kan werken aan ontspanning en afkomen van stress op cel- en DNA niveau. Op de Hypnose Community vind je diverse audio’s om je immuunsysteem een boost te geven.

Voor vragen over therapie of opleiding kun je gebruik maken van het contactformulier.