Veelgestelde vragen over hypnose

Hypnose is snel en doeltreffend

OMNI Hypnose en hypnotherapie is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan mentale en soms ook lichamelijke problemen te werken. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel 1 tot 3 sessies nodig om een probleem sterk te verminderen of zelfs op te lossen. OMNI hypnotherapeuten helpen om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen in plaats van de symptomen en gevolgen van een probleem te bestrijden.

Toepassingen van hypnose

De toepassing van OMNI hypnose is breed. Een aantal voorbeelden zijn: angsten en fobieën, astma, gewichtsproblemen, anorexia, boulimia, diabetes, depressies en stemmingswisselingen, burn-out, bedplassen, stotteren, dwangmatig gedrag, concentratieproblemen, impotentie en seksualiteit, vruchtbaarheidsproblemen, pijnloos bevallen, verbeteren van sportprestaties, studieproblemen, stressmanagement, stoppen met roken, verbeteren van zelfvertrouwen, traumaverwerking, prikkelbaar darmsyndroom, ADHD, anesthesieof ontspanning bij medische ingrepen, nagelbijten, tandenknarsen, verslavingen en veel meer. Pijnbestrijding kan ook maar zal plaatsvinden in overleg met uw arts of specialist.

OMNI hypotherapeuten wereldwijd

OMNI Hypnosis Training Center® leidt al meer dan 30 jaar hypnotherapeuten op volgens een beproefde concept met methoden die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Of je nu een sessie boekt met een OMNI hypnotherapeut in Japan, Zuid-Korea, Duitsland of Nederland, zij allen hebben exact dezelfde opleiding gevolgd en het examen succesvol afgerond. Er zijn inmiddels in meer dan 80 landen OMNI hypnotherapeuten actief.

Wat is hypnose? Hypnose is werken met een natuurlijke staat van de menselijke geest, waarbij de hypnotiseur via het bewustzijn met behulp van een sterke focus rechtstreeks toegang krijgt tot het onderbewustzijn waardoor aanvaardbare en gewenste suggesties (veranderingen) in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd.

Verschillende vormen van hypnose Er zijn verschillende vormen van hypnose en om een keuze te kunnen maken uit de verschillende therapievormen hierover volgt een korte uitleg over die verschillende vormen.
Indirecte hypnose Hypnotherapeuten die met indirecte hypnose werken, zijn in de regel geschoold in de werkwijzen van Milton Erickson, één van de moderne grondleggers van hypnotherapie. Vaak wordt deze vorm van hypnotherapie gecombineerd met psychotherapie.
Directe hypnose Hypnotherapeuten die werken met directe hypnose zijn veelal geschoold in de werkwijzen van Dave Elman. Dave Elman is eveneens één van de moderne grondleggers van hypnotherapie. Zijn methoden worden gekenmerkt door de snelle en doeltreffende werkwijze. Hypnotherapeuten die zijn methodes toepassen stellen in de regel geen voorafgaande diagnose, maar werken aan de oplossing van het probleem door te zoeken naar de oorzaak  met behulp van hypnoanalyse (regressie of partstherapie).  Het zo geïdentificeerde probleem wordt vervolgens met behulp van aanvullende technieken en directe hypnotische suggesties opgelost. OMNI hypnotherapeuten werken op deze wijze, die zich kenmerkt door de snelheid en doeltreffendheid.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden? Iedereen met een normale intelligentie kan in hypnose. De ervaring leert ons dat hoe intelligenter iemand is, des te gemakkelijker deze persoon in hypnose gaat. Echter hypnose sessie kan alleen plaatsvinden als je dat zelf wilt. Alle hypnose is immers zelfhypnose. Een hypnotherapeut is in de visie van OMNI de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan er voor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor aanvaardbare suggesties worden aanvaard en direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet gehypnotiseerd wil worden, kan een hypnotiseur je niet in zo’n staat van hypnose brengen.

Wat voel ik in hypnose? Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose onstaat een natuurlijke vorm van anasthesie (pijn wordt veel minder of niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken, etc. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (highway hypnosis). Alle zintuigen worden versterkt en werken beter.  Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent, in het bijzonder de stem van de hypnotiseur. Je verliest dus niet de controle.

Kom ik altijd terug uit hypnose? Je komt altijd terug uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terugbrengt, hetzij doordat je uit jezelf uit de staat van hypnose haalt., In uitzonderlijke gevallen val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Kan ik dingen doen die tegen mijn zin zijn, terwijl ik in hypnose ben? Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen. Hoe verder? Als er nog vragen blijven die niet zijn beantwoord, of twijfelt of hypnose voor jou kan werken, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord bij vragen over hypnose.