vrouw ontspant op het strand

Stress uitbannen met hypnose

Hier bij Hypnotic Beauty & Charisma Laboratories doen we voortdurend onderzoek naar de wetenschappelijke rapporten die laten zien hoe hypnose je jonger, mooier (en charismatischer) maakt. Het is niet een soort van magisch denken of New Age religie. De wetenschap bewijst dat het waar is en legt uit waarom.

Stress verzwakt mensen, maakt oud en verslechtert in de fysieke en sociale aanwezigheid. Een van de stresshormonen wordt cortisol genoemd. Stress en cortisol kunnen sterk verminderd worden door regelmatige hypnose, zoals door te luisteren naar onze audio’s!

Beschouw hypnose als een bezoek aan een kuuroord… voor de binnenkant van je lichaam!

Lisa Rankin, MD, vat in haar blog, “10 Signs You Have WAY Too Much Cortisol” samen hoe stress ons de das kan omdoen.

Onze lichamen weten hoe ze zichzelf moeten genezen. In mijn nieuwe boek Mind Over Medicine: wetenschappelijk bewijs dat je jezelf kunt genezen, deel ik scheepsladingen aan gegevens over het placebo-effect, wat concreet bewijs is dat het lichaam is uitgerust met natuurlijke zelfherstellende mechanismen die onder de controle van onze briljante geesten staan.

Onze lichamen weten hoe ze gebroken proteïnen moeten repareren, kankercellen moeten doden, veroudering moeten vertragen en infecties moeten bestrijden. Ze weten zelfs hoe ze zweren kunnen genezen, huidletsels kunnen laten verdwijnen en gebroken botten aan elkaar kunnen breien!

 Maar hier is de kicker – die natuurlijke zelfherstellende mechanismen werken niet als je gestresst bent!

In de Psychology Today schreef Christopher Bergland over Cortisol: Waarom “het stresshormoon” Publieke Vijand nr. 1 is. Hij legt uit hoe slopend cortisol is en enkele dingen die we kunnen doen om onze jeugd en fysieke veerkracht drastisch te herstellen:

Het stresshormoon, cortisol, is volksvijand nummer één. Wetenschappers weten al jaren dat de cortisolspiegels verhoogd zijn: deze niveaus interfereren met leren en geheugen, lagere immuunfunctie en botdichtheid, gewichtstoename, bloeddruk, cholesterol, hartziekten… De lijst gaat maar door.

Chronische stress en verhoogde cortisolniveaus verhogen ook het risico op depressies, geestesziekten en een lagere levensverwachting.

1.Mindfulness en Loving-Kindness Meditatie (LKM): Elk type van meditatie zal angst en cortisol niveaus verlagen

Door 10-15 minuten opzij te zetten om mindfulness of meditatie te beoefenen, wordt een gevoel van kalmte in je hele zenuwstelsel, geest en hersenen versterkt. Er zijn veel verschillende soorten meditatie. “Mediteren” hoeft geen heilige of new-age “woo-woo” ervaring te zijn.

Hypnose maakt gebruik van exact dezelfde mind/body relatie als mindfulness en meditatie!

De vroegste beoefenaars van hypnose zoals Dr. James Braid, de “Vader van de Moderne Hypnose”, erkenden dit. Volgens Wikipedia’s artikel over de geschiedenis van hypnose:

“Braid bespreekt eerst de historische voorlopers van hypnose in een serie artikelen getiteld Magie, Mesmerisme, Hypnose, etc., Historisch & Fysiologisch Beschouwd. Hij tekent analogieën tussen zijn eigen praktijk van hypnose en verschillende vormen van Hindoeïstische yogameditatie en andere oude spirituele praktijken. Zijn interesse in meditatie ontwikkelde zich echt toen hij werd geïntroduceerd in de Dabistān-i Mazāhib, de “School der Religies”, een oude Perzische tekst die een grote verscheidenheid aan Oosterse religieuze praktijken beschrijft:

“‘Afgelopen mei [1843] heeft een heer die in Edinburgh woonde, mij persoonlijk onbekend, en die lang in India had gewoond, mij bevoordeeld met een brief waarin hij zijn instemming betuigde met de opvattingen die ik had gepubliceerd over de aard en de oorzaken van hypnotische en mesmerische fenomenen. Ter bevestiging van mijn opvattingen verwees hij naar wat hij eerder in oosterse streken had meegemaakt en beval mij aan om de “Dabistan”, een boek dat onlangs is gepubliceerd, te bestuderen voor aanvullend bewijs van hetzelfde effect. Op veel aanbeveling heb ik onmiddellijk een exemplaar van de “Dabistan” opgestuurd, waarin ik veel verklaringen vond die bevestigen dat de oostelijke heiligen allemaal zelfhypnotiserend zijn, en dat ze in wezen dezelfde middelen gebruiken als die welke ik voor soortgelijke doeleinden had aanbevolen”.

Wij van HypnoticBeauty.com en HypnoticCharisma.com hebben jarenlang de kwintessens van hypnotische technieken gedistilleerd om ze te verfijnen voor het verlichten van stress en het bevorderen van de jeugd, schoonheid en charisma. Wij hebben al het werk voor jou al gedaan!

Je hoeft er niets voor te leren. Je hoeft er geen werk voor te verzetten!

Het werkt gewoon door te luisteren… optimaal voor 15 minuten per dag!

Met een hypnotische groet,

Wendy Packer

 

Je kunt gratis kennismaken met twee audio’s van Hypnotic Beauty & Charisma door een gratis lidmaatschap te nemen op de Hypnosecommunity Daar vind je nog tal van andere gratis hypnoseaudio’s.